Opel Ürettiği Aracın Arkasında Sonunda Durdu :)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Jlozde
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Kaza yaptım arkadaşlar =(

Büyük geçmiş olsun...
Bence bu işin şöyle bir olumlu yanı var sevinmek lazım, ya bu olay yüksek bir hızda giderken olsaydı allah korusun sonuçları çok vahim olabilirdi.
Jantta ise fabrikasyon bir sıkıntı var gibi geldi kaliteden yanlışlıkla geçmiş olduğunu düşünüyorum.Normal de  bu jantların filmleri falan çekilir kalite kontrol olur ama sanırım bu kaçmış

çok geçmiş olsun.. bence garantiden bişey çıkartamazsınız jantın çok ters bi yerine betonun tam dirençli köşe tarafı gelmiş.canınız sagolsun bi jant alırsınız tamponuda mini onarımdan halledersiniz bundada vardır bi hayır bizim arabaların önü yüksek alt kısım tam görnmüyo ben ilk ayında çarpmıştım babaya forumda rsimleri var anlayabiliyorum sizi damdan düşen biri olarak...

Çok geçmiş olsun.

Teşekkür ederim arkadaşlar. Michlen bayisi baktığında lastikte sıkıntı göremedi. Ama jantı gördükten sonra çok incelemedi zaten.

Benim kafama takılan kısınm şu; jantın o bölgesi dayanıksız olsa bile o kısım patlasın, yarılsın. Jantın baştan başa 2 parçaya bölünmesi beni düşündüren. Daha kasgoyu devreye sokmadım. Ön takımda vs sorun görünmüyor. Sadece davlumbazın ön kısmındaki plastik yıltıldı, stepne takabilmek için onu sökmek zorunda kaldım başka bir sıkıntım yok. Pazartesi gidip bayi ile görüşeceğim. Zaten kışlık lastik alma arifesinde olmadı jantta alacağız. Ama olurda fazla bir miktar veya farklı bir yerde hasar çıkarsa kasgoyu deldiririm. Zaten böyle günler için yaptırıyoruz kasgolarımızı.

Michlen bayisinin söylediği orjinal jantı sadece serviste bulabilirsiniz diyor. Bende orjinal olmasından yanayım. Bakalım pazartesi ne çıkacak.

Bence de jantta bir sıkıntı var, lastik patlamadan yarılmadan jantın böyle olması en azından bana böyle düşündürüyor, sizinkinin benzeri bir durum benim başıma gelmişti, lastik yarıldı ama jantın kozmetik olarak zarar görmesinden başka bir şey olmamıştı, bu arada benim aracımın jantları sport jantın türüne göre de fark ediyor olabilir.

orijinal alın bence jant çok önemli zaten bir tane alcaksınız sonuçta ben kaskoyu bozdurdum yaptıırken eski kaskomu aktarmıştım yüzde 50 indirimim vardı uzulmuştum o ara 1200 tl çıkarmışlardı en uygun diğer kaskoyu aktardım 150 tl fark ödedim 5 ay oldu bu ay doluyo kaskom halksigorta çok uygun grupama 1550 çıkardı halk sigorta 850 tl çıkarmış bende anlamadım nasıl oluyo aynı şartlarda iki misli fiyat farkımı olur hayret

Öncelikle geçmiş olsun.

Bence çok şanslınız, böyle bir hatayı çok düşük hızda ve çok elverişli bir ortamda ufak bir kaza ile atlatmışsınız.

Ben de çalıştığım kısım gereği çukurda kasiste ezilmiş eğilmiş jantlar görüyorum.Ama bu şekilde kırılan bir jant görmedim.Diğer taraftan şöyle bir durum var: Süspansiyon kolları vs. gibi parçalar en şart koşullarda bile sadece eğilecek şekilde tasarlanır, kırılacak şekilde değil.Eğer kırılıyorsa bir tasarım hatası vardır.Ben olsam mahmekeye başvurur, bilirkişi raporu isterdim.Bilirkişi kırılan jantı görünce zaten direk hatalı ürün diyecektir.

ևok geçmiş olsun.  :(
Neyse ki ucuz atlatmışsınız. Yüksek süratte bu tarz bir problem çok ciddi durumlara yol açabilirdi.

Jant konusunda da kesinlikle bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum.
Ufak bir darbe olsa bile jantın eğilmesi, büzülmesi normal bir durumdur ama bu denli çatlama, yırtılma oluşması akla fabrikasyon bir hata olduğunu getiriyor.
Bence durumu servise bildirip, ufak bir yoklama yapın. Kabul etmezler ise dava açtığınızda bilir kişi raporu çok yüksek ihtimalle lehinize olacaktır.

Geri