Opel Zafira Kulübü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan rifaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Zafiracı gardaşlarım hepinize Astra F kasacılar olarak selamlar gönderiyor ve iyi forumlar diliyoruz.

Soğol kardeş bizden de selamlar

Sağolun. Sizlerede iyi forumlar Astra F ci gardaşlar.

arkadaşlar bugün arabalardan muhabbet ediyorduk ve yolda önümüze galiba 2004 yada 2005 model 2.2 dti zafira çıktı ve arka amortisör yüksekliği bayağa fazla gözüktü gözüme ve bir abimiz bu arabalarda yükseklik ayarı olması gerekiyor o yüzden senin arabadan yüksek duruyor dedi ben ilk kez böyle birşey duydum acaba bizim zafiralarda da böyle bir özellik varmı cevaplarınızı bekliyorum...

Ülkemizdeki Zafiralarda maalesef yok:( Bu özellik aslında ileri seviye 4 x4 araçlarda ve bazı yüksek teknolojili lüks araçlarda mevcut. Mesela Toyota land Cruiser de var. Amacı araç yüklendiğinde ağırlıkla basılan kasayı amortisör tertibatı üzerinde tekrar yükselterek yerden eski seviyesine getirmek veya engebelerden artan yükseklikle rahat geçmesini sağlamak. kabaca ismine yük ve yükseklik dengeleme deniliyor. İçeriden basılan bir düğme ile araç kendi şasesi üzerinde yükselir. Ancak Yurtdışında üerilen 2.2, 2.5 motor seçenekli zafiralarda VAN sınıfı araç olması ve yük taşıma ihtimali ile konulmuş olabilir birşey diyemem.
zafira İngiterede Vauxhall adı ile üretiliyor, İsterseniz bu siteye ve Alman opel sitelerine bir göz atın. Eğer Araç denge kontrol sistemi (VSC) veya Arazi kullanımı destek sistemi (CRAWL) görebilirseniz demek ki vardır.

Ülkemizdeki Zafiralarda maalesef yok:( Bu özellik aslında ileri seviye 4 x4 araçlarda ve bazı yüksek teknolojili lüks araçlarda mevcut. Mesela Toyota land Cruiser de var. Amacı araç yüklendiğinde ağırlıkla basılan kasayı amortisör tertibatı üzerinde tekrar yükselterek yerden eski seviyesine getirmek veya engebelerden artan yükseklikle rahat geçmesini sağlamak. kabaca ismine yük ve yükseklik dengeleme deniliyor. İçeriden basılan bir düğme ile araç kendi şasesi üzerinde yükselir. Ancak Yurtdışında üerilen 2.2, 2.5 motor seçenekli zafiralarda VAN sınıfı araç olması ve yük taşıma ihtimali ile konulmuş olabilir birşey diyemem.
zafira İngiterede Vauxhall adı ile üretiliyor, İsterseniz bu siteye ve Alman opel sitelerine bir göz atın. Eğer Araç denge kontrol sistemi (VSC) veya Arazi kullanımı destek sistemi (CRAWL) görebilirseniz demek ki vardır.
abi paylaşım için teşekkürler zaten Türkiye de satılacak olsa enaz bir araba parası kadar daha para isterler nede olsa araba yük taşıyacak mantığı olabilir diye düşünüyorum...

vay be, zafiracılar baya bi çoğalmış. Şu işleri bi yoluna koysamda alsam bi tane diyorum ama TR şartları izin vermiyor şimdilik. Bu kadar insanın birbiriyle iletişimi koparmaması güzel bir şey. (cengiz kardeşimle bu konuda ilk yazarken sadece 2 kişiydik, bak duygulandım şimdi) ;)

herkese selamlar sahip olduğum opel zafira2001 model 2000 dti satmak istiyorum
ilgilenen arkadaşlar sahibinden com da bulabilirler gerekli bilgileri ilan numarası 10116029

Geri