Opel Astra K 1.6 cdti Yağ Seçimi & Zincir sesi

ozkan.fethi

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar, aracım 75 bin km bakımı için ( artık servise gitmiyorum ) malzemeleri kendim alıp bakımını yaptıracağım. Yağ seçimi konusunda kararsız kaldım. Bu araçlarda arada bir ilk çalıştırmada gelen zincir sesi var örn :
Görüntüleme: https://www.youtube.com/watch?v=PpSi8zHlweg
bu sesin uygun yağ ile kesildğini söyleyenler var alakası olmadığını söyleyenler var. Sizlerin tavsiyesini dinlemek isterim

Evet bir zincir(parça)çarpma sesi var..Bir ustaya göstermekte fayda var...Yağ olarakta aracınıza uygun Motul Yağı öneriyorum...

Yok bunu göstermiştim yetkili servisteki gayet normal demişti. Özellikle araç soğukken oluyo.

Yağsız kaldığı için ilk çalıştırmada yapıyor olabilir diycem ama bende bu ses yok...Araç bazen 2 hafta yatıyor..(2012 Astra J Hb 1,3 dizel)...

Düzgün yer diye gidiyorsun adamlar rutin bakımı yaparken bile işini düzgün yapmıyor. Garanti sonrasında en iyisi kendimiz yapmak. En iyisi bu bence.

Hocam seninki 1.3 ya belki ondan dolayı aynı durum söz konusu olmayabilir ancak 1.6 'ların genelinde hep aynı. Ve ben arabaya çok iyi bakan birisiyim ona rağmen ilk çalıştırmada korkutucu bir zincir sesi geliyor.

• Beğen
Tepkiler: radef
Hocam seninki 1.3 ya belki ondan dolayı aynı durum söz konusu olmayabilir ancak 1.6 'ların genelinde hep aynı. Ve ben arabaya çok iyi bakan birisiyim ona rağmen ilk çalıştırmada korkutucu bir zincir sesi geliyor.
Olabilir...

1.6 dizel aracımda aynı ses var. Ses normal sorun yok arkadaşlar. o ses araç çalıştıktan sonra 2-3 saniye gelebilir. Gelmeye devam ederse zincir değişimi düşünülebilir. Yağ olarak dexos 2 onaylı motul kullanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: radef
Geri