Opel Zafira Kulubu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan rifaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Pazartesi günü için randevu aldım.Teleflex marka lpg taktıracağım.Memnuniyetimi veya eksilerini ve yakıt değerlerini daha sonra yazarım.Herkese selamlar.
Öncelikle aracınız hayırlı olsun çok km yapıyormusunuz yapmıyorsanız geç amorti etmesininin yanında bazı problem olasılıklarını düşünmeniz iyi olur tabii araca nekadar zaman binileceği önemli sizin için nasıl hayırlıysa öyle temenni ederim.

Vay, vay..birsürü yeni arkadaş katılmış, yeni arkadaşlara hoş geldiniz diyorum.Forum gittikçe güçleniyor. Hepinize iyi akşamlar ve kucak dolusu sevgiler.
Yeni arkadaş olarak hoşbulduk zafiacılar bölümünü başlatan ve geçmiş mesajlardan istifade eden biri olarak teşekkür ederim.

Yeni katılan tüm arkadaşlara, hoş geldiniz diyelim.
LPG olarak eğer çok km yapmıyorsanız veya yapmayı hedeflemiyorsanız gerek yok derim. Ancak son karar tabi ki sizin. Keyifli, kazasız ve belasız gezmeler dilerim araçlarınızla.

Yeni arkadaş olarak hoşbulduk zafiacılar bölümünü başlatan ve geçmiş mesajlardan istifade eden biri olarak teşekkür ederim.

Teşekkür ederim. Ben de böyle bir konu başlatmama sebep olan sevgili zafiram ve zafira sevgisini paylaştığım arkadaşlara, bu camiaya katılan herkese teşekkür ederim. herhalde Türkiyenin EN BÜYÜK zafira forumuyuz.:rolleyes:

Herkese merhaba, senede 10.000. km'nin üzerinde yol yapıyorum.Bu sene yaz tatilinde yapacağım 3000 km yoluda hesaba katarsak, lpg kendini 1 senede amorti edecek gibi görünüyor.Arabayı bıraktım.Çarşamba günü alacağım.Teleflex taktırıyorum ve taktıracağım usta daha önce 5-6 aynı motora (16 twinport enjoy) taktığını ve hiç bir sorunla karşılaşmadığını söyledi.İnşallah sorunsuz kullanmak nasip olur.

Herkese merhaba, senede 10.000. km'nin üzerinde yol yapıyorum.Bu sene yaz tatilinde yapacağım 3000 km yoluda hesaba katarsak, lpg kendini 1 senede amorti edecek gibi görünüyor.Arabayı bıraktım.Çarşamba günü alacağım.Teleflex taktırıyorum ve taktıracağım usta daha önce 5-6 aynı motora (16 twinport enjoy) taktığını ve hiç bir sorunla karşılaşmadığını söyledi.İnşallah sorunsuz kullanmak nasip olur.
hayırlı olsun

Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım diyemiyorum çünkü henüz bir zafiram yok, 2 gündür forum sayfasını hatim ettim diyebilirim, benim almak istediğim araç 2000, 2001 1,8 otomatik zafira fakat forumda otomatik üzerine pek yazı paylaşılmamış mesela yakıt tüketimi KR. olarak litre olarak pek yok vede düz vitesmi yoksa otomatikmi oda belirtilmemiş benim kaygılarım şunlar
1:Ben bu arabayı alırsam kolay satamayacığımı düşünüyorum
2:Yakıt konusunda şüpheliyim çünkü otomatik yakıt tüketimi göremedim
3:Bazı arkadaşlar arabanın stop ettiğinden bahsediyor bu durum ne kadar sıklıkda oluyor acaba merak ettim
4:Arabanın yedek parça sorunu ve fiyatları sıkıntılımı,mesela gaz kelebeğiydi sanırım 750 tl demiş bir arkadaş
5:diyelimki 2000 model zafiranız var ve paraya sıkıştınız sattınız daha düşük bir araba aldınız daha sonra paranız oldu yeniden zafira alırmıydınız,fakat paranız sattığınız zafira kadar olacak
6:Lpg uyumu nasıl
İlk defa almayı düşündüğüm bir araç olduğu için tedirginim bana yardımcı olursanız sevinirim

Son düzenleme:
meraba arkadaslar,

ilk defa kapsamli yakit olcumu yapabildim,paylasayim dedim..
aracim 2002 2.0 dizel,112000 km de,
%80i uzun yolda olmak uzere 555 km yol yaptim,36 lt eurodizel tukettim,km de 23.3 kurus yapiyor,sehir ici istanbul trafiginde,sehir disi ise ortalama 120-140 km-saat hizla yaptim...

iyi paylasimlar

Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım diyemiyorum çünkü henüz bir zafiram yok, 2 gündür forum sayfasını hatim ettim diyebilirim, benim almak istediğim araç 2000, 2001 1,8 otomatik zafira fakat forumda otomatik üzerine pek yazı paylaşılmamış mesela yakıt tüketimi KR. olarak litre olarak pek yok vede düz vitesmi yoksa otomatikmi oda belirtilmemiş benim kaygılarım şunlar
1:Ben bu arabayı alırsam kolay satamayacığımı düşünüyorum
2:Yakıt konusunda şüpheliyim çünkü otomatik yakıt tüketimi göremedim
3:Bazı arkadaşlar arabanın stop ettiğinden bahsediyor bu durum ne kadar sıklıkda oluyor acaba merak ettim
4:Arabanın yedek parça sorunu ve fiyatları sıkıntılımı,mesela gaz kelebeğiydi sanırım 750 tl demiş bir arkadaş
5:diyelimki 2000 model zafiranız var ve paraya sıkıştınız sattınız daha düşük bir araba aldınız daha sonra paranız oldu yeniden zafira alırmıydınız,fakat paranız sattığınız zafira kadar olacak
6:Lpg uyumu nasıl
İlk defa almayı düşündüğüm bir araç olduğu için tedirginim bana yardımcı olursanız sevinirim
1999 mo 1,8 cdx düz vites araca biniyorum, yakıt tüketimi uzun yolda 6,5-7 şehiriçi 9-10 litre otomatikler % 10 otorların daha fazla yaktıkları söylenmektedir. 1:Bu tip araçların bundan sonra daha rahat satılacağını düşünüyorum, yeni çıkan crossorver tipine çok benziyor, cipvari,7 kişilik,oldukça geniş ve büyük oluşu ve bu sınıf ve modelde fiyatıylada kolay satılacaktır düşüncesindeyim. 2: yakıt konusunu yukarıda özetledim. 3:genelde EGR valfinin kurumlanmasından kaynaklanan sorun fiyatı 220tl çok düşük devir ve kısa mesafe kullanmaktan olduğu söyleniyor ben değiştirdim saat gibioldu bilgilrinize. 4: 1,8 motor iç parçalarının daha pahalı olduğunu okudum önemli olduğunu zannetmiyorum. 5: Alırdım 6: LPG nin uzun veya kısa vadede sorunları olabiliyor yaptığınız km çok fazlaysa dizel önerilebilir bununla beraber uyumludur. Sonuç olarak aileyi,genişliği,fonksiyonelliği ve konforuyla tavsiye ederim. Yardımcı olabildimse ne mutlu forumdaki tüm arkadaşlarıma saygı ve sevgiler en güzel günler sizlerinolsun.

Geri