Opel Zafira Kulübü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan rifaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
eps tusuna basılınca ekranda eps yazınca bu devre dısı kalıyor sanırım yanılıyormuyum yoksa?
yanı dugme basılı degılken aktıf basılıyken devre dısı bırakılmıs . yanlıssam duzeltın

Eğer kast ettiğin benim anlattığım anıdaki patinaj önleme fonksiyonu ise şimdi arabadan uzak olduğum için tam harflerini hatırlayamıyorum ama. ETC (İngilizcesi de Electronic track Control gibi birşey zannedersem)gibi birşey. Araba ilk çalıştığında kontağı çevirirken Check yaptığı için aktif oluyor, ışık yanıyor. Daha sonra devreden çıkıyor. Düğmeye basarsan yani ışığı yanarsa aktif oluyor. Çünkü sürekli aktif kalırsa araba hızlanamıyor tekerleklerin çekişini yavaşlatıyor.

Anlamanın kolay bir yolu var emniyetli bir yolda seyir halindeyken düğmeye basın motor sesinde bir değişim ve çekşte ağırlaşma hissederseniz. İşte o zaman devrede demektir. Sembol olarak kaygan yolda giden araba işareti vardır genelde üstünde

Son düzenleme:
abicim bu katlanan direksiyon ve katlanan pedallar zafira'da standart mı???
bu özellikleri başka araçlarda duydum ama zafiralarda olduğunu bilmiyordum...
emeğine sağlık....:good: :good: :good:
(abi yaa şu avatarını değiştirseneee)

abicim bu katlanan direksiyon ve katlanan pedallar zafira'da standart mı???
bu özellikleri başka araçlarda duydum ama zafiralarda olduğunu bilmiyordum...
emeğine sağlık....:good: :good: :good:
(abi yaa şu avatarını değiştirseneee)

Standart, standart
daha başka özellikleri de var yazacağım. Ama daha eski kasa zafira A yı bitıremedik.

hadi bakalım bekliyoruz......:good:
bende geçenlerde fark ettiğim bi özelliği yazayım...
--geçen günlerde ön silecekler çalışırken babam geri vitese taktı otomatik olarak arka sileceklerinde çalışmaya başladığını gördüm...

Zafira A da standart donanım söyle

Ekli dosyalar

• Zafira A standart donanım1.webp
    Zafira A standart donanım1.webp
    47.4 KB · Görüntüleme: 51
Devam ediyoruz standart donanıma tabloyu ikiye bölmüştüm ikincisi

Ekli dosyalar

• Zafira A standart donanım2.webp
    Zafira A standart donanım2.webp
    57.1 KB · Görüntüleme: 40
Rifaz kardeş, özellikle şu ABS sistemini yağlamadan geçemiycem. ;)

Kullandığım onca ABS li araba arasında Zafiram kadar güvenli duran bir araba olmadı. 4 tekerlekte disk ve ABS bu kadar mükemmel işler. Hem araba izinden sapmıyor, hem de ABS erkenden devreye girip frenlemeyi engellemiyor.

Arkadaşlarım bu sorundan dolayı 4 tekerlekte disk olan Alfa 156 ve Honda Civic le normal ABS siz bir aracın durabileceği bir mesafede duramadı ve göz göre göre öndekine bindirdi.

Zafira aile aracı olmasına rağmen, spor arabalara taş çıkartacak kadar iyi bir frenlemeye sahip, herkese tavsiye ederim. Ama dikkat arkalar kampana olmasın :D

:good: :yahoo: :bisiklet: :yahoo: :good: :D

bor sıstemı kullananlar montajın manıfolt gırısını fotolayabılırmı? ıstanbulda kımseyı bulamadım kendım takabılırmıyım bır goreyım dıyorum

Geri