opelimi seviyorum civicte neymis :)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Buraq
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
mert abi öncelikle beni yanlış anlama amacım polemik yaratmak değil :)
bende elegance var dream modeline hiç bakmadım..söylediklerinin çoğunda haklısın zaten..
1-benimkinde deri direksiyon var dreamı bilmiyorum
2-tüketimi arkadaşımın 7.0 civarı benimki otomatik ve daha 350 kmde 11/100 yakıyor 5000 den sonra bende 8.0 ı görürüm diye düşünüyorum..
3-yol sesi konusunda 07 modelden sonra lastikleri değiştirdi honda ses sorununu çözdü..
4-yalıtım konusunda katılmıyorum stepnenin oraya bakılınca zaten köpüklerle yapılan yalıtım gözüküyor.tek dez avantajı bagajı biraz küçük
5-iç mekanına bayılıyorum zevk meselesi tabi
6- hondanın bütün modellerinin sacı zaten incedir.
7-yol bilgisayarı range diye ifade edilen gidilecek mesafeyi göstermiyor evet ama bugüne kadar kullandığım hiç bir arabanın range değerlerine güvenip yola çıkmadım zaten yani benim için olmazsa olmaz değil..
8- bagaj ya içerden yada anahtarla açılıyor anahtardan açılmasını bende isterdim.
9-performansı gerçekten çok iyi benim eski clio sportu aratmıyor..

benim için olumlu olan yönleri de
1- 6lı mp3 çalar..dünya şarkı yapıyor :)
2-vsa var virajlara gözüm kapalı giriyorum.
3-tipi çok güzel (tabiki zevk meselesi) bol olarak modifiye parçaları bulunması..
4-direksiyondan vites değiştirilmesi f1 hesabı..
5-bol bol hatta çokda fazla eşya gözlerinin bulunması
6-yokuş sistemi..geri kaymayı önleyen sistem..tam otomatik olması..
7-arabaın içinden anahtarla bagaj kitlenebiliyor yani hırsız arabanın içine girse bile bagajı açması imkansız.
9-içinin çok ferah olması..

Arif,

Önce şu "abi"yi kaldırsak :) "mert" yeter de artar benim için..

Yanlış anlaşılmasın Civic de çok güzel bir araba. Öyle olmasaydı zaten aklımı çelmezdi. Ama ben "neden Astra'yı tercih ettiğim"i anlattım..

Üstelik benim karşılaştırdığım model Elegance değildi. Elbette Elegance çok güzel bir araba, hem de fazlasıyla güzel ama o kadar param yoktu ne yazık ki :o

Benim test ettiğim modeller 2008 modellerdi, maalesef Civic yol sesi alıyor, ses izolasyonu araçlarda çok dikkat ettiğim birşeydir ve Civic lastik sesinden ziyade yol sesi alıyor, özellikle kötü yollarda arabanın içinde senfoni başlıyor. Aynı şekilde test ettiğim arabanın, ki 125 bg idi, performansı da beygir gücünü göstermiyordu. (kullandığım araba manuel'di)

Yakıt konusunda haklı olabilirsin, ben sadece kağıt üstündeki standart değerlere göre konuşuyorum; ama Civic'in tüketiminin genel Honda modellerinin aksine yüksek olduğunu kullanan arkadaşlarımdan da duymuştum. Şehir içi ortalama 8,00 lt/100 km iyi bir değer ama. (benim arabamda henüz 1000 km'yi yeni devirdi, tamamı İstanbul şehir içi trafiğinde yol bilgisayarına göre şu an 8.9 lt/100 km tüketiyor)

Bahsettiğim özensizlik stepnenin ordan ziyade bagaj kapağının iç kısmında. orada ve özellikle menteşelerdeki kaynak noktalarında beklemediğim zayıf işçilikler göze çarpıyor. Ayrıca anahtarla bagaj açılması bence bir külfet, ama sen öyle olmasını istiyorsan elbette bilemem. Bir de yeri gelmişken, Civic'in anahtarının sustalı olmamasını çok garipsemiştim, üstelik de bayaa uzun bi anahtar.

Yol bilgisayarı benim için olmazsa olmazdı. Sadece menzil (range) değil, özellikle anlık tüketim de oldukça uyarıcı bir etkiye sahip. Gene aynı şekilde kronometre gibi oldukça faydalı bir özelliği var Opel yol bilgisayarının.

