Opel corsa d sis farı garanti sorunsalı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yokki00
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yokki00

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
arkadaşlar yan sanayi sis farını aldım monte ettırdım fakat kablo hattını çektirmedim sorum su garantide bi sıkıntı çekermiyiz ayrıca kablosunu nerden gecirip arac içine alabilirim yada arka sis farına baglantı cekebilme sansım varmı

arkadaşlar yan sanayi sis farını aldım monte ettırdım fakat kablo hattını çektirmedim sorum su garantide bi sıkıntı çekermiyiz ayrıca kablosunu nerden gecirip arac içine alabilirim yada arka sis farına baglantı cekebilme sansım varmı

arabada bir problem olmadığı müddetçe bir sıkıntı olmaz ama bir arıza meydana gelirse servis arabanın elektrik tesissatına müdahele etmişsiniz dolayısı ile araba garanti dışı kaldı diyebilir.
bağlantı konusunda bana göre iki seçenek var.
her iki seçenektede sis lambalarının devresine role bağlamak şartı ile ya direk kontaktan bağlayarak bir anahtar takacaksınız ya da arka sis lambasına bağlayacaksınız.
yalnız arka sis lambası mantıklı değil, sebebi ön ve arka sisler birlikte yanacağı için arka sis devamlı açık kalacak ve arkadan geleni çok rahatsız edecek.
bu bağlantıda ileride arıza çıkma ihtimali daha yüksek.
en mantıklısı kontaktan direk hat alıp araya role koyarak anahtarla bağlantı yapmak.
bu durumda sisleri ister tek başına gündüz farı gibi, ister farlarla birlikte kullanma inkanı olur.

aracınız makyajlı kasa sanırım.Onlarda sis farı açma tuşu nerde bilmiyorum ama makyajsız kasalarda sonradan sis farı takıldığı zaman far açma kapama tuşu komple değişiyordu sis farlı açma kapama ile.60TL gibi bir fiyatı vardı.kendi girişi vardı zaten.makyajlılarda da öyle olabilir.Üzerinde sis farı açma kapama tuşu olan switch ile değiştirmek gerekebilir.

aracınız makyajlı kasa sanırım.Onlarda sis farı açma tuşu nerde bilmiyorum ama makyajsız kasalarda sonradan sis farı takıldığı zaman far açma kapama tuşu komple değişiyordu sis farlı açma kapama ile.60TL gibi bir fiyatı vardı.kendi girişi vardı zaten.makyajlılarda da öyle olabilir.Üzerinde sis farı açma kapama tuşu olan switch ile değiştirmek gerekebilir.

60 lira fiyatı siz nereden aldınız, ben 3 yıl önce servise sorduğumda; 2 sis farı bir anahtar ve montaj için 1.000 liranın üzerinde bir rakam söylediler.
rakam çok uçuk olunca sordum sadece anahtar 3 yıl önce 200 lira civarı bir rakamdı.

O düğmenin ebay.com da 15-20 Pound gibi bir ücreti var o da 60 TL yapar.Parçalar için ebay.com a bakabilirsiniz brembo marka fren balatalarını 12pound'a satıyorlar Türkiyede 300TL brembolar onu da sadece istanbulda buldum :) bazı şeylerde önceliğiniz internet olsun ebay-gittigidiyor-hepsiburada gibi siteler herzaman avantajlı oluyor.Sonra hepsiopel.com a da bakabilirsiniz.

http://www.ebay.com/itm/VAUXHALL-CO...arts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3a6b8fa274

gördüğünüz gibi ulaşım dahil 54$ orjinali bizim burda satılanlar gibi Gplast marka değil yan sanayi değil.serviste bunun fiyatı 500TL falandı bu da orjinal GM ama 90 lira falan yapıyor :)

yurt dışı sitelerde ucuz olsa da buralardan alışveriş yapan kişi sayısı bildiğin gibi oldukça sınırlı.
kargosu, gümrüğü, insanların internet özellikle yurt dışı sitelerinden alışverişe karşı bir ön yargısı var.
ama değerlendiren arkadaşlar için fiyatlar oldukça cazip.

Dünya ticaret Örgütünün elektronik ticaret konusunda bütün ülkelere verdiği yayımda ticaretin artması için ülkelerin elektronik ticarete destek vermesini ve gümrükte vergiye veya bekletmeye tabi tutmamasını öngörmüştür.Türkiye çok fazla sallamıyor bu önergeyi gümrükler halen yurt dışı mallarına el koyma çabası içinde ama ebay aracılığı ve güvencesiyle gelen mallara dokunamıyor.Daha önce filtre,turbonator,super air charger gibi parçalar söyletmiştim hepsi gelmesi gereken süreden bile daha erken geldi.Ama dediğiniz gibi çoğu vatandaşımız illa elleyip görmek istiyor alacağı malı :) Maddi durumu biraz düzelteyim sis farı söyletçem ben de.Kafama tesisatı takılıyor düğmeyi değiştirsem bile motorun ordaki sigorta kutusuna GM sis farı rölesi takmam gerekçek sonra kablo tesisatını döşemem gerekçek sis farına bağladığım kabloyu nereye bağlıcam onu zaten hiç anlamadım falan zor geliyor :)

Geri