opel ine cid (renkli) ekran almak istiyenler burda toplanalım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan arcatera
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

arcatera

Banlanan Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Kullanıcı Forumdan Ayrıldığı için mesajını silmişdir..

Son düzenleme:
suan ki ekranım bu tarz...
essentiagk3.jpg

bu ekrandan mı bahsediyoruz bende bu tarz bi ekran takmayı düşünüorum :)
img1563bi4jn6.jpg

onun adı cid ekran colour info display
bizdeki şu an kullandığımız ekranlar gid ekran yani grafik info display
senin ekranın ise mid ekran sanırım mini info display gibi bir şeydir onun açılımı bilmiyorum..

Cid Ekran

dsc00459.jpg

navi2.jpg

2006121014117_18.JPG

20061222152351_06.JPG

cid1.jpg

cid2.jpg

cid3.jpg

cid4.jpg

cid1.jpg

cid2.jpg

Gid Ekran Şu An Kullandığımız

4487d1188668954-vectra-c-anzeigen-verbrauch-sonstigem-gid.jpg

7595003_1066408_31fz073.JPG

Mid Ekran

t1zj3.jpg
stlkprcrsm195.JPG

evet o ekrandan bahsediyorum ama o aracın içindeki opelin orjinal cid ekranı değil oraya bir ekran uydurmuş alpine yazıyor ekranda yani o tür arabaların resmini koyupda milletin kafasını karıştırmayalım istersen :)

o opelin orjinal ekranı değil çünkü :) gerçi o sirk arabasının içindede pahalı orjinal bir şey beklemekde hata olur :)

yukarda gösterdiğim cid ekranlar opelin avrupadaki kendi araçlarında kullandığı renkli bilgi ekranlarıdır türkiyeye yollamıyorlar sadece hayla renksiz Gid Dediğimiz bilgi ekranlarını yolluyorlar

Merhaba arkadaşlar. Bence bu konuda dışardan almak yerine bir opel servisine sürekli bu ekranları sorup dikkatlerini çekmesini sağlamak gerekiyor gibi. Mesela İstnabul da bu konuda istekli olan arkadaşlar aralarında anlaşıp önce bir bayii bir hafta soru yağmuruna, sonra bir başka bayii soru yağmuruna tutarsa bu konuda iştahları kabarabilir. Bir başka bilgi ise duyduğum kadarı ile 2009 model yılında bu tip donanımlar araçlarla birlikte gelmeye başlıyacakmış. Yedek parça olarak da gelmek zorunda kalacak tabi. ( Opel ile ilgili bir dergi yada netteki bir yazıda okumuştum yanılmıyorsam ) Biraz beklenebilir. Ör. Benim araç orj. Cid ekranlı. Ama bende DVD 90 Navi almayı çok isterdim.

şimdi dvd90 naviyi neden istiyorsun pek anlamadım çünkü dvd adını duyan sanıyorki dvd film oynatıyor hayır yok öyle bir şey o sadece dvd li navigasyon dosyalarını okuyor o kadar yani şart bir şey değil nav 70 de navigasyon dosyalarını cd den okutabilirsin dvd90 da da dvd den okutursun nav dosyalarını sadece tek farkı bir nav dosyası ortalama 2-3gb olduğunu düşünürsen nav 70 de 4-5 cd de okuturken dvd90 da tek bir dvd cd ile halediyorsun olayı farkı o

bunun dışında almanya servis satış fiyatı zaten 600 euro ben sordurdum yani türkiyedeki servis en ucuzunu getirtse gene en en az 700-800 eurodan aşağı getirtemez oda en az halbuki ebayde bunun çıkmasını ikinci elini satan insanlar şirketler var 150 ile 300 euro arası satıyorlar ben devamlı ihalelere giriyorum kazanamadım hep son anda ben dışardayken birileri 3-5 euro fazla teklif verip alıyor ihaleyi...

benim dediğim şu organize olsak almanyadan birini bulsak bizim için alsa ordan yollasa güzel olur birlik olak toplansak her şey olur..

işde bazı arkadaşlar yeni modeller artık renkli gelicekmiş diyor istediği kadar renkli olsun almanyada opel servisinin 600 euroya satıldığı bir şeyi kimse türkiyede 300-400 euroya satılır sanmasın gene en az 700-800 euroya satarlar.

Dvd 90 konusunda aydınlatıcı bilgiler için sağol. Ben DVD ( Film ) okuyor olarak düşünmüştüm. Haklısın Almanya dan daha ucuz olmaz. Ancak şu anda bu ekranları bulmak öyle çok kolay olmuyor. Mesela siz bile takip ediyorken ihaleler başkalarının oluyor. Birde şu açıdan düşünün bu tip araçlar çoğaldıkça bizdede çıkmalar bulunmaya başlayacak.
O zaman en mantıklısı şu cid e takılan ve video görüntülerinin gösterilmesini sağlayan chip. Ama onu takacak bir servis nerde buluruz oda ikinci problem. Gerçi ben başka bir konuda bununla ilgili sayfaların linklerini eklemiştim ama. Bir bakayım o linklere. Yabacı dil pek iyi değil oda problem oluyor. ( Tam anlıyamıyoruz ki olayı ):good:

o cid ekrana takılan ekstra kart yetkili serviste takılmaz. hatta garantili araca taktırırsan müzik sistemi garanti dışı kalır. o kart bir nevi tuning için yapılmış. ekranı modifiye ediyorsun. ve o kartı takınca görüntü alabilmen için ayrıyetten dvd player flan takman gerek. yani dvd 90 orjinal teypten dvd izleyemiyorsun. yapılan sadece cid ekrana ekstradan görüntü girişi yapmak. şu anda Türkiye dede bunu yapan kimse yok ztn. ancak dışarıdan birini bulup bu kartı getittirmek gerek

1) araçalarımızın özel bir müzik garantisi yok ki müzik tesisatı garanti dışı kalsın senin dediğine göre garantili arabada komple araba garanti dışı kalır..

2) o dediğin soket denilen şeyin bir adı var video converter diye ve opelin kendi resmi üretimi yani yabancı opel shoplarda satılıyor.. ekranı modifiye falan etmiyorsun nav çıkışından external bağlantı yapıyor o kadar torpidoyada bir car pc yada opelin önerdiği kenwood un dvd teyplerinden koyabilirsin

3)sanırsam opel kendi sattığı bir şeyide garanti dışında bıraktırtmaz..

4)Ben renkli ekranı alırsam kısmet olursa ilk ben yapıcam zaten :) hiç affetmem garanti falan geçen a6 da gördüm içim gitti orjinal bilgi ekranından adam her türlü dvd yi izliyordu :)

Şenol 1979 dostum ben seni anladımda o dediklerine çok yıllar var o çoğalıcakda ikinci ele düşücekde hatta bazı hırsuz arkadaşlar onuçalıcakda resetlenicekde :D:D:D çok çok uzun iş ben o zamana arabayı satarım :D

arteca sıfır opellerin müzik sistemlerinin özel bir garantisi varr.sen garanti kapsamında opel ine öyle bir sistem tak. sonra bozulsun ve yetkili servise git. o zaman müzik sisteminin garanti dışı kaldığını öğrenirsin.

ikincisi o parça orjinal bir parça değil. çok uydurma bir parça olduğu bariz açık bir olay. hangi opel de, yurt dışı dahil, üretilen herhangi bir modelde fabrika takımı öyle bir olay yok. ne orjinalliğinden bahsediyorsunuz. adamlar ekranı resmen modifiye ediyor.

Geri