opelde kalite mi yoksa hata mı tesadüf?

Arkadaşlar opel marka araçlar Türkiye pazarında oldukça büyük yere sahip , yol boyunca gidrken günde onlarca opellle karşılaşıyoruz,bu kadar çok kullanılan araç için şikayet çıtasının yüksek olması normal bence bide sanırım avrupa montaj kasalarda sorun daha az çıkıyor yeni ve ülkemzde montaj olanlarda sorun çıkıyor yada ben öyle tespit etttim diyeyim, birçok arkadaşım kullanıyor ve bütyük bi sorunla karşılaşan olmadı ben bu yüzden özellikle 2000 yılları yakını araç aradım ve aldım Herşey gönlünüzce olur umarım kazasız ve sorunsuz günler:)

Arkadaşlar opel marka araçlar Türkiye pazarında oldukça büyük yere sahip , yol boyunca gidrken günde onlarca opellle karşılaşıyoruz

En çok Opel aracın olduğu il Sivas olsa gerek,her 5 araçtan 3ü Opel, geçen yaz kurs için gittiğimde meydandaki aynalı çarşının en üst katındaki alyans cafeden etrafı seyrederken bayağı dikkatimi çekti, ya Sivas taki Taştanlar Opel çok iyi çalışmış yada Sivas'lılar akıllı insanlar :D Fiyatı sağlamlığı ve makul parça fiyatları ile memur kesminin mercedesi diyebilirim.Önceki aracım 1998 1.4 fiat palio idi, inanın çoğu parçası Opel den pahalıydı hemde daha fazla yakıyordu.

Benim ilk aracım 2001 Corsa C idi.
2. el almıştım. 2 sene kullandım. Bana iki sorun çıkarttı.

1- EGR valfi
2- Direksiyon kutusu

Onun dışında ne yolda bıraktı ne sorun çıkarttı. İkisini de makul sayılabilecek fiyatlara değiştirdiler. Segmentindeki araçlara göre sessiz, geniş ve iyi yol tutuşuna sahip bir araçtı.

Ondan sonra Laguna II aldım. Full versiyondu, arabada yok,yoktu. Ancak servislerde geçirdiğim günleri haftasonlarını ne siz sorun ne ben söyleyeyim. Hele ön konsoldan gelen tıkırtı ve sesleri hiçbir zaman durduramadım. KM olarak da sattığım Corsa ile aynı km deydi. Arabanın kasnağından, alternatörüne birsürü parçasını değiştirmek zorunda kaldım. 2 defa bobin patlattı. Yetkili serviste bir sesi düzeltmek için değiştirmedikleri parça kalmadı. Bana 450 tl ye mal oldu ama sesi düzeltemediler. Bir yıkamacıda motor yalıtım lastiklerinden birisinin olmadığını yıkamacı çocuk gördü, çıkma lastik buldu getirdi, ses geçti:)

Kısaca sorun, opel sorunu, renault sorunu değil arkadaşlar.
Diğer marka forumlarına gidin aynı sohbetler var. Aynı şeyler konuşuluyor. Kimi aracın kalitesizliğinden, kimi servisin kötülüğünden yakınıyor.

Markalar Tr ye araçlarını gönderirken özellikleriden, kalitelerinden ödün vererek gönderiyorlar. Biz de (sözüm meclisten dışarı, genel olarak söylüyorum, lütfen üzerinize alınmayın) bilinçsiz aç tüketici toplumu olduğumuz için yüksek fiyata düşük kaliteli ürünleri alıyoruz.

Bakın bakalım, hangi marka avrupada çıkarttığı modelin içerisindeki özellikleri tr de de aynen piyasaya sürüyor? Benim full dolu dediğim lagunamda bile avrupaya göre bir sürü özellik yoktu.

Tüketici bilinci gelişmediği sürece, markaların bu şekilde kazancını maksimize yapmak adına gerek ürünlerindeki kaliteyi, gerek ise satış sonrası hizmetlerini düzelteceklerini düşünmüyorum.

Opelim.net gibi platformlar geliştikçe, bilgi paylaşımlarımız arttıkça bunun önüne geçmek için daha da güçlü ve bilinçli hareket edeceğimizi düşünüyorum.

Bu vesile ile opelim.net ailesine de ayrıca teşekkürlerimizi iletelim:)

Arabam 20.000 km'de, tam bir sene odlu alali. Bir tek sorun cikmadi aracimda. Ilk servis yapildi. Cok, ama cok memnunum aracimdan. Opel'in kalitesi gercekten cok yuksek seviyede son yillarda. Cevremde Opel kullananlar da cok memnun. Sikayetci olanlar da var tabii ki, ama cok az.

21 yasımdayım; dogdugum gnden berı aılemızde yane babamda toyota vardı.hıc bır sıkıntı cekmedık daha bıkere agzndan surasından ses gelıyor surası bozuldu dıe servıse gıdiyorum dediğini duymadım.2009 da ılk aracımı ehlıyetımı alınca astra aldım0 .Dıreksyonundan ses gelıyor servıse gidiorum bsy yok diyor ısrar ediyorum var dıe dıreksyon kutusu degıscek diyorlar kullanıcı hatasıymıs para ıstıyorlar.durup duruken dıkız aynası dusuor cam kırılıyor ,bnm sucummus kaskodan değıstırcez dıyorlar enteresan..

Son düzenleme:
2 senedir kuulandıgım aracıma masrafım sadece cam suyu oldu :)

Simdiye Kadar hiç bir sorun yasamadım sadece tekerleklerı degıstırdım ve bakım yaptırdım onu her arac sahıbı yaptırıyor :) tek sorunu kronık problemı desek daha dogru olur on konsoldan ses gelmesı buda gordugum kadarıyla bır cok astra g den gelıyor boyle sesler B C D segmentınden gelır normal bır sey

Geri