Bence o arkadaş saniyeyi kendisi saymış (ağzıyla) saat tutsa 15 saniye olduğunu görürdü. Kendi aracım olan 1.8 lt fabrika verisi 12 saniyede 100 e çıkıyor. BUnu en baba performans kitleri ile en iyi ihtimalle 10 sanieye çekerler. Yani ZUHAHAHAHa Ayrıca o kadar yüksek tavan ve yumuşak süspansiyonlu bi araç ile 180 le giderken makasa girmek tabuta girmekten farksız bence. Kendi aracım olsada, o uzunlukta bir araçla 180 le makasa girmeye cesaret edemem. Evet kolay kolay izinden sapan bir araç değil, ama 180 km imkansız makas için!
rifaz senin soruna da şöyle cevap veriyim. Bizim araçlarda gaza hiç basmadan sadece debriyajdan yumuşakça kaldırarak bile hareket verebiliyorsun. Bizim motorlarda gaz teli falan olmadığından, gaz vermeden debriyajdan kaldırınca sistem kendi otomatik gaz veriyor zaten. Yokuş yukarı ya da tam dolu değilsen, hiç titremeden kalkar araban. (1.8 ler için bu böyle) Ha birde ben bunun üzerine Bor Hidrolür sistemi taktım, çok daha rahat kalkıyor.
Egem Yetkili servisi ve burdaki ustam dahil hiç bir kimseden bu araçlarla ilgili 2500 devirde kaldırcan diye birşey duymadım. Ben şahsen 1000 devirde 3. viteste gaza bsıyorum ve hiç titremiyor. km si itibariyle aklıma ilk gelen şey senin ateşleme sargısında bir sorun olabileceği. Fiyatı 325 ytl civaırndaydı burda, bi süre sonra bu parça eskiyor ve ateşlemede sorun olabiliyor. Yüksek devirde bu titremeyi motor güçlü olduğu için hissetmiyorsun ama düşük devirde motor zangır zangır titrer. Yani aracın 1 silindiri çakıp çakmama sorunu vardır. Benim arkadaşın vectrada oldu aynısı, Araba 1.6 olduğu için gitmiyodu resmen, değiştridiler çözüldü. Ama bizim araçlarda 3 silindirde olsa idare ediyor.
Klima kokusu sorunu bende de var. Hatta ilk açılışta acaip rahatsız ediyor. Ama bir süre sonra ya azalıyor, ya da burnum alışıyor almıyorum. Sanırım klima tesisatında kronik bir sorun var Zafiraların. Benimkinin polen ve hava filtreleri yazın değişti aynı senin gibi, toz kokusu azaldı ama o plastikimsi koku duruyor.
Neyse idare etcez artık. Sonuçta MPV lerde hala en iyisi bu! Corolla Verso ya da For S Max bence daha çok taze. Bi çok eksikleri var.