OPEL VECTRA 2.2 DTİ OTOMATİK ŞANZUMAN bilgi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yekta46
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Zaten otomatik araçta anı kalkışlar aracın canına olur olması gereken kibar bir şekilde kalkış ama sonrasında bas gaza nasıl olsa araç otomatikman vites geçişlerini ayarlar yağına dikkat etmekte fayda var. ;)

aynen 2.2 de vites 5'i bulduktan sonra köklüyosun gazı araba altından kayıp gidecekmiş gibi oluyor.... Ve bu araç 160 km sabit hızla 6 lt mazot tüketiyor... 1.6 araçta 160 görsen 10 lt'yi geçer herhalde...

aynen 2.2 de vites 5'i bulduktan sonra köklüyosun gazı araba altından kayıp gidecekmiş gibi oluyor.... Ve bu araç 160 km sabit hızla 6 lt mazot tüketiyor... 1.6 araçta 160 görsen 10 lt'yi geçer herhalde...

Geçer rahat birde örnek ben şehir içinde aracı kullanırken S modunda kullanırım. Seri olması için ama şehir dışında ise D konumunda S modunda hem araç yorulmuyor hemde şanzuman daha verimli hizmet ediyor.

Geçer rahat birde örnek ben şehir içinde aracı kullanırken S modunda kullanırım. Seri olması için ama şehir dışında ise D konumunda S modunda hem araç yorulmuyor hemde şanzuman daha verimli hizmet ediyor.

vectra c1 2.2 'de s modu yok maalesef :) şehiriçinde ben tiptronicte kullanıyorum

Bagisla, hesap yanlis.
Ayda 100 km, yilda 1.200 km, 10 yilda 12.000 km.

Merak ettim, bir insan neden arac satin alir ki bu tur bir kullanim icin.
Acaba emergency bir durum icin mi? Yoksa konu komsuya ayip olmasin diye mi?

Bence devlete vergi, servise para ödeyip mutlu olmak için :)

Arabamı alalı 14 ay oldu, 19000 km yapmışım az mı oldu acaba derken bu yazıyı görünce dibim düştü :eek:

Bence devlete vergi, servise para ödeyip mutlu olmak için :)

Arabamı alalı 14 ay oldu, 19000 km yapmışım az mı oldu acaba derken bu yazıyı görünce dibim düştü :eek:

kardeşim aracımın kasko değeri 29700 lira kasko değerinin %5'i yıllık vergiden düşükse vergiyi bi alt kademeden ödersin... dolayısıyla 1560 lira değil 900 küsür lira yıllık vergi ödeyeceğim ; ayrıca " KAPINDA ASLAN BESLİYORSAN YEMİNİ DÜŞÜNMEYECEKSİN" demiş atalarımız ... :))

kardeşim aracımın kasko değeri 29700 lira kasko değerinin %5'i yıllık vergiden düşükse vergiyi bi alt kademeden ödersin... dolayısıyla 1560 lira değil 900 küsür lira yıllık vergi ödeyeceğim ; ayrıca " KAPINDA ASLAN BESLİYORSAN YEMİNİ DÜŞÜNMEYECEKSİN" demiş atalarımız ... :))

İşte soru burada başlıyor. ayda 100 km için aslan beslemeye değer mi acaba diye düşündüm bir an. Bu iş birazda bütçeye bakar tabiki. Takdir yine de sizin.

İşte soru burada başlıyor. ayda 100 km için aslan beslemeye değer mi acaba diye düşündüm bir an. Bu iş birazda bütçeye bakar tabiki. Takdir yine de sizin.

zevk meselesi... kullandığın araçtan zevk almak istiyorsan her türlü külfetine katlanacaksın heleki 26 bin liraya bu temizlikte bu konforda başka bi araç varsa tavsiye et alalım... :)

Otomatik vites baskı balatasının ömrü tabiki kullanıma bağlı olarak değişir, ama herşeyin bir ortalaması vardır, mesela motor yağı 10 bin km de bir değişir gibi, bir vectra c otomatik alacağım, genelde araçlar 150 bin km civarında geziniyor, bu km de şanzımanın ve otomatik vites balatalarının durumu nedir? kontrol edip vuruntu kaçırma yoksa güvenle alınabilirmi?

Geri