Opel Astram-annem Ve Ben

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan WorLdjoY
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ben olsam gidip bi sürücü kursu şirketiyle konuşurdum, madem annenizin ehliyeti var, ufak bi ücret karşılığında sürücü kursundaki öğretim elemanıyla birlikte onların arabasını kullanarak öğrensin anneniz...

sizin araçla öğrenip araca iyi-kötü masraf açılacağına, o masraf parası yada daha az bi ücret karşılığında sürücü kursundaki araçlarla ve yanında profesyonel biriyle öğrenir...

Kesinlikle Haklısın.Bende böyle düşünüyorum :good: :good: :good:

valla aynı sorunu annemle bizde yaşadık ozamanlar broadwayimiz vardı kullanılmayan bi hava alnı vardı ünyede orda kullanmayı öğretmeye çalıştık çok tedirgin oldu vites geçişlerini yapamadı arabayı durdururken viteste freni kökledi vs: bi sürü örnek verebilirm. Profesyonel öğretmenlerden sürüş dersi aldı ama trafiğe çıkacak kadar cesaret bulamdı bu seferde bizim arabayla :D ben ehliyeti aldıktan sonrada hiç ihtiyac duymadı araba kullanmaya :D nereye istese götürüyom benznede karımıyo :D ohhh ne güzel yolcluk:D

1- Hiç bir mal mülk insanlardan değerli değildir. Hele hele anne ve babadan. Bu konuda yanlış anlamayın sizi suçlamıyorum genelleme yapıyorum. Üzerinize alınmayın.
2- Benim gibi yap. Eşim direksiyon başında iyidir ama vites olayında sıfır. Arabaya meraklı olduğum için kullanırken arabaya zarar gelecek diye kendisini çok kasıyordu. Kaç defa " Canın sağ olsun senden değerli değil " deyiysem de olmadı, o psikolojiyi üzerinden atamadı.
3- Ben de ona otomatik vites bir araç aldım, bundan çok çok memnun. ( laf aramızda ben de memnunum ) Tam tembel içi denebilir.
4- Bu konuda en önem şey (sözüm meclisten dışarı) ağaç yaşken eğiliyor. Belli bir yaştan sonra gerçekten de zor. Her geçen gün insan daha temkinli oluyor. Piyasadaki kural tanımayan sürücüleri, kazaları görünce her geçen gün gözü daha da korkmaya başladı. En iyi huyu acemi olduğunun bilincinde olduğu için tek başına veya araba kalabalıksa direksiyona geçmiyor. Genelde ikimiz yanlızken direksiyona geçiyor. ( Herhalde benden kurtulmak istiyor :kop: )

bence 20 30 ytlye günlük bir araç kiralayabilirsiniz tepe tepede kullanırsınız içinizde rahat olur

şöför tut :D

3 ay önce düz megane sattım ve opel otomatik aldım,
eşim 1 haftada kendi trafiğe çıkmaya başladı,
büyük rahatlık otomatik vites.
birde trafik canavarları olmasa süper olcak

Kurs en mantıklısı.

valla benım annemde 30 yaşında aldı ehliyeti hemde astrayı aldıgımız zman alcağı tuttu.kursda hoocayla bir kaç ders sonra bizim arabada babam çalıştırmaya başladı bir gün iyi kullanırsa ikinci gün kotu kullanıyordu.kalkarke 3-4 bin devirle kaldırıyordu.neysekı babam sakın bir adamdır panik yapmaz herşeyde.(banada gösterirken çok sakındı hatta bir keresinde direge vuracaktım neredeyse eli bile kıpırdamadı) annem şimdi 1 ay içerisinde arabayı bayağı bayağı kullanmaya başladı.yalnız trafige çıkmaya korkuyor.babamda arabanın ağır bakımlarını annem öğrendikten sonra yaptırdı.sorun ortadan kalktı.hatta arabanın debriyajını bile sıyırttırmıştı.ondan sonra bakıma gitti araba zaten :D

Geri