opel corsa

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan selennn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bence 100 geçince zorlanıyormuş diye bişi yoktur yokuş aşağı 150 bile yapar. Yapabildiği sürat neyse onu yapar. Bencede ekonomik sözkonusu olunca değer

Corsa 1.0 (eco diye modeli de var, bulunursa tercih edilmelidir) sırf ekonomi için yapılmış bir arac, performans beklememek gerekir.sehir içi açısından ideal oldugunu düşünüyorum.

Teknik Özellikler
1.0 ecotec 12 v motor twinport
3 silindir
60 hp
88 nm max. tork / ( 3800 dd )
tüketim degerleri 4.4 / 6.9 / 5.3 ( sehirdışı / sehirici / karma )

Son düzenleme:
1.2 twinport, 80bg. 100 km de 0.2 litre daha fazla tüketerek 20 beygir ekstra güç. :good:

ş.içi 7lt yaktığını düşünürsek 20yrkş tan aşağısı biraz zor trafiğe göre.. fiyatları ne civar bilmiyorum fakat 1.3cdti corsa veya corsa van düşünülebilir..

100 ü geçince değilde araç sollarken biraz sorun oluyor uzun yolda, önceden kaptırman gerek. amacın ekonomi olunca, aracada alışınca problem kalmıyor,
şehir içinde kullanıma bağlı 130 civarı yakıyor ama sadece 1.0 motorlarda olan bazı kronik sorunları var (devirdaim problemiydi sanırım)

walla benim 1.2 24 kuruş falan yakıo.. ki dizel cliosu olan arkadaşta 17 18 kuruş yakıo..tabi bunlar istanbul rakamları... 13 kuruş çok az gerçekten

sanırım 1.2 falan düşünsem daha iyi olucak sonuçta oda az yakıyor hemde kullananlar iyi diyor

söz konusu ekonomik bir araçsa opelin dizelinden ayrılma derim ben 1.2 sine bindim gazı kökklediğin de ileri atılmıyor sollamalardada sorunlu bence

Geri