beyler iyi geceler bi yerden bi ayzı okudum geldım yapıştırcaktım buraya tamda muhabbetin üzerine gelmişim bide bakın
Şuan aracım softtuningli dyno'da 124 beygir ve 277tork olarak çıkıyor.. ayrıca EGR yazılımsal olarak iptal ve dün gece istanbul merter - çerkezköy ve çerkezköy - merter aynı yol yolculuğumda tam olarak 242 kilometre yol yaptım ve mertere geldiğimde e5 üzerinde biraz daha tur atıp tam olarak 250 km'yi tamamladıktan sonra ortalama tüketimim 3.8/100km oldu.
- Ortalama Min. hızım 70 max hızım 100
- Yazılımsal EGR iptali ile inanılmaz derecede yakıt sarfiyatı gözlemliyorum sanırım net 13%~ fark..
- 250 km yol katettikten sonra aldığım yakıt 28 lira tuttu yani Shell V-Power GTL 2,91*9.6lt = 28 TL
- Yol bilgisayarındaki kalibrasyon oranımda ise göründüğü kadarıyla 0.05%~ oranında sapma var bu da sanırım örnek 4.553 ise 4.6'ya yuvarlıyor, 4.543 ise 4.5'e yuvarlıyor demektir.
Bu durumda kısaca özetlersek 28 lira ile 250 KM yol gittim ve kilometrede 11 kuruş yaktı. eğer 5 6 ay öncenin yakıt ücretleri geçerli olsaydı sadece 8 kuruş yakıyordu