Kesinlikle katıldığım bir nokta eşya gözleri. Çok çok fazla sayıda olması çok önemli değil, bence asıl önemli olan bu gözlerin çok çok kullanışlı olması. Astra'da bu gözlerden zaten yok :D Ama Civic'te bu gözler hem de pratik kullanıma uygun bir şekilde tasarlanmış ve yerleştirilmiş, örneğin orta konsoldaki cd'lik çok güzel bir düşünce.

Bahsettiğin bir çok olumlu özellik sadece elegance modelinde mevcut. Sahip olduğu özelliklerle de belki Astra'nın en üst modeli Cosmo'dan daha iyi olabilir. Ancak takdir edersin ki Vectra bir üst segment'te bir araba. Bence Vectra'nın muadili Accord'ur ve Accord kesinlikle Vectra'dan daha "iyi" bir araba.

Arif,

Önce şu "abi"yi kaldırsak :) "mert" yeter de artar benim için..

Yanlış anlaşılmasın Civic de çok güzel bir araba. Öyle olmasaydı zaten aklımı çelmezdi. Ama ben "neden Astra'yı tercih ettiğim"i anlattım..

Üstelik benim karşılaştırdığım model Elegance değildi. Elbette Elegance çok güzel bir araba, hem de fazlasıyla güzel ama o kadar param yoktu ne yazık ki :o

Benim test ettiğim modeller 2008 modellerdi, maalesef Civic yol sesi alıyor, ses izolasyonu araçlarda çok dikkat ettiğim birşeydir ve Civic lastik sesinden ziyade yol sesi alıyor, özellikle kötü yollarda arabanın içinde senfoni başlıyor. Aynı şekilde test ettiğim arabanın, ki 125 bg idi, performansı da beygir gücünü göstermiyordu. (kullandığım araba manuel'di)

Yakıt konusunda haklı olabilirsin, ben sadece kağıt üstündeki standart değerlere göre konuşuyorum; ama Civic'in tüketiminin genel Honda modellerinin aksine yüksek olduğunu kullanan arkadaşlarımdan da duymuştum. Şehir içi ortalama 8,00 lt/100 km iyi bir değer ama. (benim arabamda henüz 1000 km'yi yeni devirdi, tamamı İstanbul şehir içi trafiğinde yol bilgisayarına göre şu an 8.9 lt/100 km tüketiyor)

Bahsettiğim özensizlik stepnenin ordan ziyade bagaj kapağının iç kısmında. orada ve özellikle menteşelerdeki kaynak noktalarında beklemediğim zayıf işçilikler göze çarpıyor. Ayrıca anahtarla bagaj açılması bence bir külfet, ama sen öyle olmasını istiyorsan elbette bilemem. Bir de yeri gelmişken, Civic'in anahtarının sustalı olmamasını çok garipsemiştim, üstelik de bayaa uzun bi anahtar.

Yol bilgisayarı benim için olmazsa olmazdı. Sadece menzil (range) değil, özellikle anlık tüketim de oldukça uyarıcı bir etkiye sahip. Gene aynı şekilde kronometre gibi oldukça faydalı bir özelliği var Opel yol bilgisayarının.

Kesinlikle katıldığım bir nokta eşya gözleri. Çok çok fazla sayıda olması çok önemli değil, bence asıl önemli olan bu gözlerin çok çok kullanışlı olması. Astra'da bu gözlerden zaten yok :D Ama Civic'te bu gözler hem de pratik kullanıma uygun bir şekilde tasarlanmış ve yerleştirilmiş, örneğin orta konsoldaki cd'lik çok güzel bir düşünce.

Bahsettiğin bir çok olumlu özellik sadece elegance modelinde mevcut. Sahip olduğu özelliklerle de belki Astra'nın en üst modeli Cosmo'dan daha iyi olabilir. Ancak takdir edersin ki Vectra bir üst segment'te bir araba. Bence Vectra'nın muadili Accord'ur ve Accord kesinlikle Vectra'dan daha "iyi" bir araba.
söylediklerinin çoğuna katılıyorum zaten ilk yazımda belirttiğim gibi ben bi tek elegance ya baktım dream modelini bilmiyorum..
yol sesine gelince ya benim arabada yok :) yada sonradan çıkıyor bende anlamadım:confused: almadan önce bende duydum bu sorunu bayii 07 civicin lastiğini gösterdi serviste bide galeriden 08 inkini.. sorun buydu değiştirdiler bitti dediler..
özellikle anahtar kısmına %100 katılıyorum parmağım kadar bi anahtarı var :) (bagajın anahtar üzerindeki düğmeden açılmasını isterdim demek istedim yanlış olmuş ilk yazımda :) )

vectra ile hiç kıyaslamadım civic i zaten yukarda da dediğim gibi 1.6 otm vectra olsaydı gözümü bile kırpmadan bu sene kasası bitecek olmasına rağmen vectra alırdım:)..

