Opel Astra motor yatak sarması

Video var ama bir türlü atamadım

Youtubeye yukleyin linkini yapistirin buraya

Araç yatak sarmış olsa çalışmaz, kol yatağı sarmış olsa evet araç belki çalışır ama o tak tak sesi sürekli olur. Dizel araçlarda enjektör arızaları nedeniyle bu tarz sesler oluşabiliyordu ancak benzinli araçlarda enjöktörler buna sebep olur mu bilemiyorum.

Ses her zaman olmuyor sadece ısındığı zaman oluyor. Usta motor soğuk oşduğunda yağ kalın olur o zaman sesi yapmaz dedi. Motor ısınınca yağ incelir ondan yapar dedi

Ana yatak da sıkıntı yok kol yatağında var dedi usta zaten ana yatak kolay kolay bozulmaz dedi

evet gelen tak tak sesi genelde yatak sesidir ama emin olmakta fayda var. yatak sesi yanında genelde yağ yakma ve siyah dumanı da getirir. yalnız motor bloğunda sıkıntı yoksa olmaya da bilir..

Yağ yakma duman yok sadece ses var

Bugün bir ustaya sorduk benim yağ 5 40 lık tı. 10 40 atın öyle deneyin 5 10 km zorlayın belki ondan yapıyordur dedi başka usta da yağ ile alakası yok dedi

Arkadaşlar İzmir de bir usta buldum baya sağlammış bu konuda deviri 20 30 u geçirmeden gel dedi. Aramız 200 km sizce gidilir mi risk alınır mı

Geri