en nefret ettiğim şey..iyi yapmışsınvectrada ki sürüs rahatlıgını yasayamadım
aman aman bir performans farkı göremedim
bayi takas sartlarında ukalalık yaptı
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
en nefret ettiğim şey..iyi yapmışsınvectrada ki sürüs rahatlıgını yasayamadım
aman aman bir performans farkı göremedim
bayi takas sartlarında ukalalık yaptı
mert abi öncelikle beni yanlış anlama amacım polemik yaratmak değilBen Astra'yı alırken Civic'i de düşünmüştüm test de etmiştim, oldukça da beğenmiştim. Ama neden Astra aldım nedenlerini sayayım:
- Sedan olması. Ben başından beri HB istiyordum ancak Civic sedan olmasına rağmen aklımı karıştırmıştı. Gene de tercihimi HB'den yana kullandım.
- Olmazsa olmaz dediklerimden deri direksiyon baz donanımda yoktu, ki param ancak baz donanım olana yetiyordu. Astra'da aynı paraya Enjoy almak mümkündü.
- Tüketimi Civic'e göre fazlaydı.
- Rölantide çok sessiz olsa da, hızlandıkça içeri çok yol sesi alıyordu.
- Detaylardaki özensizlik göze çarpıyordu. Örneğin bagaj kapağının iç kısmının oldukça yalıtımsız olması, pnömatik bir sistem yerine yaylı menteşelerle açılıp kapanması, iç mekandaki malzeme kalitesinin detaylarda düşmesi, kaputunun oldukça dayanıksız olması. Ayrıca iç mekan kalitesinin de Astra'dan geride olduğunu söyleyebilirim, ancak zaten Astra bu segmentte (C) iç mekan kalitesi en üst düzey araba (Golf dahil)
- Bir takım çok basit özelliklerin bulunmaması. Örneğin, yol bilgisayarının olmaması yada yol bilgisayarı olarak verilen özelliğin sadece ortalama yol tüketimini göstermesi, bagajın dışardan sadece anahtarla açılabilmesi vs..
- Astra'ya göre, teknik özelliklerine bakıldığında daha yüksek yakıt tüketmesi. Bununla beraber kullanırken performans açısından çok da tatmin etmemişti beni. Ha, Astra da çpok tatmin etmiyor, orası ayrı
civic 1.6 125 hp...astra 1.6 115 hp...Ama torka baktıgımızda aynı ikiside.Civic yol sesi alıyor...Test sürüşünde beni çok şaşırtmıştı.
Auto Motor & Sport dergisinin yapmış olduğu Sedan ASTRA ve Sedan CIVIC'in karşılaştırmalı test sonuçları...
Astra 1.6 Easytronic - Civic 1.6 otm
1. ASTRA rakibinden 10 hp daha güçsüz ve 120 kg daha ağır olmasına rağmen hızlanma performansında aynı sonuçlara imza atıyor. Hatta 0-130 km/s hızlanmada ASTRA CIVIC'den 0,5 sn daha hızlı.
2. ASTRA 100 km/s hızda ilerlerken ani frende CIVIC'den tam 1 ila 3 metra arasında daha erken duruyor.
3. Yol tutuş testlerinde ASTRA'nın bariz üstünlüğü söz konusu. (Puanlamada 10-7)
4. ASTRA belli bir hızda ilerlerken CIVIC'den yaklaşık olarak 1 dbA daha az gürültü aktarıyor iç kısma, yani daha sessiz.
5. Yakıt tüketimi olarak ASTRA rakibinden ortalama 0,5 lt daha az tüketiyor.
6. ASTRA'nın bagaj hacmi CIVIC'inkinden tam 101 lt daha geniş.
7. CIVIC'in ise rakibine üstünlük kurduğu çok nadir konular ise standart donanım seviyesi ve iç mekan özellikleri. Ancak donanımı daha fazla olduğu için de CIVIC'in fiyatı ASTRA'ya göre oldukça yüksek.
Sonuçta puanlama olarak karşılaştırmayı 324-312'lik net bir skorla ASTRA kazanıyor.
Bu yüzden astra...Ama Honda civicde güzel araba....