Opel Zafira Kulubu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan rifaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
konuyu okuyan arkadaslar muhakkak yazarlarlar ama bu mevzu sadece zafiracilar tarafinda degil genel herkesin görebilecegi bir yerde acilirsa daha yararli olur mesela ses sistemleri tarafina konuyu tekrar acin cünkü direksiyon kumandali bütün opel modelleri icin gecerli belki bir vectraci astraci yada bir corsa ci okuyup yardimci olur kanisindayim.

selam Kenen cigim aslinda hafiften takipteyim.. geldin buralara kadar da görüsemedik diye hep kendime kizip duruyorum

olsun abi kısmetten öteye yol yok. O yolu kesiştiririz inşallah bir gün.

arkadaşlar zafira a dtı-dı arasındaki fark ve kronik bi sorunu varmıdır hangisini tavsiye edersiniz diye yorumlarınız ve fikirlerinizi almak isterim şimdiden teşekkürler .

Merhaba z19dth 2006 enjoy aracım.

hata kodları resımde var
a3iav7.jpg

2nw0aie.jpg

Buraya tıklayarak resmin orjinal boyutunu görebilirsiniz...

2- Aracım sureklı dpf temızlemede yanı yay ısaretı yanıp sonuyor 100 km kesmeden devam ettım sonmedı. yaklasık 20 gundur bunu yasıyorum. piskoku duman ve yakıt artısı. yetkılı servıs tede cozum bulamadım. sızde durum nedır ustalar. mekteplılerle olmadı alaylılar belkı cozersınız. Araç ya temizlemye giriyor o zaman jet gibi yada temizlemiyor o zamanda turbo devre dısı esek gibi...

NOT: Bu sorunlar 2 aydır yasadıklarım. Bugun aracta 2litereye yakın fazla yag oldugunu fark ettım.Ne ustam nede yetkılı servıs bunu fark etmemıs.

yagı bosallttım standartına getırdım. basınc sensoru egr(korlemıstım) ve debimetreyı temizledim.

arac dpf yenılemeye gırdı ama eskısının 3 te bırı kadar duman attı koku yok denecek kadar azdı.

temızledı 10 dakıkada sonra aracı stop ettım yenıden calıstırdıgımda ıse bu sefer turbo devreye gırmedı.

hata kodlarından bırı işlev gaz kelebeği tahrık unıtesı aralıklı seklinde bır uyarı var.

Bu parca nederdedır arkadaslar?

tavsiyeleriniz için teşekkür ederim .yaza doğru dizel bi mpv almaya niyetim var tabii ilk tercihim zafira ve otomatik vites olmak zorunda bu konuda ki tecrübeleriniz ve tavsiyeniz nedir ?

tavsiyeleriniz için teşekkür ederim .yaza doğru dizel bi mpv almaya niyetim var tabii ilk tercihim zafira ve otomatik vites olmak zorunda bu konuda ki tecrübeleriniz ve tavsiyeniz nedir ?

7 kişilik c4 picassolar var. 1.6 hdi(dizel) olması lazım. Onlara da bi göz atın. Araç hakkında çok bilgim yok ama araştırmaya değer

Geri