Opel Astra 1.6 16V CD

Benim 99 model astra g 1.6 cd hb modeli aracım var. Alalı 5 ay kadar oldu ama izlenimleri sana şöyle aktarayım. Zaten sen opel kullanıcısısın bizim arabaların biraz sert amortisörlere sahip olduğunu elbette biliyorsundur. Eğer araba temizse en ufak derecede bir motor arızası yaşatmaz sana. Cdx ten sonra biraz daha konforsuz ve dar hacimli gelebilir ama hb oluşu sürüş esnasında benim hoşuma giden bir artı. Şimdiye kadar hep sedan kullandım arka kısım uzun olduğu için virajlarda az da olsa savurma oluyordu ancak hem sert süspansiyon hemde hb olması virajlarda çok iyi bir yol tutuş sağlıyor. Yakıt konusunda seni rahatlatacağına eminim. Ben normal sürüş şartlarında şehiriçi 8 - 8;5 LT/100 km. şehir dışında ise normal kullanımla 5,5-5,8 Lt. yakıt harcıyorum. Astralarda en başlı kronik sorun arka koltukların gıcırdaması. Ancak o konuda çok rahatsızlığın olmuyorsa sorun yok demektir. Zaten bu sorun her astrada olmuyor ama çoğunlukla var.

Son düzenleme:
Ama çok agresif kullanmamak gerekiyor tabiki bu değerleri yakalamk için şehirden şehirede farkeder tabi ben konyadayım şu anlık buralar gayet rahat araç kullanımı için. Birde kendi arabamda şunu farkettim gaz pedalında çok hafif bir boşluk var gibi yani opel mühendisleri bunu ekonomiklik olsun diye böyle yağtığını düşünüyorum. Ancak bir kaç arkadaşımda gayet normaldi bazılarında ise benimkiyle aynıydı. Ama alışmak çok kolay oluyor bence gayette iyi bunun olması elinizden olmadan 1. viteste kalkış yaparken çok fazla yakıt sarfetmemiş oluyorsunuz.

eğer gaza fazla yüklenirsen astradada 10-12 Lt. yi görebilirsin ben bir ay çok devirli kullandım ve ne yazık ki gördüm..eğer cdx ten sonra astranın iç hacmi sana küçük gelmezse ve dediğin gibi araç temizse astra alınır derim ben.

valla iç kısım muhakkak küçük gelecek. onun tartısması bile olmaz. valla fazla yüklenme dediğin işi ben fazlaca yapınca 13ünde üzerine çıkarım gibime geliyor tabi bunun yanında yüklenmek dediğin ne tam olarak. mesela ben eger devirli kullanıyorsan devir saatinin sonunu görüyorum 6000- 6800 gidiyo. ve bu her viteste aynı oluyor genelde(gerçi 4 ve 5 de hiç oraya kadar çıkamadım ama...) cdx için tabiki :D

amasorler sert arkdasın dedği gibi bende farkına vardım arac alalı 2 ay oldu 2001 astra 16v 1.6 motor arabam 400 km 75 lira 79 .000 bence hmen takas yapmanı öneririm bi abnini var ubrda 180.000 km vectra yavas yavas sanayi yüzü görmeye basladı

astrada o devirleri pek görmeni önermem açıkcası vectra cdx kadar dayanamayabilir o devirlere ve yakıtta da yine seni üzebilir yüklenmek derken yani aşırı devirli kullanmak ve gaza sonuna kadar basmak anlamında dedim. Ama 2000-2800 devirleri arasında oldukça ekonomik heleki uzun yolda 2000-2800 devir arası kullanırsan yani ekonomik sürüş tekniklerini uygularsan çok ekonomik bence. Ben fiat marea kullandım çok atak ama bir o kadar da çok yakıt tüketen bir araçtı çok devirli ve hızlı kullanırdım şimdi astrayla ekonomik sürüşün keyfini çıkartıyorum diyebilirim.

Bahadır abi sanada bi astra alalım artık:) ama cdxten astraya binince yadırgayacağın kesin ama hem vergi olarak hemde ekonomiklik olarak tabiki astra daha iyi:) bahadır abi o kadarda yüksek devirlerde kullanırsan bu astra kaç km gider onu bilemem:) şunuda sölemeden geçemicem onu üzersen senide üzeceğini unutma derim ben:)

Bahadır abi sanada bi astra alalım artık:) ama cdxten astraya binince yadırgayacağın kesin ama hem vergi olarak hemde ekonomiklik olarak tabiki astra daha iyi:) bahadır abi o kadarda yüksek devirlerde kullanırsan bu astra kaç km gider onu bilemem:) şunuda sölemeden geçemicem onu üzersen senide üzeceğini unutma derim ben:)

ii de 1,6 astra ile kimseyle kalkmıcaz herhalde :D zaten amac yavas yavas bu işlerden uzaklasmak. :D aslında aklımda 1,4 tiriptronik JAZZ'da var. 1 hafta kadar kullanmıstım baya zevk almıstım aractan vede çok ekonomikti. ama tabiki astra ile bir kere motor farkı var onun :D

Geri