Opel GSİ Efsanesini Diriltiyor Astra GSİ 2011

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Vladimir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
canavar yaaa canavar :)

Bak kızdırdılar beni yine ya :)

OPC nedir yahu ben daha sport olarak hiçbir başarısını göremedim ve buna rağmen hala üretilecek OPC adı GSI isminin üzerinde görülüyor ve OPC si güçlü olacak deniyor halbuki Tam aksi olmalıydı çünkü bugün için bile GSI harfleri OPC den daha tedirgin edici bir isim diğerleri için

Bak kızdırdılar beni yine ya :)

OPC nedir yahu ben daha sport olarak hiçbir başarısını göremedim ve buna rağmen hala üretilecek OPC adı GSI isminin üzerinde görülüyor ve OPC si güçlü olacak deniyor halbuki Tam aksi olmalıydı çünkü bugün için bile GSI harfleri OPC den daha tedirgin edici bir isim diğerleri için

ona bakarsanız GTI ismi daha hırçın ama ondan üstün R32 var?

GSI'ın yeri ayrı OPC'nin yeri ayrı.
tasarımdan bile bu belli oluyor. GSI standart görüntü üzerine daha spor motor donanım vs. sunarken OPC'de iç, dış, motor herşey farklı.

GSI'ı; 1.4 100hp'den 1.6 180 hp'ye kadar hepsini yapan Astra mühendisleri yapıyor ama OPC'yi OPC mühendisleri yapıyor. birde bu açıdan bakmak lazım :)

Benim anlatmak istediğim başka şey

OPC zamanında GTI ismi hırçın olarak biliniyor tabii :)

ama GSI zamanında GTI ismi hiçte onun önünde değildi

Buradan şu sonuç çıkar

Bir model yaratıyorsun ve onu hafızalara en güçlü olarak kazıyorsun sonra üretimden kaldırıyorsun üzerinden yıllar geçiyor ve OPC diye birşey çıkarıyorsun ama OPC olarak markalara karşı karnende kayda değer bir başarın yokken o hafızalara kazınmış ve herkese boyun eğdirmiş olan modelini tekrar canlandırmaya kalkıyor ama tutup bugüne kadar doğrudürüst hiç başarısı olmamış olan OPC imajının altında bir imaj ile pazara sunuyorsun.

Böyle bir işin adı sadece yanlış pazarlama taktiğidir. Çünkü geçmişte yarattığın gibi ileride gerçekten güçlü ve fark getirebilecek bir model yarattığın zaman ona adını verip geçmişteki başarının tesadüf olmadığını ispat ederek otomotiv sektörüne kendi adını perçinleyebileceğin yerde zamanında kendi haklı olarak yarattığın bir imajı bile bile boş yere yok etmek demektir.

Kıssadan hisse şunu söylemek istiyorum

Böyle bir durumda yeni veya eski yada yeninin daha güçlü olması bile önemli değildir çünkü karşılaştırılan aslında yeni ile eski değil, eski ile zamanında yaratılan farkın yenisi tarafından yaratılıp yaratılamayacağıdır.

Bu yönden bakınca Bir OPC veya GTC ismi otomobil tarihinde henüz bir GSI ismi maalesef olamamış çünkü zamanında GSI ın açık ara yaptığı gibi diğerlerine bir üstünlük kuramamışlardır bu yüzden GSI adını yeniden canlandıracak olursan tutup onu OPC den güçsüz olarak üretip aslında OPC den büyük olan bir ismi ondan küçük gösteremezsin bu sadece kendini ve zamanında kendi yarattığın imajı yok etmek olur

Son düzenleme:
opcnin başarısız oldugunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Nürburgring pist rekoru kıran araç corsa opc. WTCC'de Astra Opc ve Vectra Opc kullanılıyor.. GSi dünya üzerinden silindi gibi birşey. Astra GSi da satmayacak buraya yazıyorum. Ha , opc değilde bunların ismi GSi olsaydı daha tatlı olurdu.

Son düzenleme:
Bende bu habere bakarak opelin GSI ismi ile bir otomobili piyasaya sürmeyeceğini zaten biliyorum ama bana göre opc başarılı değil çünkü hiç ses getirebilmiş değil, bugün nasıl S2000 dediğinde bir fark hissedebiliyorsun ama bu farkı opc yi duyduğunda hissetmiyorsun neden ?

Çünkü adam 240 beygiri ile atmosferik bile olsa opc nin gerisinde kalmıyor hatta çoğu zaman önünde gidiyor işte GSI da bunu yapıyordu alıyordu 3 yıl üstüste yılın dünya ralli şampiyonu olan delta integrale yi caddede onunla oynuyordu.

Ama bakıyorum her yazıya karşılık GSI bitti deniyor galiba anlatamıyorum konu GSI ın bitmesi değil, konu 1994 yılında bundan tam 16 yıl önce GSI ın getirebildiği sesin onda birini bugün OPC nin getirememiş olması, konu sadece bu

konu, sadece bu ama bugün 16 yıl sonra o gün doğan çocuklar artık liseyi bitirmeye hazırlanırken bile cevap sürekli GSI ın artık bitmiş olduğuna geliyorsa belki de bitmemiştir o da ayrı konu :)

Son düzenleme:
Geri