Opel Astra H Aşırı yakıt.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Jdoruk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Jdoruk

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
2005 Model Elegance Twinport aracım var. Araçta LPG mevcut. Son zamanlarda kuruş hesaplaması yapmıyorum zaten durmadan zam geliyor diye. Ama Şehir içi ve şehir dışı tüketim(Yol Bilgisarı verileri) çok fazla gibi gelmeye basladı bana.
Örnek Görüntüler :

Şehir İçi 1 :
joig.jpg

Ortalama :
zbe8.jpg

Şehir İçi 2 :
vfqy.jpg

Aracın Tüm bakımları zamanında yapılıyor.Araçta + olarak Açık Hava Filtresi var.Onun etki edeceğini düşünmüyorum. Aracı genelde devri yüksek kullanırım.Ama bu kadar yakmaması gerektiğini düşünüyorum. Araç ilk 1-2-3 Viteste hızlanma veya normal gaza basışta zaten anlık olarak hep 11-18 LT arası.

Benim bildiğim açık filitre yakıtın artmasına neden olur.

Açık hava filtresinin aslında bir farkı yoktur.Motor'a yakın olursa çekişi düşürür ısıyı fazla aldığı için. Fazla yaktırmasının sebebi sesin kulağa hoş gelmesinden dolayı devir yüksek kullanılır. DİYE BİLİYORUM.

Ayrıca Açık hava filtresi yaktırdı diyelim bu kadar fazla mı etki eder :/ ?

artı debimetre kirlenmedi ise
siz lambda sensoruna ve debimetre ölçülerine baktırın

yol bilgisayarı lpg tüketimini doğru olarak göstermez ki.
fotolardaki tüketim bezine mi ait lpgye mi?

Söylendiği gibi açık hava filitresinden ses alacağız diye bu tip araçlar yüksek devirlerde kullanılıyor, araç yüksek devirlere çıkıyorsa fazla yakıt tüketmesi de son derece doğaldır. Ne kadar yakar veya yakmaz orasını tam olarak bilemem ama araç bir süre düşük devirlerde kullanılarak aradaki fark gözlemlenebilir. Bir de şehiriçi tüketimi hesaplamak, o tüketimi de baz olarak ele almak çok yanlış. Yoğun trafik, arazi koşulları, iklim şartları, kısa mesafe araç kullanımları gibi hususlar araçların yakıt tüketimini belirler.

Araç LPG&Benzin. Yol bilgisayarı benzine göre. LPG ayarları yapılırken baktığımızda Ortalama yakıta 2-3 Litre eklememiz gerekyor. (100km/15LT , 100KM/17 litre) gibi. Ara hızlanmalar tabi oluyor ama yinede fazla değilmi ? İlk aldığım zamanlar bu kadar değildi.Sportage bu kadar yakmıyor ara hızlanmalar dahil. Normal olarak Sportageten az yakıyordu araç

Normal yol ile ölçün. Lpg yi doldurup, km yi sıfırlayın. Zaten bu mevsimde benzin ile çalışması çok kısa olacağından onun tüketimini yok sayarız.

Açık hava filtresi performansı düşürüp fazla yaktırır, filtre kafasını kaputtan tampondan falan sallamadıkça orjinal filtre kadar verimli olmaz. Öyle uzun yolda daha ekonomiktir, yok +5 hp güç verir falan diye sallayan arkadaşlar var, itibar etmeyiniz, tecrübe ile sabittir düşük devirlerde bayılıyor x16-z16 grubu :) Performans sandığınız şey motor sesinden ötürü gelen psikolojik beygirler :)

Geri