opel yine zam yapmış

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: opel yine zam yapmış

DERSİMLİ link' Alıntı:
2014 felaketler yılı olacak cari açığımız çok büyüyor bildiğimiz birçok büyük firma iflas ederse şaşırmam ve şu anki durum aslında farkında olmadan cebimizden % 30 aldı yani 1000 tl maaşın 200 300 lirası uçtu umarım yunanistana benzemez sonumuz diyecem ama yolun sonu hic iyi gozukmuyor

aynen

arkadaşlar ben bir öğrenci olarak konuşuyorum.ailemin yanında okumama ragmen bazen arkadaşların evinde yaşıyorum.haliyle o günlerde disardan yiyoruz ya da yemek yapıyoruz.Eskiden yani 2 yil önce günde 10 liraya karnımız doyardı.max 15.bugünlerde 2 öğün yemek ve bir kahvaltı(kahvaltı da simit çay krem peynir) 25 liraya yaklaştı.Her şeye zam geldi.2014 görmez olaydık adam 3 liralık kızartmayı 4 lira yaptı 4 liralık döneri 6 lira yaptı.Ekonomi gerçekten çok kötüye gidiyor.Bu gidişe ne kadar daha dayanırız bilmem ama gariban öğrenci tavsiyesi borca girmekten uzak durun kriz kapıda.

Felaket yurt dışından gelen sıcak para akışı durduğunda gerçekleşecek. Malesef bir çok arkadaş akp baştayken cari açığın kapandığını iddaa ediyor ancak durum ne yazık ki tam tersi. Bu açığıda trafik cezaları vs ile kapatmaya çalışıyorlar. Ankara'da mobeseler 1km fazlayı bile affetmiyor.

Euroyla dolar bence ulkemizde bu seviyede kalmali. Baska turlu bu cari acik bu tuketim cilginligi ve bu yetersiz uretimle kapanmasi imkansiz bir durum. Turkiye ve benzeri bir ulkede cari acigi azaltmanin baska bir yolu yok kisa vadede.

Arkadaşlar hep yazıyordu zam gelmiş diye de çok önemsemiyordum, gelse gelse bin tl zam gelmiştir diye düşünüyordum ama çok yanılmışım. Opelin sitesine bir bakayım dedim. Aman Allah'ım o nası rakamlar. Daha dört ay olmadı alalı. tam beş bin tl zam gelmiş kampanyalı satış fiyatına. Korkunç ötesi gerçekten. Ancak belliydi böyle olacağı neticede dövize endeksli fiyatlar belirleniyor. Gerçekten ne düşüneceğimi bilemedim. Zamanında aldığıma senineyim mi, insanları erişim güçlerini kaybetmelerine üzüleyim mi. Tüketim merakımızın azalmasına vesile olur mu olmaz mı bilmiyorum. Millet olarak şahsım da buna dahil kazanmadan yemeğe alıştık. Son on senedir sahte mi gerçek mi bir bolluk bereket yaşanınca nasıl olsa para akıyor ekonomik veriler iyi gidiyor diye insanlar gelecekten daha az endişe etmeye başladı. Hal böyle olunca gelsin evler arabalar son model cep telefonları tabletler vesaire. İnşallah ülke olarak bi felakete sürüklenmeyiz ve faturasını acı acı ödemeyiz. Tamam aldığımız krediler belki tl ve sabit taksitli ama temel tüketim maddelerinde fahiş artışlar olduğunda ev bütçesine ve zorunlu harcamalara yapılan ödemelerin miktarı ve oranı artınca fark etmiyor kredinin sabit olması. Bütçe açık veriyor. Neyse burası opel forumu ekonomi tartışacak değiliz.

Muarrem link' Alıntı:
Euroyla dolar bence ulkemizde bu seviyede kalmali. Baska turlu bu cari acik bu tuketim cilginligi ve bu yetersiz uretimle kapanmasi imkansiz bir durum. Turkiye ve benzeri bir ulkede cari acigi azaltmanin baska bir yolu yok kisa vadede.

Bu şekilde olursa Halkın sokağa dökülmesi kaçınılmaz olur doların bu şekilde kalması vatandaşı alım gücünü alt üst eder ve tam bir kargaşa çıkar.

Jlozde link' Alıntı:
Felaket yurt dışından gelen sıcak para akışı durduğunda gerçekleşecek. Malesef bir çok arkadaş akp baştayken cari açığın kapandığını iddaa ediyor ancak durum ne yazık ki tam tersi. Bu açığıda trafik cezaları vs ile kapatmaya çalışıyorlar. Ankara'da mobeseler 1km fazlayı bile affetmiyor.
Erzurumda ben dahil cevremdeki bicok insana moselerden sakir sakir ceza yagiyor

Allah sonunu hayır etsin

mmtcopur link' Alıntı:
Allah sonunu hayır etsin

anayasa mahkemesi bu gün ötv nin kdv si yani verginin vergisi alınması konusunu görüşcek iptal kararı verirse tüm sıfır arabalarda baya bi fiyat düşücek o zaman ortalık karışır hepimiz zarar ederiz

şahsi zararımız çok önemli değil bir yere kadar, ülke düze çıkacaksa gereken yapılmalı. Bireysel menfaatleri arka plana atmak gerekiyor, sürekli tüketim hep tüketim nereye kadar?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri