opel iyi temsil edilemiyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan savas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

savas

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
ülkemizde opel markası iyi temsil edilmiyor opel bayileri tarafından.ben birçok kere çevremdede tanık oldum.az satılan yüksek donanımlı araçları bayiler sattıkları fiyattan çok daha az fiyata almaktalar ve bunuda az sayıda bulunduğundan piyasası düşük deyip ikinci elde aracın fiyatını çok düşürüp milleti çok değer kaybediyor diye opel markasından soğutuyorlar ve bunu bizzat opel bayileri yapıyor.mesela cosmo donanımlı aracı enjoy donanımlı araçla aynı fiyatı veriyorlar.oysa vw comfordline donanımını ikinci el olarak bayii aldığında trendline dan fiyat olarak daha fazla verip markasını piyasada ikinciel yüksek tutuyor ve kullanıcı aracının çok değer kaybetmediğini görüp markasından soğumuyor.birde opel satış elemanı cosmoyu da ne yapacaksınız enjoy alın diye saçmalayıp illede enjoy satmaya çalışıyor oysa vw satış elemanı elindeki stok listesine bakıp aracın olup olmadığını tesbit edipyor ve alıcıyı comfordline alma trendline al diyenini görmedim paran yeterse herşey var.

sonuçta kalite olarak vw ile opel yakın markalar olsada türkiyede opel gerektiği konumda ve değerde değil.

Aynen katılıyorum Her konuda eksik var Ama balık baştan kokar hesabı..GM Türkiyede iş yok ki bayisinde olsun

opel gibi bir alman markasına, ülkemizdeki ne bu bayiler yakışıyor, nede bu servisler...

Biz astra sedana niyetlenip gittiğimizde cosmo+sunroof+xenonpaket için fiyat istedik adam bize sigara içmiyorsanız sunroofa gerek yok xenonda dışarda 150 liraya takılıyor enjoyla arasındada çok fark yok cosmonun filan diye konuşmaya başladı. Ya kardeşim sanane :D

Şahsen bende araçımı sıfır aldığımda illaki üzerinde CD calar olsun istedim. Ama Astra G 1.4 Baz modellerinde kaset calar olmadığını söyledi satıcı bayan, Bende CD calarlı istiyorum diye direttim. Hatta üst model önermesini beklerken direkt bana yahuuu ne olacak alırsın bi FM trasmitter çok güzel ben kendi araçımda kullanıyorum cıstak cıstak geziyorum demişti. Bu cümle canımı cok sıkmıştı. Neyse ben aldım araçı ilk yaptığım iş MP3 okuyan cd çalarlı ve USB'li poinner almak oldu. Aradan 1 ay geçtikten sonra müşteri memnuniyeti için aradılar en son soru araçınızı satan temsilciden memnun kaldınızmı diye idi. Bende başladım saydırmaya :) Ben üst model bile alırımdım bir CD calar için fakat bana FM transmitterden bahsetti felan çok soğudum. Araçtan felan dedim. Aradan 1 hafta geçtikten sonra satıcı kadını gördüm yolda dedim atla nereye gideceksen bırakayım felan yolda işi bıraktım felan dedi. Hayırısı olsun dedim. 2 gün sonra OPEL'e gittim balatalardan koku geliyor diye. Ordaki çalışanlardan öğrendimki bir müşteri şikayet etmiş istediğim arabayı satımıyor diye (acaba kim :)) işten cıkartılmış hehehehe

Benim istanbulda bir arkadaşım ki kendisi yılların opelcisidir,sırf ilgisizlikten ve satıştaki kadının laubali tutumundan (Erdemir) 3.opelini alacakken gitti Golf aldı.

Yavaş yavaş Vosvos'a kaydım ben de. Opel'e olan ilgim eskisi gibi değil.

ülkemizde işsiz oranı fazla ve okadar araçtan anlayan insan olmasına rağmen neden araçtan anlamayan adamları opel satışa koyarlar anlam veremem sanki hepsi aynı tornadan çıkmış gibi köylü osman ağa (bende köylü sayılırım aşalamak gibi niyetim yok)ne yapıcan onu işte bundada herşey var iyiki ileriye gidip arabayı ne yapıcan al bir at arabası bin demiyorlar gibi karakterler olduğu gibi adamlar kabullenmişler o yok bu yok deyip kendi sahip olduğu araçları satmaya çalışıyorlar tamam bu tabide bunda diretmek manasız ve araç sevgisinden mahrum.

fakat arkadaşlar izmir ilini bundan hariç tutsam yanılmam herhalde.opel ikinci ellere internette baktığımda çok güzel donanımlı istanbulda pek rastlamadığım opeller bu ilde mevcut.

ülkemizde işsiz oranı fazla ve okadar araçtan anlayan insan olmasına rağmen neden araçtan anlamayan adamları opel satışa koyarlar anlam veremem sanki hepsi aynı tornadan çıkmış gibi köylü osman ağa (bende köylü sayılırım aşalamak gibi niyetim yok)ne yapıcan onu işte bundada herşey var iyiki ileriye gidip arabayı ne yapıcan al bir at arabası bin demiyorlar gibi karakterler olduğu gibi adamlar kabullenmişler o yok bu yok deyip kendi sahip olduğu araçları satmaya çalışıyorlar tamam bu tabide bunda diretmek manasız ve araç sevgisinden mahrum.
buna şöyle açıklık getirmek lazım bir satış bayii ve ya yetkili servis olabilmek için harcanan meblağları bir kenara koyalım talebin çok olduğu anlarda adamlara genel distribitörden belii sayıda,belli renkde,belli donanımlarda araçlar gönderiliyor hal böyleyken bayii de haklı olarak elinde o an mevcut olan aracı satıp hem bayiiler arası genel imajını,hem de kar marjını korumayı planlıyor o sebeple de müşterisini bu yönde ikna çabası içerisine giriyor bu kadar basit ,bayiilerde özellikle satışta öyle boş eleman barındırmazlar, hepsi de konusunda eğitimden geçirilir, öyle müşteriyle muhatap edilir...kısaca tamamen satış politikası

Geri