birde unutmadan bende 94 bir gsi ve 93 bir calibra var hiçbiri usta ve servis yüzü görmemiş durumda biri 16 yaşında 170.000 km de diğeri 17 yaşında 189.000 km de isterseniz gelin bir bakın her basışta 240 nasıl görülebiliyormuş sıcaklık hiçbir zaman 90 ı nasıl geçmiyebiliyormuş nasıl 50 km ile giderken bile 1 e atılabiliyormuş nasıl yağmurda buğusuz gezilebiliyormuş ve nasıl hendekten bile geçseniz tık ses gelmeyebiliyormuş nasıl 10.000 km sonra bile 100 gram yağ eksilmeyebiliyormuş nasıl frene basınca adam camdan dışarı çıkabiliyormuş ve nasıl tüm bunlar yıllardır hiç arıza çıkarmadan devam edbiliyormuş bir görün sizinle ondan sonra o ustaları bir daha tartışalım
peki cengiz bey ne yapmaliyiz aracimizi kime götürmeliyiz.şahsim adina konuşayim benim sizin kadar araç bilgim yok.tofaş müşürü takdirdim 10-15 derece sicaklikda dahi her 5-6 km de fan açiyodu.buda rahatsiz ediyodu.sizde biliyosunuz 93 gl vectralarda büyük bi fan var çaliştigi zaman içeriden çok net sesi belli oluyo hatta yerden toz dahi kaldiriyo ayrica benim vectramda tofaş müşürüyle termostat uyum saglamadi tofaş müşürü 95 de açiyodu aracimin üzerindeki termostat 95 de açiyo yani termostat açtiginda otomatikman fanda devreye giriyodu ve termostat 95 altina düşmesine izin vermediği içinde fan hiç durmuyodu mecburen opelin orjinal müşürünü takdilar.evet yakit konusunda haklisiniz yakitim artti ama aracim tofaş müşürüyle bende test ettim kişin isitmiyodu ama orjinal müşürünü takinca araç isitmaya başladi.orjinal müşürle bu günlerde hararetim şehir içinde 8-9 km arasi fan açiyo uzun yolda açmiyo ama daha demin yoldan geldim biraz rampada yüklendinmi 98-99 civari çikiyo.yani demek istediğim bütün bu anlattiklarimin çaresi yokmu orjinalinide taktirdim tofaşinida takdirdim ama ikisindende fay alamadim.böyle kullanmaya mahkummuyuz.en azindan ben kütahyada yaşiyorum ben arabami 10 tane ustaya götürmüşümdür herkesin dediği farkli farkli en son servise götürdüm onlarin söylediğide ayni.bende sizin araçlariniz gibi 90'ni kolay kolay geçmemesini istiyorum frene bastigimda yere çakilmasini istiyorum ve yukarida saydiklarinizi bende istiyorum ama olmuyo bi yerini yapsalar bi yerini bozuyolar.
Inanin aracimi zevkle binemiyorum artik.keşke opel almasaydim binlerce kez pişman oldum opeli suçluyorum belki ama bende daha öncesinde 92 corolla xl vardi 3 yil kaldi bende ne hararet sorunu,ne yakit sorunu,ne yağ eksiltme sorunu nede fren sorunu yaşadim.corollami sadece bakimlarini yaptirmaya ve aksesuar için götürürdüm.evet opel kadar konforu yokdu belki ama yola korkmadan çikiyordum...
Saygilar