Opel Corsa D Motor Arızası

opkod

Kayıtlı Kullanıcı
41-Kocaeli
Siteyi ziyaret et
Merhaba arkadaşlar,
2014 model 235 binde Opel Corsa D 1.3 dizel araç sahibiyim. Yaklaşık 8 ay önce bakımını yaptırmıştım. Bir iki gün içinde ufak bir hırıltı başlamıştı, ben iş yoğunluğundan çok baktıramadım. Daha sonra gaz almada, marş basarken geç çalışma, ve dur kalklarda çok gaz vermeyince stop etme gibi sorunlarla karşılaşınca en yakın ustaya götürdüm. Ama ustaya götürdüğüm gün araba gitmişti, çok hırıltılı çalışmakta ve artık yavaş yavaş giderken stop etmeye başlamıştı. Anca bir ustaya atabildim kendimi, motor yağsız kalmış, usta 3 litre yağ koydu, motor yağsız kaldığı için de motor hasar görmüş usta bu şekilde söyledi. Ama 8 ay 9bin km yol yapmışım, yağ işareti falan da hiç yanmadı, yağsız nasıl kaldı bilmiyorum, yağ damlatma yok, büyük ihtimalle yağ yakmış ve ben hiç fark edememişim. O gün bu ustayla birlikte bir yere de gösterebildim, ikisi de motorun inmesi gerektiğini ortalama masrafın da 100-150 bin lira olacağını söylediler. Daha sonra da yol da kalma korkusundan aracı başka bir yere gösteremedim . Ama bu ilk hırıltıyı duymam ve ustaya götürmem 3-4 günlük bir süre. Aracın değeri zaten 400-450 bin bandında, bu rakamlar çok yüksek geldi bana. Bu şekilde hasarlı araç diye satmam daha mantıklı olmaz mı? Ve bu durumda gerçekten masraf bu seviyelerde midir ve Gebze, İstanbul Anadolu'da tanıdığınız iyi bir motor ustası var mıdır?
Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Geri