opel astra elegance hawa (hawa değil hava) filtresi

greenin sesi orjinal filtreyle aynı fark yok olsa bile çok az... açık filtre için simotanın ağzı karbon olanı var ondan güzel ses çıkıyor 1.6 astra g de dinledim sesini çok iyiydi...
acaba dışı karbon kaplı dediğiniz modelden çokmu iyi ses werıyodu motorunda işlem warmıydı powerbox çip ws gibi orjinal borularmı kullanılmışdı bilginiz varmı acaba
bugün filtre almadan bir kardeşim sağolsun gel bende 2 tane filtre war dedi deneyelim araca diye hemen koyulduk işe bir filtre karbon kaplı idi diğeri ise kapsız sadece filtreydi resimlere örnek wereyim daha açıklayıcı olsun
http://images.gittigidiyor.com/1643/16439448_0.jpg
http://img525.imageshack.us/img525/174/ficonicalair22xp5.jpg
aynen denediğimiz filtreler bunlardı ses konusunda çok hassas olduğum için honda yada gsıler gibi bir ses zaten beklemıyordum ama karbon kaplı olan öteki açık olana göre daha yankı yaparak ses werıyor dahada değişik bir ses çıkarıyor diye arkadaşa yazıldık sağolsun oda bizi kırmadı kendi aracına takdığını bana verdi filtreyi temizledim yarın orjinal borusuna montaj etmeye çalışcam resim çekip siteye koyarım ufak videoda alıcam daha açıklamalı olsun
sizden ricam bu filtreyi takdıkdan sonra oksijen müşürü ws bişe bozulma ihtimali warmı böyle bir sorunla opelde karşılaşan oldumu acaba ??

greenin sesi orjinal filtreyle aynı fark yok olsa bile çok az... açık filtre için simotanın ağzı karbon olanı var ondan güzel ses çıkıyor 1.6 astra g de dinledim sesini çok iyiydi...

aynı sekılde bende sımotanın kıt ını taktım 300 YTL.Karbon kıt.ses guzel.yanı ECO araclardan ses alamazsın dıyenler gelıp gorebılır aracımı.fakat fıltrenının ucuna bır boru uzatıcaksın.bu borunun bır ucu hava fıltresıne dıger ucu on ızgaraya yada hava dırek alabılecek bır yere monte edılmelı.fıltre tarafını sakın tam fıltrenının kafasına oturtma o zaman ses az cıkıyo.ama boru ıle fıltre arasında bır 5 cm falan bosluk bırakırsan o zaman gazdan ayagını cekmek ıstemıyeceksın:)tesekkurler

acaba bu kitin resmi linki warmı bakmak isterim
herhalde komple kit takılınca demir borular felan ses biras daha değişik çıkıyor plastik boru yaramıyor demekki opele :)
birde şu sımotanın astrada bir videosu yokmu sesini bir görelim nasıl ses werıo

birde şuan birtane kullnıcam arkadaşdan aldığım şu filtreyi eğer bundan werim alamassam http://images.gittigidiyor.com/1643/16439448_0.jpg[/url] sesi boşwerip performansı artsın die direk şundan almayı düşünüyorum 100 lira felan fiyatı war sadece filtrenin ama orjinal sisteme hiçbişe eklemeden filtreyi hem sıcakdan koruyoruz hemde filtre modifiyesi yaparak hawayı daha güsel almasını sağlıyorus sizce naısl olmuş bu [/url]

+ türker .. k&n yada simota al açık olsun. yeter. şuan daha az yakıyorum alt devirleimde daha iyi hava girişimde daha iyi. soğuk havayıda akılllı bir hareketle gayette aldırabilirsiniz.

astra f içinde çok farketmemesi lazım. zaten bu sesten ötesi artık ekzost yada emme manifoldunu değişerek alırsınız. araba özelliğini kaybetmesin aracınız. öbür türlü traktör olur alimallah.

not: o simotanın o giriş lastikleri o kelepçelerle öyle durmuyor.. tecrübe ile sabittir. araya sert bir parça koymazsan büzüşüyor.

Son düzenleme:
ben en basit açık filtreyi taktım, ses de gayet güzel. kaldı ki simota yı öyle plastik borularla kullanırsan anca benim aldığım sesi alırsın. Eğer ses istiyorsan metal botulu olan kitlerden alacaksın. Daha önce bir arkadaş göndermişti bu forumdan Astra G için "Short Ram Kit" diye geçiyor, ondan alırsan bir yere kadar. Ya da kendin boru yapacaksın ama o daha zor. Akışmetrenin delikleri falan uğraştırır. Dediğim Short Ram Kit de aparatların hepsi için yerleri de hazır ama fiyat biraz tuzlu.

sağolun kardeşlerim şu metal boru ile plastik boru arasında ses olarak pek fark olacağını sanmam ama bakalım inşallah koyarım şu filtreyi aracımada video alıcam öncekis esi sonraki sesi die ozaman daha net belli olur zaten kafam eserse yazın çip powerbox emme olaylarına gircem motor dirilsin biras :)

bu filtrenin özelliği ses mi yoksa performansımı acaba?
bende düşünüyorum yakın bı zamanda hava filtresini de emin degilim nasıl bısı yaptırıcagımdan
Kullanmadığım için ben de bilmiyorum. Bu forumdan bir arkadaş göndermişti bana bu linkli. Bildiğim kadarıyla borular metal olduğu için yankıdan kaynaklı daha iyi ses veriyor. Ayrıca boru boyu kısa olduğu için de performans sağlıyor. Hava ısınmadan borudan geçip motora giriyor.

Geri