Opel Zafira Kulübü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan rifaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ben sistemi biliyordumda adının egr olduğunu bilmiyordum.öğrenmiş oldum...
peki bu aracını modifiye ettirenler ne mantıkla bu egr yi iptal ediyorlar?

bende bi site vereyim.yabancı dilim olmadığından sadece resimlere bakabiliyorum...ispanyolca!!!
www.clubzafira.com

teşekkürler...

Son düzenleme:
aracını modifiye ettirenler değil, EGR si bozulanlar, yenisine bi depo benzin parası vermemek için iptal ettiriyorlar. bu genelde sanayideki aklı evvel ustaların önerisi doğrultusunda gerçekleşiyor. "Abi EGR yi kapatalım, hem boş yere para verme, hem de aracın çekişi artar, daha seri olur" tarzı tavsiyelerle zaten eli cebine gitmeyen vatandaş, EGR yi iptal ettiriveriyor. ;)

Arabayı ustama götürdüm, usta bi bakıver 5 aydır hanım kullanıyor, varsa önemli bir arıza bilelim dedim. Bilgisayara soktuk, vuruntu sensörü arızası çıktı.Araba biraz ilk kalkışta sirkeleniyor gibi gelmişti zaten. Bu haftasonu yaptıracağım. Buna da şükür. Yaptırıp boyattığım arka tampon göçüğünü saymazsak hanım iki çocukla arabayı yine iyi kullanmış sayılabilir. Döndüğünde arabadan geriye tek bir direksiyonu da bulanlar var çünkü.:D

Son düzenleme:
Zafira sürmüştüm birkaç defa (eski kasa) resmen yatarak kullanıyordum fazlasıyla rahat çoğu zaman kenara çekip aynı pozisyomda uyumak geliyodu içimdem:) benim kulladığım elegance modeliydi iklim kontrollü klima vardı ama arabaya klima sistemi yetmiyordu içi geniş olduğundan çok iyi bir soğutma veya ısıtma yapamıyordu.Birde performans olayı var arabanın biraz gitmesi için bile 5000-6000 devirlerde gezmek gerekiyor(1.6) yakıtta doğal olrak tavan yapıyor.:(Yenilere hiç binmedim ama klima olayı çözülmüştür muhtemelen ama performans olayının daha kötüye gittiğinden şüphem yok.Corsa gsi için tasarlanan 1.6 150hp turbo motor zafirada da kullanılsa fena olmazdı en azından ortalama bir performansı olurdu.

Zafiracıların toplandığı bir yer buldum sonunda Kenangöçmen88 arkadaşımın dediği gibi Zafira başlıklı bir bölümün acilen açılması gerekiyor ayrıca zafiracı arkadaşlar ben çankırıda olduğum için ara sıra ankaraya gidebiliyorum arabamı zafira ile değişdirmek istiyorum bana yardımcı olurlarsa sevinirim teşekkürler selamlar

Zafira sürmüştüm birkaç defa (eski kasa) resmen yatarak kullanıyordum fazlasıyla rahat çoğu zaman kenara çekip aynı pozisyomda uyumak geliyodu içimdem:) benim kulladığım elegance modeliydi iklim kontrollü klima vardı ama arabaya klima sistemi yetmiyordu içi geniş olduğundan çok iyi bir soğutma veya ısıtma yapamıyordu.Birde performans olayı var arabanın biraz gitmesi için bile 5000-6000 devirlerde gezmek gerekiyor(1.6) yakıtta doğal olrak tavan yapıyor.:(Yenilere hiç binmedim ama klima olayı çözülmüştür muhtemelen ama performans olayının daha kötüye gittiğinden şüphem yok.Corsa gsi için tasarlanan 1.6 150hp turbo motor zafirada da kullanılsa fena olmazdı en azından ortalama bir performansı olurdu.

Arkadaşım selamlar,
Eski bir Zafira A 1,8 kullanıcısı olarak, 1.8 motorun 1.6 ya göre daha ekonomik olduğunu söyleyebilirim. Ben birde Bor sistemi takmıştım, araba 0,23 YTL şehir içi yakıyordu. Ama 1.8 motorun performansı emin ol 1.6 yı 2 ye katlar. Klima 1.8 de yeterliydi. Hatta maksimumda üşüdüğümüzü söyleyebilirim (antalya gezimizde) Yeni kasaların performansını bilememde, 120 beygirmiş 1,6 motor. Bence yeterli çekiş var gibi. En azından eski kasadan daha az yakıyordur.

bizdeki 105 hp,bildiğim kadarıyla son çıkan astralar 120 hp miş!zafira A alıcaksan bencede 1.8, zafira alırken bizde düşündük 1.8 ama fiyat farkı çok fazla sıfır modelde..dizel (1.9)desen hiç bakılmıyor..1.6 105 de iyi sayılır ekonomikde!!!

Son düzenleme:
Zafiracıların toplandığı bir yer buldum sonunda Kenangöçmen88 arkadaşımın dediği gibi Zafira başlıklı bir bölümün acilen açılması gerekiyor ayrıca zafiracı arkadaşlar ben çankırıda olduğum için ara sıra ankaraya gidebiliyorum arabamı zafira ile değişdirmek istiyorum bana yardımcı olurlarsa sevinirim teşekkürler selamlar
abicim takas olayı girme bence, aracını satıp paranı cebini koyduktan sonra,kesene uygun bi zafira bulunur kışa doğru ucuzlarda...

Doğru söylüyorsun inşaallah ağustosta izne ayrılacam Ankaraya gelecem pazara çekip bi deneyeyim gelince sizinle de görüşür tanışırız inşaallah selamlar

internete de koyabilirsin!!!
bizim önceki arabayı internet üzerinden satmışdık...
tabii dikkatli olmak lazım!

Geri