opel'in eksıklerı ve hataları nelerdır ?

Kalkışta hantallık beni en cok sıkan kısmı 1,4 astrada aynı 1,6 astrada şehir efsanesimidir nerden kimden duydum onuda bilmem ama tüm almanlar kalkışta hantalmış deyip geciyorum birde nerden ve neden geldiği belli olmayan sesler kapıdan koltuktan v.s sertliği şehir içinde konfordan eksiklik ama şehir dışında güvenlik acısından iyi ve bence bircok markaya göre sorunsuz bir arac en azından ben daha yaşamadım

bende daha önce g kasa kullanmıştım şimdide 2011 model sıfır astra h kasa aldım ama açıkcası araç beklentilerimin altında kaldı
özellikle gaza çok geç tepki veriyor bazı arkadaşlar gaza basmıyorsundur diyorlar ama olay gaza basmak yada basmamak değil gaza çok geç tepki vermesi hantal yani
birde size birşey sormak istiyorum amortisörlerin sert olmasının avantaj ve dezavantajları nedir acaba öğrenebilirmiyim

1.6dizel motor seçeneği olmaması :D

bende daha önce g kasa kullanmıştım şimdide 2011 model sıfır astra h kasa aldım ama açıkcası araç beklentilerimin altında kaldı
özellikle gaza çok geç tepki veriyor bazı arkadaşlar gaza basmıyorsundur diyorlar ama olay gaza basmak yada basmamak değil gaza çok geç tepki vermesi hantal yani
birde size birşey sormak istiyorum amortisörlerin sert olmasının avantaj ve dezavantajları nedir acaba öğrenebilirmiyim

Sert amortisörün avantajı; Viraj da ve yüksek hızda güvenlik.
Dezavantajı ; konfordan ödün vermek olarak kısaca anlatılabilir.

Alt takım konusunda babamın yaklaşık 10 senedir Opel'i var ki şimdiye kadar sürekli Opel aldık Ne Astra F-G nede Corsa D de bu sorunu yaşamadık bakalım H kasa da ne olacak. :)

Eksik olarak araç içinde kullanıcıya süpriz yaratacak saklama bölgeleri olmayışı özellikle H'ta cep telefonu koyacak yer bile yok küllüğün içine sokuyorum telefonumu :(

Son düzenleme:
İlgisiz, soğuk servisler.

1-sesler,tikirtilar
2-esya koyacak gozlerin olmamasi
3-1.vitesteki zayiflik
4-sert suspansiyonlar
Herseye ragmen opelimi seviyorum,vazgecemem :)

ınsallah burada ve dıger forumlarda veya sitelerde kullanıcıların bu sıkıntılarını,şikayetlerini okuyan gören ve dikkate alan birimler ve kişiler vardır opel yetkılılerınden.bunlar elestırıldıkçe şikayetler arttıkça daha fazla dikkate alınacagının ve ıyılestırme yolunda adımlar atılacıgını umuyorum

oğuzhan bey paylaşımınız için çok teşekkür ederim

Önce aracı belirteyim: 03 corsa 1.7 DI (DTI değil sadece DI :D)

1. Araç içinde fazla eşya konulacak yer olmaması.
2. Ses izolasyonu.
3. Hepsinde mi öyle bilmiyorum ama resimde gösterdiğim yerde fitil olmaması.
tüm opelerde varmı bende bilmiyorum ama şimdi 2006 astra g kullanıyorum. şu kapı fitilleri neden yok hep benimde aklıma takılıyor. arkadaşımda 2003 corolla var aynı segmentte bir araç olmasına rağmen kapı kapattığın zaman kaliteli bir araç hissi uyandıran bir ses çıkıyor. banamı böyle geliyor bilmem ama astra mın kapısını kapatınca şahin kapısı kapatmış gibi bir kalitesiz bie ses çıkıyor ortaya. aracımda ne kapı nede motor izolasyonu var. 2006 model araçdan da bu kadar kesilmez ki ama. :)

Geri