Opel E-Flex Consept

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan asTRa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Opel Flextreme
General Motor, bu yılın başlarında Detroit Fuarı’nda sergilediği Chevrolet Volt’dan sonra elektrik sistemleri ile çalışan araçlarını bir bir tanıtmaya başladı. Bu araçlardan biri de Frankfurt fuarı’nda tanıtılan Opel Flextreme konsepti.

Opel Flextreme, GM’in diğer hibrid araçlarıyla aynı çalışma prensibine sahip. Lithium-ion pillerden güç alan araç, dizel motorun devreye girmesi ile üretilen enerji ile hareket edebiliyor ve bu hareket sonucu üretilen enerjiyi tekrar pillere ve oradan da ana jeneratöre aktarıyor.
Bu yeni konseptte Volt’un 1.0 litrelik 3 silindire sahip turbo şarjlı motoru değil Opel’in 1.3 litrelik turbo dizel motoru kullanılıyor. Dizel motor 1500-1800 d/d arasında iken elektrik motoru kendini şarj etmeye başlıyor ve 3200 d/d ulaşınca araca enerji vermeye hazır hale geliyor. Elektrik motorunun kullanılması aracın menzilini 100 km kadar arttırıyor ve toplamda 775 km yol yapılabiliyor.
Kompakt bir hatchback formunda olan Flextreme, bagaj alanı ve iç tasarım açısından bir MPV’ye benziyor. Çizgisinde iç ve dış bükey kıvrımları gördüğümüz Flextreme, bu eğilimi ön farlarda da devam ettiriyor.

http://arabam.e-kolay.net/haber.aspx?HID=1&PID=681&haberID=281556

arka camnın ortasından geçen KAPORTA? görüş alanını ne hale getiriyor çok merak ediyorum.
Dikiz aynasından arkayı görebilmek için kafanızı sağa ve sola 25-30cm gezdirmek zorunda kalabilirsiniz bence :=)

Arka tasarım başarısız...

ayrıca yan aynaları da nasıl kullanıyoruz çok merak ettim, hava basıp şişiriyormuyuz acaba :D
cama monte edilmiş ilk dikiz aynası olma özelliğini de unutmayalım tabi, yan dikiz aynaları için :]
arkanın kısıtlanacağını sanmam ayrıca dikizler camera olabilir ayna değildir

iyi güzel hoş ben beğenmedim ama kafama takılan birşey oldu;
aracın pedallar tamamda vites kolu nerede? :confused:

http://www.youtube.com/watch?v=kMv-DOznBe8&NR=1 arkadan ne çıkardığını merak eden arkadaşlar cevap burada:)

ben demedimmi cincır çıkıyo bunun arkasından diye:p
gerçi türkiye şartlarında böle bi arabaya 8 - 10 kişi bineceğini düşünürsek
cincır nasıl paylaşılacak bilmem
araba elektrikli olduğundan sanırım gitti yere kadar gidiyon sonrada cincırla yola devam ediyosun

arka camnın ortasından geçen KAPORTA? görüş alanını ne hale getiriyor çok merak ediyorum.
Dikiz aynasından arkayı görebilmek için kafanızı sağa ve sola 25-30cm gezdirmek zorunda kalabilirsiniz bence :=)

Arka tasarım başarısız...

ayrıca yan aynaları da nasıl kullanıyoruz çok merak ettim, hava basıp şişiriyormuyuz acaba :D
cama monte edilmiş ilk dikiz aynası olma özelliğini de unutmayalım tabi, yan dikiz aynaları için :]

Enginciğim bu videodaki dk 2:20 de aynalarla ilgili sorunun çözülür sanırım. Daha modern düşün elalem neler yapmış sen hala dikiz aynası derdindesin.
Hiç yakıştıramadım sana.
Bu arada ben beğendim aracı hoş olmuş. seneye binmeyeceğiz sonuçta biz bu arabaya daha önümüzde yıllar var ve eminimki bu tarz araçlar yollarda yerini aldığında Opelin bu modeli onların arasında şık olacaktır.
http://www.youtube.com/watch?v=kMv-DOznBe8&NR=1

Geri