Opel Zafira Kulübü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan rifaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Selam Zafiracılar. Tatilden döndüm. 1 haftalık kısa bir tatil yaptım. Bu arada aracın yakıt oranınıda hesaplama fırsatı buldum. Max 130 km hız ile 570 km yol 165 Ytl lik yakıt. Aracda 5 büyük, 1 bebek ve tavana kadar yük vardı. Klima yolculuğun % 80 nin de açıkdı. Yeni motor ve yük koşulları göze alındığında çokta fena bir rakam değil 0,289 Ytl. Daha da düşecek inşallah. Birazda araca alıştım mı. ( sürüş şekline ) Tam olacak. Herkeze iyi hafta sonları dilerim.

Geçen sene yani araç 1 yaşındayken Ankara-Bodrum yaptık.bi depoyla 700 km yi geçmiştik.Yol bilgisayarındaki değer ise 6,7/100 km idi.(100-140 hız aralığında)
biraz fazla gibi geldi bana?

570 km nin en az 100 km si şehir içi idi. Araçtaki yük koşullarıda dikkate alındığında çokda kötü değil gibi geliyor bana. Ama ekonomiklik açısından baktığımızda evet biraz yüksek. Bu araç için şehir dışı 0,18 - 0,2 Ytl şehir içi 0,24 Ytl ideal değerler olurdu. ( Klima açık. ) Bakalım ilerleyen günlerde oranlar ne olacak.

o zaman normal şehiriçi biraz fazla yakıyolar...

900 km sonra ortalama tüketim değeri 9,3 - 9,5 aralığından 8,3 - 8,5 lt aralığına indi. Motor açıldıkça değerler normale dönüyor. ( lt / 100 km )

Bugün denediğim bir şeyide sizlerle paylaşmak istedim. Dün yeni asfalt dökülmüş bir yoldan geçmek zorunda kaldım. Tahmin edeceğiniz üzere araca zift bulaştı. Gazyağı ile silmeyi düşünüyrdum ama bu sabah aracın bırandasını açarken aynı zift ellerime de bulaştı. Bakkaldan gidip bir paket ıslak mendil aldım. Ellerimi sildim ( bayağı iyi çıkardı ). Sonra aklıma bu mendil ellerimdeki zifti çıkardığına göre araçtakileride çıkarır diye bir fikir geldi. Gerçektende çok fazla ovalamaya gerek kalmadan ziftleri kolayca çıkardı. Aracınıza zift bulaşırsa aklınızda olsun. Bu arada benim kullandığım ıslak mendil alkol içermeyen tiptendi. Markada çok bilindik bir şey değil. Konku gibi birşeydi. Diğer markalar aynı etkiyi gösterir mi? Denemek gerek.

ortalama 8 in altına biraz zor iniyor...

buluşma olayı ne oldu?

ortalama 8 in altına biraz zor iniyor...

buluşma olayı ne oldu?

1-2 arkadaş hariç pek ses soluk çıkmadı kimseden..Geçen hafta veya bu haftasonu için teklife açmıştım.Yine de bu haftasonu için olabilir zaman var daha.

merhaba arkadaşlar 1550 km yol toplam 6 kişi ve bu yolun 350 kmsi şehir içi olmak üzere toplamda 400 ytllik benzin aldık ve çeyrek deponun üstünde benzin var ve araç kmde 0.258 ytl yakmış oluyor sizce nasıl görüşmrk üzere...

Geri