bugün eve dönerken opel bayii de gördüm ve hemen incelemek için çektim kenara
![Big grin :D :D](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f600.png)
baktım bayi açık daldım içeri..
2.0 lt cdti cosmo sedan gelmiş
baya bi opsiyon donanımı da üzerinde vardı. içi gerçekten çok hoş. boyutları da baya iri.. ön tasarım gerçekten hoş .. arka biraz kopya 5 serisi olsa da kendine özgü detayları yok değil. bagaj oldukça derin ve büyük. arka cam yatıklığı ve çizgisinden ötürü arka kapıları açınca epey geniş yer kaplıyor kapılar.. gösterge orta konsolun yatıklığı çok hoş..
beğenmedim yerleri ise.. torpido kapagı aralığı biraz fazla.. orada biraz işcilik sorunlu olmuşş. kabo ağacı kaplamala olan kısımlarda biraz iscilik kötü. hafif bastırınca bir tarafı oynuyor. tam sabit değil gibi yani..
kol dayama kötü olmuş, tek tarafı uzuyo ince kalıo biraz, küllük de vitesin önündeki basmalı kapaklı yapılmış kapak ters açılıo, yeri ve açısı kötüü. tabi boyle bir arabada sigara içmek zaten hata ama illede içerim diyen için kül dökmek çok zahmetli olacak gibi. bir de cosmo paket dahil olmak üzere Renkli ekran hiçbirinde standart olarak verilmiyor. navi paketi alıyorsunuz. yol haritası ve renkli ekran oluyor. o zaman 2 boyutlu navigasyon ile veriliyor ve fiyatı 5000 ytl..
buna 3 boyutlu navigasyon olsun derseniz yanında DVD oynatıcı da almanız gerekiyor. işte ozaman rakam 7600 ytl ye çıkıyor.
(ilk gelen 50-60 araç için bu dvd ve 3 boyut navigasyon harita olayı hediyeymiş.. yani 5000 ytl ye verilior... hepsi)
beğendiğim bir başka tarafı şu, en baz donanım olan edition da oldukça dolu veriliyor. renkli ekran ve navigasyon opsiyon olarak edition a da ekletmek mümkün, ee cosmo da da aynı parayı vererek ekletmeniz gerek.. o yüzden edition almak daha mantıklı.. bir kaç ufak fark var aralarında..
digital çift bölmeli klima falan editionda da var.ayrıca 17" jant da standart ..
( cosmo da 18 standart ) ..
edition alıp deri ve elektrikli koltuk ekletsen bile cosmodan ucuz oluyor...
nası olsa dediğim gibi her ikisi için de DVD navigasyon renkli LCD standartta yok...