rifaz' Alıntı:Bu arada birkaç tecrübemi paylaşayım.
1. konu. Aracın altında motor karter koruma sac levhası yoktu, bir kampanyaya denk getirdim taktırdım.Bu çok önemli, yazın tatilde faydasını gördüm. Yol çalışması olan eski bir yolda gece ufak bir tümsekten geçtim ve muhafaza olmasa sıkıntı olabilirdi.sac levha Astranınki ile ile aynı.
2. Konu. üçüncü sıra koltuklardan birinde yolcu oturtmak ve diğer koltuğu da kapatıp yolculuk bagajlarını koymak zorundaysanız, mesela 3. sıra sağ koltukta çocuk oturuyor ve sol koltuk kapalı ve sol taraf arka bagaj kapağından 2. sıra koltuğa kadar eşya doluysa...Herhangi bir savrulma spin atma ve daha kötüsü kaza durumunda eşyalarla yanyana oturan yolcu üzerine eşyaların yıkılma veya onu sıkıştırma ihtimali çok kuvvetli.Bu güvenlik sorununa çözüm ne olacak?
Kaliteli yerli veya ithal üretim yeşil,kırmızı ve siyah renkte lastikli ağlar var. Bu ağların ucunda sağlam kancalar var. Ağ normal duruşta 40 x 50 cm lik bir yer kaplarken iki kişi karşılıklı geçip kenarlarından çekip gerdiğinde 1.5 X 2 m kadar esneyebiliyor.Bu ağı eşyaların alt, yan ve üstünden geçirip, araç üzerinde bulunan tespit halkaları ve orta koltuk kafalık demirlerine ağ kancaları vasıtasıyla tutturursanız, yük devrilme ve savrulma ihtimali oldukça azalabiliyor. Uzun yolculuklarda kullanmak üzere aldığım bu ağ sürekli arka taban gözünde durur ve yolculuklarda kullanırım. Tavsiye ederim.Hele çocuğunuz oturacaksa çok önemli.Onlar da en arka koltuklara oturmaya hep hevesliler.
1- benim aracın altında da sac koruma levhası var. Aldığım eleman taktırmış benden önce. Hatta kayınbabam köyde kullanırken aracı biraz hırpalamış, levhayı söküp doğrultmak gerekti 1 kez. Ama o levha olmasaydı sanırım karteri kucağımıza alırdık

2- Ben arka koltukta oturanlara direk emniyet kemeri bağlatıyorum, çünkü dediğin gibi arka koltuk daha fazla savuruyor. Orta konsolda gizli bölmede kemerin takılacağı yerler var. Bence daha güvenli sonuçta 3 noktadan bağlıyorsun.