- Konuyu Başlatan
Ynt: Kaza yaptım arkadaşlar =(
Çok teşekkür ederim. Pazartesi servis ile görüşeceğim. 4 jantın da değiştirilmesini isteyeceğim. Bu tarz bir parçalanma bana hiç olası gelmiyor. Dediğim gibi sadece darbe olan yer parçalansa anlayışla karşılayabilirim ama jant şuan fiilen 2 parça halinde ortadan bölünmüş durumda. Burada bir metal dayanıksızlığı var. Umarım dediğiniz gibi bir durumla karşılaşmadan halledebilirim.
vehicle_dynamics link' Alıntı:Öncelikle geçmiş olsun.
Bence çok şanslınız, böyle bir hatayı çok düşük hızda ve çok elverişli bir ortamda ufak bir kaza ile atlatmışsınız.
Ben de çalıştığım kısım gereği çukurda kasiste ezilmiş eğilmiş jantlar görüyorum.Ama bu şekilde kırılan bir jant görmedim.Diğer taraftan şöyle bir durum var: Süspansiyon kolları vs. gibi parçalar en şart koşullarda bile sadece eğilecek şekilde tasarlanır, kırılacak şekilde değil.Eğer kırılıyorsa bir tasarım hatası vardır.Ben olsam mahmekeye başvurur, bilirkişi raporu isterdim.Bilirkişi kırılan jantı görünce zaten direk hatalı ürün diyecektir.
Çok teşekkür ederim. Pazartesi servis ile görüşeceğim. 4 jantın da değiştirilmesini isteyeceğim. Bu tarz bir parçalanma bana hiç olası gelmiyor. Dediğim gibi sadece darbe olan yer parçalansa anlayışla karşılayabilirim ama jant şuan fiilen 2 parça halinde ortadan bölünmüş durumda. Burada bir metal dayanıksızlığı var. Umarım dediğiniz gibi bir durumla karşılaşmadan halledebilirim.