opelimi seviyorum civicte neymis :)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Buraq
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Buraq

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Bir kaç önce civic istemelimiyim diye kafam karısmıstı hatırlarsanız :)

Baya bi düsündüm yazılanları okudum civicle test yaptım ve kendi kendime vectranın kıymetini yaşayarak öğretmis oldum :)

Simdi arabamı daha cok seviyorum ve bu satırları gaziemir-ziebart'tan yazmaktayım :)

Cam filmlerini burada yaptırmıstım zaten...Yaz mevsimi yaklasıyor arabayı koruma altına almak lazım.Hazır %30 kampanyaları varken ugrayıp bi diamond gloss olayına gireyim dedim...Yolda giderken kamyonlardan seken taşlardan kaçmaya çalısırken kaput filmi aklıma geldi.Bütceyi biraz sarssakta arabamızı seviyor ve ona gözümüz gibi bakmak gerektigine inanıyoruz:)

Ön tampon ve kaputa 45cmlik filmde yaptırıyorum lanet olsun bu mıcırlara :D

Neyse güzel bir kampanya ve paket indirimi yaptırdım eger sizde düsünüyor ve ama pahalı buluyorsanız şu sıralar kaçırmayın derim...

-Diamond gloss (en büyük ve pahalı koruma)
-Tampon koruyucu film(45cm)
-Kaput koruyucu film(45cm)
-Ön cam su itici

Hepsi 1200ytl gibi bir liste fiyatı tutmasına ragmen 750 liraya indiler ve 5 taksit (daha fazlada oluyordu ben istemedim)

Opelimizi sevelim koruyalım :D

Bende kaput için sütyen alıcam ama nerden ne şekilde temin edeceğim bilmiyorum...

En çok nefret ettiğim şey mıcırlı yolda hızlı araç kullananlar geçen sene uzun yolda taş sekip arabamın camını çatlatmıştı dengesiz beyinsiz bazı araç sürücüleri mıcırlı yolda neden okadar sürat yaparlar anlamıyorum

daha önceki Astramızda mıcır arabanın tavanını delmişti artık nasıl geldiyse Allahtan cama gelmedi kesin içeri girerdi...

Deneme sürüşünde eksik olan neydi civic de ya da zizin eksi olarak gördükleriniz nelerdi paylaşabilirmisiniz.

aynı olay benimde başıma geldi konya yolunda mıcır yol vardı 20 km. kadar nerdeyse 5-6 araba anlaşmış gibi aramızda mesafe koyarak 50-60 gidiyorduk ki yanımızdan en az 130-140 la bir passat geçti ve bizim arabanın camını çatlatmış sonradan farkettik. onun yüzünden camı değşştirmiştik ne yazıkki. Böyle insanları afedersiniz ama indirip güzel bir döveceksin sonra bir daha öyle gidebiliyor mu bakalım. Resmen saygısızlık yaptıkları.

Ben Astra'yı alırken Civic'i de düşünmüştüm test de etmiştim, oldukça da beğenmiştim. Ama neden Astra aldım nedenlerini sayayım:

- Sedan olması. Ben başından beri HB istiyordum ancak Civic sedan olmasına rağmen aklımı karıştırmıştı. Gene de tercihimi HB'den yana kullandım.
- Olmazsa olmaz dediklerimden deri direksiyon baz donanımda yoktu, ki param ancak baz donanım olana yetiyordu. Astra'da aynı paraya Enjoy almak mümkündü.
- Tüketimi Civic'e göre fazlaydı.
- Rölantide çok sessiz olsa da, hızlandıkça içeri çok yol sesi alıyordu.
- Detaylardaki özensizlik göze çarpıyordu. Örneğin bagaj kapağının iç kısmının oldukça yalıtımsız olması, pnömatik bir sistem yerine yaylı menteşelerle açılıp kapanması, iç mekandaki malzeme kalitesinin detaylarda düşmesi, kaputunun oldukça dayanıksız olması. Ayrıca iç mekan kalitesinin de Astra'dan geride olduğunu söyleyebilirim, ancak zaten Astra bu segmentte (C) iç mekan kalitesi en üst düzey araba (Golf dahil)
- Bir takım çok basit özelliklerin bulunmaması. Örneğin, yol bilgisayarının olmaması yada yol bilgisayarı olarak verilen özelliğin sadece ortalama yol tüketimini göstermesi, bagajın dışardan sadece anahtarla açılabilmesi vs..
- Astra'ya göre, teknik özelliklerine bakıldığında daha yüksek yakıt tüketmesi. Bununla beraber kullanırken performans açısından çok da tatmin etmemişti beni. Ha, Astra da çok tatmin etmiyor, orası ayrı :)

Deneme sürüşünde eksik olan neydi civic de ya da zizin eksi olarak gördükleriniz nelerdi paylaşabilirmisiniz.

vectrada ki sürüs rahatlıgını yasayamadım
aman aman bir performans farkı göremedim
bayi takas sartlarında ukalalık yaptı
;)

Geri