Opel Astra 1.4 T ESP-ABS Arızası Çekişten düşüyor

emirbey2559

Kayıtlı Kullanıcı
59-Tekirdağ
Hayırlı günler 2 gündür bir sorunla karşılaşıyorum bir virajı döndükten sonra birden araç Servis-ESP uyarısı verdi ve abs ışığınıda yaktı araç çekişten düştü sanki turbo yok gibi(benim düşüncem) 1. viteste belli bir devirden sonra boşa gaza basıyormuş hissiyatı veriyor araç gidiyor ama şaha kalkmıyor 2-3-4 derken büyük viteslerde topluyor kendini durduk yere böyle bir sorun oldu sebebi nedir ?

OBD den hata koduna bakıp yazarsanız biraz daha arızayı daha rahat bulunabilir. OBD cihazınız yoksa akü kutup başını söküp bi deneyin düzelme ihtimali olabilir. Ya da OBD varsa hatayı silin.

OBD den hata koduna bakıp yazarsanız biraz daha arızayı daha rahat bulunabilir. OBD cihazınız yoksa akü kutup başını söküp bi deneyin düzelme ihtimali olabilir. Ya da OBD varsa hatayı silin.
Bugün akşam cihaza sokup hata kodunu öğrenicem internetten gördüğüm kadarıyla buji ve bobinlerden diyorlar ama umarım sadece sensörle bitiririz işi

Viraj döndükten sonra olduğunu yazmışsınız belki de abs sensöründen olabilir veya abs sensörü kablosu da olabilir.

• Beğen
Tepkiler: turbo_j
Viraj döndükten sonra olduğunu yazmışsınız belki de abs sensöründen olabilir veya abs sensörü kablosu da olabilir.
Evet ama neden çekişten düşsün ki araba sanki kilitlemiş gibi kendini belli bir gazdan sonra yemiyor araba turbo yok gibi

Evet ama neden çekişten düşsün ki araba sanki kilitlemiş gibi kendini belli bir gazdan sonra yemiyor araba turbo yok gibi

ABS devre dışı kaldığı için korumaya almış olabilir. Büyük ihtimalle aracı stop edip tekrar çalıştırınca normale dönmüş olabilir.

ABS devre dışı kaldığı için korumaya almış olabilir. Büyük ihtimalle aracı stop edip tekrar çalıştırınca normale dönmüş olabilir.
2 gündür aktif kullanıyorum sop edip çalıştırınca düzelmedi böyle bir sorun yaşayan var mı

Hocam geçmiş olsun aynı şey benim başıma da aynı olay geldi. Ben abs kablosunu değiştirdim ama arıza düzelmedi. Abs röndelası diye bir parça var onu değiştirdiğimde sorun çözülmüştü. Örnek konuyu aşağıda bulabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: turbo_j
Hocam geçmiş olsun aynı şey benim başıma da aynı olay geldi. Ben abs kablosunu değiştirdim ama arıza düzelmedi. Abs röndelası diye bir parça var onu değiştirdiğimde sorun çözülmüştü. Örnek konuyu aşağıda bulabilirsin.

Hocam merhaba obd cihazına sokup arıza kodu aldınız mı ?

Hocam merhaba obd cihazına sokup arıza kodu aldınız mı ?
arıza kodunu hatırlamıyorum ama sağ ön abs sensörü arızası vermişti.

Geri