iki-üç sene bekleyip daha yeni olan (muhtemel hatalar düzeltilmiş) kasayı almak, vista çıkınca kurmayıp service pack 2 çıksın öyle kurarım demek gibi bişey . Yan kimine göre doğru, kimine göre zamanı boşa harcamak demek...
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
güzel açıklamışsın :good:5 sene önceki üretim ve tasarım şartları ile şimdiki arasında uçurumlar var,
tasarımlar sanal ortamda yapılıyor tüm detaylar şekillendiriliyor, test konusunda ise normal şartlar alınmıyor demişssiniz.
dünyanın en zorlu yolları birebir simülatör ile bilgisayar ortamına aktarılıyor ve test odasında arac tüm yönleriyle test ediliyor. türkiyede sadece tofas fabrikasında bu test odasından var,
güneş yağmur lastiğe ve süspansiyona gelen darbeler kapı aç kapa testi direksiyon tur testi tuşlar bile 100000 kez basma testine tabi tutuluyor, farlar aç kapa vs vs...
bu sebeple 5 yıl onceki model ile şuanki piyasaya çıkacak modeller arasında kalite farkı çok fazla, üretim hataları da 6sigma yasasını uygulayan opelde hatasız üretimi getiriyor, giriş kalite, numune onayı üretim kalite ve proses kontrol ekiplerince kontrolden geçiyor, mamül finish kontrol ise son kez genel bir kontrol yapıyor,
aracta kaynaklı parça vs eskisi gibi kişisel olarak kaynak yapılmadığı için hatayı sıfıra indiriyor. 5 hatta 6 eksenli CNC kaynak makinaları ve montaj makinaları her aracın birbirinin aynısı olması için çalışıyor ve bunu başarıyor,
seri üretimde zaten bu demek.
arkadaşlar endişelerinizde haklısınız ama opelin yeni modeli bi premium yani kusursuz olması lazım kesinleşen 76bin ytllik anahtar teslim fiyatıda bunun kanıtı , zamanında rekordların sorunsuzluğu opeli en güvenilir marka yapmış 20 30 yıl sonra yine aynı başarıyı bekliyor opel bu yeni modelle , ayrıca opelin başka bi beklentiside 50 yıl önce mercedesten iyi olma başarısını da tekrarlaması zaten bu premiun dizaynda sırf bundan ötürü bölede olması lazım die düşünüyorum