Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Güzel dilekleriniz için hepinize teker teker teşekkür ederim. Arkadaşlar Calibra almak isteyenlere de Allah gönüllerine göre temiz birer Calibra nasip etsin.
İnanın bu araçla trafikte seyretmek müthiş bir duygu, tüm gözlerin size çevrildiğini hissedebiliyorsunuz. Eğer bir de camınız açıksa dışarıdan gelen "olm arabaya bak lan" ya da "Hacı bunun markası ne lan" gibi güzel yorumları duymamanız içten bile değil. Zaten bu dediğimi halihazırda Calibra kullananlar ve kullanmış olanlar bilirler
Aynaları Steinmetz'ın Calibra DTM için üretmiş olduğu aerodinamik yarış tipi aynalarla (Orjinali gibi elektrikli ve ısıtmalı) değiştirdim. Marşpiyelleri ve jantları gövde rengine boyattım. Yeni jant alana kadar böyle idare edicem. Boyadan sonra çevresine kırmızı şerit çekmeyi planlıyorum. Enjektörler temizlendi, kelebek temizletilip parlatıldı, baskı balata değişti. Aslında baskı balata daha götürürdü ama içim rahat etsin diye değiştirmek istedim.
Araba alındığı zaman açılmıştı konu ama bu kadar detay yoktu.Bir an kendi hayallerımde buldum kendımı ama araçlar farklı tabi hevesiniz kaçmadan gönül rahatlığı ile uzun yıllar kullanabilmeniz dileği ile...
Araç Alman otobanlarına göre tasarlandığı için altındaki karter koruması da plastik oluyor Tabi elin gavurunun yolları bizim güzel(!) yolarımız kadar düzgün olmadığı için ben ne olur ne olmaz diyerekten plastik korumayı daha sağlam olan metali ile değiştirdim.
Aslında benim niyetim komple fren sistemini Brembo ile değiştirmekti Diskler, hortumlar, kaliperler vs. ama benim jantların 4bijon olması ve benim araca göre ürün bulamayınca ve getirtmek de zaman alacağı için sadece görünüm olarak endless alimünyum kaliper kapağı montajı yaptım. Brembo kapaklar gibi plastik değil ve biraz daha ufak. Brembolara göre daha orjinal duruyor.
Kapaklar kaliperlere tabiri yerindeyse cuk diye oturmadığı için ve bende yapıştırmak istemediğimden dolayı balataları uygun yerlerden delip klavuzla diş açtık ve paslanmazdan zet yapıp kaliperleri Loktayt ile monte ettik.
Cengiz abinin calibra ile birlikte İsmail abinin yanındayken ....