HOCALARIM burası OPEL in sitesi herkes kendi arabasını seçer kendi görüşüm bu babamın hondası var 2006 almıştık sıfır olarak süper bir araba opel kullanmadım ama şahsi hız yaptığımızda opel geride kalıyordu belki sürücü farkından farkedebilir ama öyle yani. Herkesin kendi tercihi tabiki bende civic ama babadan alamadığım için opel alacağım ve tabi öğrenci olmaktanda kaynaklanan problemlerden bu:))

hakan abi bu dergi muhabbeti geçen seneninki 08 modelde çok değişiklikler oldu..zaten 07 civic kullananların en zoruna giden şeyde o oldu kasa değişmeden yürüyen ve donanım değişti hemde haber vermeksizin vsa eklendi 6 lı cd changer eklendi lastikleri değişti..değiştide değişti yani :)
ukalalığımı mazur gör ama 07 ile 08 arasında birkaç parça dışında değişen olmadı şöyle bi nette araştırdım ve bizim burdaki hondayı arayıp sordum 07 ve 08 arasında hiçbir değişim söz konusu değil dendi birkaç parça dışında nasıl oluyorda yürüyen ve donanım değişti ben anlamadım bi yerde okudun veya öğrendiysen bize söyleyebilirmisin

cıvıc lerin bi kalkışını seviyorum biraz daha seri geliyo bana gerisi boş ama benim gözlemim öyle

ukalalığımı mazur gör ama 07 ile 08 arasında birkaç parça dışında değişen olmadı şöyle bi nette araştırdım ve bizim burdaki hondayı arayıp sordum 07 ve 08 arasında hiçbir değişim söz konusu değil dendi birkaç parça dışında nasıl oluyorda yürüyen ve donanım değişti ben anlamadım bi yerde okudun veya öğrendiysen bize söyleyebilirmisin
tabiki kardeşim ne ukalalığı sordun bende cevaplarım..
benim arkdaşımda 07 civic elgance otm var yani benimkinin bir alt modeli dediğim gibi ilk önce yürüyeni değiştiden kastım lastikler değişti ve virajlarda rüzgardan etkilendiği için vsa eklendi arkadşımda vsa yok lastiklerde farklı :( donanım olarak 6 lı mp3 ve rsd mi rsa mı ne o yok :( son olarkta ön tampon eki 08 de var 07 de yok bu değişiklikler bizim farkettiğimiz ve honda marmaradan şefika hanım ve honda cemden ali beyinde onayladıklarıdır..bayi söylemiyor çünkü bizim arkadaş farkettiği an benimkinde niye yok diye olay çıkardı:)

cıvıc guzel araba ama astra mukemmel ya ıcı dısından dısı ıcınden guzel doyamıyorum arabama

tabiki kardeşim ne ukalalığı sordun bende cevaplarım..
benim arkdaşımda 07 civic elgance otm var yani benimkinin bir alt modeli dediğim gibi ilk önce yürüyeni değiştiden kastım lastikler değişti ve virajlarda rüzgardan etkilendiği için vsa eklendi arkadşımda vsa yok lastiklerde farklı :( donanım olarak 6 lı mp3 ve rsd mi rsa mı ne o yok :( son olarkta ön tampon eki 08 de var 07 de yok bu değişiklikler bizim farkettiğimiz ve honda marmaradan şefika hanım ve honda cemden ali beyinde onayladıklarıdır..bayi söylemiyor çünkü bizim arkadaş farkettiği an benimkinde niye yok diye olay çıkardı:)
doğrudur bizim burdaki galerilerin hiçbir şeyden haberi yok olsada müşterileri sallıo hepsi böle müşteriyi düşünen galerilere çok ihtiyacı var türkiyenin :good:

Geri