Opel Zafira Kulübü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan rifaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arabama nazar değdi. Bugün uzaktan kumandası bozuldu kontak anahtarının. Daha öncede bozulmuştu, kontağa takıp çalıştırınca düzelmişti. Bu defa olmadı. Anahtarın üzerindeki ışık yanıyor ama açma kapama yok. Hanımdan anahtarını aldım, onunkinde sorun yok, canavar! Hanım geçiyor tabii dalgasını, "benim anahtarıma kaldın" diye. Katlanıcez artık :D
Var mı bilginiz? Pili bitik değil. Motoru çalıştırıyor, sadece kapıları açıp kapatmıyor.

benımkııde calısmıyordu techk2 ye bagayıp programladılar
pılı varsa aynı sorundandır

eyvallah arkadaşlar, çok seri cevaplar geldi. O zaman bu hafta ilk boşlukta aracı alıp tech 2 ye götürcez :D Şu tech 2 de maşallah Mcgyver gibi, Opellerin her derdine anında deva oluyor. Yakında sanayide usta kalmıycak, tech2 ATM leri falan kurulcak, jetonla tech2 ye bağlayıp sorun çözülcek :D

Not: Menecer kardeşim seni unutmadım, bu hafta servise giderken senin Bor olayını da çözücem. numaran kayıtlı ;)

arabama nazar değdi. Bugün uzaktan kumandası bozuldu kontak anahtarının. Daha öncede bozulmuştu, kontağa takıp çalıştırınca düzelmişti. Bu defa olmadı. Anahtarın üzerindeki ışık yanıyor ama açma kapama yok. Hanımdan anahtarını aldım, onunkinde sorun yok, canavar! Hanım geçiyor tabii dalgasını, "benim anahtarıma kaldın" diye. Katlanıcez artık :D
Var mı bilginiz? Pili bitik değil. Motoru çalıştırıyor, sadece kapıları açıp kapatmıyor.

Kardeş benim anahtarda da aynı sorun vardı, şöyle hallettim. Pil bazen yuvasına ince geliyor ve arada kalan boşluk kısmını pili destekleyen yay pili itip destekleyemiyor. Bu sebeple anahtarın plastik kısmını açıp pilin arka tarafına gelecek şekilde komple demir para büyüklüğünde ve 1 mm kadar kalınlıkta lastik parça kesip koydum. Pil yerine çok iyi oturdu ve sorun kalmadı.

Bazen de yere düşürme sonucu içinde lehim ve devre kopması olabiliyor. Çok iyi bir ustanın açıp bakması lazım.

unutmadıgın ıcın tesekkurler
kumandanın ısıgı yanıyorsa pıl temassızlıgı olmasa gerekdıye dusunuyorum

2002 diye yazıyor ya profilinde rifaz kardeşim :D

ASR her durumda mümkün ama sanırım biraz maliyetli oluyor sonradan taktırmak. Benim burdaki Opel yedek parçacı kendi Astrasına sonradan taktı. Parçaları kendi alış fiyatından hesap ettiği halde 1800 e yaklaşmış maliyet. Maddi sıkıntı yoksa bilemem. Ama bence şu ilanı bi yokla, 1,8 motorlularda ASR standart. 1,6 daha az yakıyor falan diye belki başabaş takas ederler. ;) (Laf aramızda, 1,8 motor 1,6 dan daha az yakıyor)

kusura bakmayın biraz geç cevap verebildim....

cevaplarınız için teşekkür ederim. Verdiğiniz ilandaki fiyat oldukça iyi, zafira düşünenlerin bakmasında fayda var ancak, zafira piyasası için bu rakam düşük... aracı kontrol ettirmekte fayda var... ama şase ve motor iyi ise değişen boyanan önemli değil diye düşünürüm.... Takas, aracımdan memnunum (şimdilik) o yüzden yola bizim emektar ile devam ;)

ASR olması bir avantaj, insan yokluğunu ihtiyaç durumunda hissediyor. Yani 1.6 larda da olsa hiç fena olmazmış... Dik rampalarda el frensiz kalkış :)

Saygılar....

km si fazla ve otomatik...bilmem bakmak lazım...

Valla bu fiyatlara bedava ama kesin bi numarası vardır. 14 milyara zafira ....:eek:

Geri