OPEL VECTRA 2.2 DTİ OTOMATİK ŞANZUMAN bilgi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yekta46
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yekta46

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
ARACIM 2003 MODEL MAŞALLAH HİÇ BİR SORUNU YOK FAKAT SÜREKLİ BU ARAÇLARIN ŞANZUMANLARI SORUNLU,ARIZA VERDİĞİNDE TAMİR EDİLMİYOR YENİSİYLE DEĞİŞİYOR VE YENİ ŞANZUMAN FİYATI 15 BİN LİRA.... VB GİBİ YORUMLARDA BULUNUYORLAR ARACIM 130BİN KMDE... BU BİLGİLERİN DOĞRULUK PAYI NEDİR ?:confused:

Olabilir, tanıdığım servis sahibi 3 senedir şanzuman arızasından yürütemedi. Şu anki durumu ne bilmiyorum.

şu benim servisimde var söktüm bugün R KONUMUNA alıyorum ileri gidiyor tamir edilecek yakalaşık 2500. tl maliyet çıkıyor

ARACIM 2003 MODEL MAŞALLAH HİÇ BİR SORUNU YOK FAKAT SÜREKLİ BU ARAÇLARIN ŞANZUMANLARI SORUNLU,ARIZA VERDİĞİNDE TAMİR EDİLMİYOR YENİSİYLE DEĞİŞİYOR VE YENİ ŞANZUMAN FİYATI 15 BİN LİRA.... VB GİBİ YORUMLARDA BULUNUYORLAR ARACIM 130BİN KMDE... BU BİLGİLERİN DOĞRULUK PAYI NEDİR ?:confused:

Bence bunların hepsi şehir efsanesi...
2006 1.9 CDTİ zafiramız vardı active select şanzımana sahipti. 120 000 km ye kadar şöför arkadaşlar kullandı. Bize geçtiğinde 3. vitese geçerken vuruntu yapıyordu.Şöförlere sorduğumuz da normal olduğunu zannetmişler ondan haber vermemişler.. falan filan...tabi bu ara garanti geçmişti...
150 000 civarında vuruntu arttı... Önce Ankarada bir kaç şanzımancı dolaştı hepsi yaparız dediler ve tırt çıktı... En son bu işin piri bir usta bulduk süper bir rektefiye yaptı... Araba 330 000 km de ve sıfır gibi maşallah....
Ustanın bize dediği zırt pırt manuel vitesle oynamayın... Aracın vites geçişlerinde yardımcı olun... gibi şeyler söyledi...
Sonuç olarak düzgün kullanımda saat gibi calışır...Arıza durumunda ise iyi bir usta yeni gibi yapabilir..
unutmadan arada şanzıman yağınıda kontrol ettirin....
güle güle kullanın...

bütün bilgiler için çok teşekkür ederim ; en çok merak ettiğim tamirinin olup olmadığıydı ;babamda eski ustalardandır babamın sözü şuydu : " OĞLUM RAHAT OL TAMİR OLMAYACAK PARÇA YOKTUR....AMA SANAYİDEN SANAYİ'YE DEĞİŞİR ; MESELA BOSTANCI SANAYİ SİTESİ PARÇA DEĞİŞİM ; KARTAL SANAYİ SİTESİ PARÇA TAMİR SİTESİDİR ;USTANI SERVİSİNİ İYİ SEÇ GERİSİNİ DÜŞÜNME ; AYRICA MALİYETİNİ DE ARIZA VERİRSE DÜŞÜNÜRSÜN ":bir:

Otomatik araç kullanmak aslında bana göre bir sanat :) her kişi otomatik kullanamaz... özellikle aracın vites geçişlerinde araca yardımcı olmak gerek. Bazıları gazı kökler araba mal gibi mögürmeye başlar ama bir türlü vites atamaz. Oysa yapması gereken biraz gaz ver sonra gazdan çek vites rahat bir şekilde geçsin hepsi bu... bu şekilde yapmayan kişi eninde sonunda şanzumanı kucağına alır :) normal kullanım da 150 000-200 000 KM otomatik şanzuman revizyon işleminden geçer taş gibi olur çıkar. Yağına dikkat etmek gerek yağı değişir ;) değişmez diyenler olmasına karşın.

Otomatik araç kullanmak aslında bana göre bir sanat :) her kişi otomatik kullanamaz... özellikle aracın vites geçişlerinde araca yardımcı olmak gerek. Bazıları gazı kökler araba mal gibi mögürmeye başlar ama bir türlü vites atamaz. Oysa yapması gereken biraz gaz ver sonra gazdan çek vites rahat bir şekilde geçsin hepsi bu... bu şekilde yapmayan kişi eninde sonunda şanzumanı kucağına alır :) normal kullanım da 150 000-200 000 KM otomatik şanzuman revizyon işleminden geçer taş gibi olur çıkar. Yağına dikkat etmek gerek yağı değişir ;) değişmez diyenler olmasına karşın.

aynen abi aynen otomatik vites sanattır.. Acaba diyorum bu dediklerinden sonra sürekli tiptroniktemi kullansam aracı ? zaten aracın kattetiği yol ayda maximum 100(YÜZ) km :)

Ayda 100, senede 3000km 10 senede 30.000km yapacak aracınıza fıstık adını takın ve verin kırbaçı. Kafaya taktığınız şeye bakın.

2005'te 0 km astra almıştık 2 ay önce sattık 16 bin kilometredeydi :) alan adam 10 servise sordurdu kilometresi silinmiş mi diye

opellerde servisler arası bağlantı yok diye duydum...km takibi yapamıyolarmış diye biliyorum

Geri