Opel Zafira Kulubu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan rifaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sizin araçta otomaikmi benzin ve lpg kıyaslandığına kaç litre yakııyor
arıza ışığıyakıyormu, araçta ses değişikliği, çekişfarkı nasıldır.

Evet benım 2 aracımda otomatik
Arkadaslar dedigım gibi LPG tamamen ustanın yaptıgı iscilikle alakalıdır.Manifolda acılan deliklerden tutda programlamaya kadar ustanın yapmıs oldugu kaliteli yada kalitesiz iscilik senin aracının tum performansını degistirir.

Benim 2 aracımdada ne bir cekis farkı ne bir ses farki var.Benzinde nasıl gidiyorsa gazda da o sekide aynı performansı sergiliyor.

Astram hic arıza ısıgı yakmadı,Zafiram 1 yılda bir kere yaktı oksijen sensoru icin o da normal beklenen bir olasıktı.

Lpg ile benzini kıyaslarsak sehir icinde hemen hemen yarı yarıya fark eder.
Ama uzun yolda her 100km de benzin ortalama 10-12 litre yakar oda 40-50 lira filan
Lpg de 8 litre yakar oda 20 lira filan..bunlar tamamen goreceli durumlar kisi sayısı,hız,bakım,romork varken yokken,kullanıcı agrasif yada normal kullanıs.

Zafirada LPG de en fazla oksijen sensoru arazı ısıgı yanar oda resetlenince sorun olmaz.Takıldıgından (1 yıldan) bu yana bir kere arıza lambasını yaktı oksijen sensoru icin..LPG de kullanılmıyor zaten bu sensor resetleyerek devam.

Benim astrada 4 yıldır LPG var hic bir kere bile arıza lambasını yakmadı!!Masallah diyelimde nazar degmesin!!

Benzinde Zafira sehir ici kullanacaksan 450 kurusu gozden cıkarman lazım belkide biraz daha fazla!!Sanırım Toyotanı satıp Zafira alacaksın !!Aynı segmentde Verso da cok basarılı ben begenniyorum.

Aynı brand oldugu icin degisimin daha kolay olur diye soyluyorum!!

Şehir içi yakıttan kastınız benzinlimi lpg mi (0,45) vede verso benim bütçemi aşıyor 18 - 20 bin arasında bakıyorum o yüzden zafira diyorum

Evet benım 2 aracımda otomatik
Arkadaslar dedigım gibi LPG tamamen ustanın yaptıgı iscilikle alakalıdır.Manifolda acılan deliklerden tutda programlamaya kadar ustanın yapmıs oldugu kaliteli yada kalitesiz iscilik senin aracının tum performansını degistirir.

Benim 2 aracımdada ne bir cekis farkı ne bir ses farki var.Benzinde nasıl gidiyorsa gazda da o sekide aynı performansı sergiliyor.

Astram hic arıza ısıgı yakmadı,Zafiram 1 yılda bir kere yaktı oksijen sensoru icin o da normal beklenen bir olasıktı.

Lpg ile benzini kıyaslarsak sehir icinde hemen hemen yarı yarıya fark eder.
Ama uzun yolda her 100km de benzin ortalama 10-12 litre yakar oda 40-50 lira filan
Lpg de 8 litre yakar oda 20 lira filan..bunlar tamamen goreceli durumlar kisi sayısı,hız,bakım,romork varken yokken,kullanıcı agrasif yada normal kullanıs.
LPG benzin kıyasına katılamıyorum 1,8 zafira uzun yolda 90-120 km
ile 100km de 6,5-7 litre şehir içi en fazla 9-10 litre yakmaktadır.
LPG de bu değerler %20 daha fazla olacaktır lpg ucuz olduğu için
az yakmaktadır, litre olarak daha fazla yakar. ayrıca 1,6 motora kıyasla
1,8 in daha az yaktığını forumda okudum.

Şehir içi yakıttan kastınız benzinlimi lpg mi (0,45) vede verso benim bütçemi aşıyor 18 - 20 bin arasında bakıyorum o yüzden zafira diyorum
Bizzat bu konuyu çok araştıdım. Bu fiyat aralığında zafiradan başka
geniş,yüksek,fonksiyonel ve 7 kişilik araç bulamayacağınız kanaatindeyim
1,8 motorlusunu tavsiye ederim. yakıt konusu bir üst mesajımda belirttiğim gibidir.

LPG benzin kıyasına katılamıyorum 1,8 zafira uzun yolda 90-120 km
ile 100km de 6,5-7 litre şehir içi en fazla 9-10 litre yakmaktadır.
LPG de bu değerler %20 daha fazla olacaktır lpg ucuz olduğu için
az yakmaktadır, litre olarak daha fazla yakar. ayrıca 1,6 motora kıyasla
1,8 in daha az yaktığını forumda okudum.

Litre bazında çok yakabilir. Şehir içi diyelim 10.lt yaksa benzin:4,30*10:0,43.kr yakar lpg ise 12.lt. yaksa 2,30*12:0,27kr. bu durumda %50-60 gibi bir tasarruf sağlar lpg de bilinen tasarruf miktarı %40 dır peki bu hesaba göre tasarruf artmış görünüyor bunuda benzinin lpg ye göre çok artmış olmasıdır.

1.8 in az yakması motorun kasaya uygun olması cok fazla motora yuk binmiyor.1.6 ise kasa motor icin biraz agir kaliyor motora cok yuk biniyor.

LPG gelecek olursam benim yaptıgım olcumler ortada LPG nin ucuz olması tabikide aracın ekonomik olmasını belirleyen etgen.Yoksa neden 1400-1600 lira bastan donusum kitlerine verelim.

1.8 in az yakması motorun kasaya uygun olması cok fazla motora yuk binmiyor.1.6 ise kasa motor icin biraz agir kaliyor motora cok yuk biniyor.

LPG gelecek olursam benim yaptıgım olcumler ortada LPG nin ucuz olması tabikide aracın ekonomik olmasını belirleyen etgen.Yoksa neden 1400-1600 lira bastan donusum kitlerine verelim.

Bu dediğinize katılıyorum az yaksın diye düşük motor mantıklı olmuyor herşeyin hakkını vermek lazım misal şirkette kullandığımız 1100 motor suzuki alto var vede maşallahı var yakıt konusunda hiç ben küçük motorum az yakıyım demiyor içiyor.

Kisaca hangi marka lpg takilmalidir. ???? :-))

Ben iki aracımdada Zavolli kullanıyorum.Marka ne olursa olsun takan usta o markayı marka yapandır benim icin..Kısacası ne marka olursa olsun ustanız ii olsun üç asagı bes yukarı aynı yakarsınız yakıtta.
Benim aldıgım bilgilere gore bu aralar zavollinin yeni enjokterleri sıkıntılıymıs haberiniz olsun.

Geri