Otomatik Astra vites geçişleri

hakan1378

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhabalar ;

Yaklaşık 45 gün önce kadar 2013 Model 1.6 Triptronic vites classic kasa (hack back) Opel astra aldım.

Genel olarak memnunum fakat Auto modda aracı kullanırken vites geçişini 2000 Devirin bir üstünde çubuga gelince yapıyor.

Ayrıca 2. vitesden 3. vitese geçerken biraz daha yukarı devirde vites atıyor.

Araba rahat vites atsın diye ayağımı gazdan çekiyorum fakat bana göre gereken zamanda vitesi yükseltmiyor daha geç vitesi yükseltiyor.

Bu durum herkes de var mı ? Yoksa Servis yolu gözüktü mü ?

Yardımcı olan herkese teşekkürler..

Saygılar..

2000 devirin üstü bana biraz normal gibi geldi açıkçası.
Yine de otomatik kullanıcıları bi gelsinler bakalım ne diyecekler.

sanırım aracınız easy triptonik,yani normal manuel şekilde vites attırıyor,sanki debriyaja basıp vites atar gibi.easy triptonik lerde biraz geç vites atması normal,bende de o şekilde,o yüzden ben 2 bin devir olur olmaz elle kendim attırıyorum :)

Astra h lerde vites değişimi gaza me kadar yüklendiğinizle ve yolun eğimiyle alakalıdır. Düz yolda 2000 devirde ayağımı gazdan çok hafif çekerim vites büyütür. Ancak yokuşlarda ve yokuş aşağı inişlerde 3000-4000 e kadar çıktığı olur.

Düz yolda hangi viteste olursa olsun 2000 de değişir ayağı az çekince

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

zamanla birbirinize alışırsınız :)

Birde şöyle bir sorun var. 1. vitesden 2. vitese geçerken 2000 devirin hemen altında geçiyor. Ama 2. den 3 e geçerken 2000 devrin biraz üstünde geçiyor. Bu normal bir şey mi sizce ?

bende yeni aldım easytronik benimde kendimce problem zannettiğim sorularım oldu ve baska bir forumdan 4 senedir easytronik kullanıcısından gelen cevap buydu umarım yardımcı olur.

easytronik arcınızla giderken
1- yokuş tımanışlarda vitesi geç atar 4000 rpm ve üzerine kadar çıkabilir endişe etmeyin
2- yavaşlarken tarafik akmaya başlayıp gaz verince kerkinme yapar deviri toparlamada nazlı kalır normaldir endişe etmeyin
3- yokuş inişlerde üst vitese zor geçer motor kompresyonunu sonuna kadar zorlar 3000 4000 rpm aralığına kadar değişim yapmayabilir yokuşun eğimi çok ise durum normal endişe etmeyin.
4-vites geçisi sizin gaza yüklenmenizdde baglı olarak gecikebilir.

vites değişimleri tamamen sizin gaza basışınızla alakalıdır. yakında alışırsınız. aracınız en ekonomik şekilde vites değiştirecektir. hatta iler ki zamanda alıştığınızda vites değişim zamanını anlayacaksınız ve ayağınızı vites değişimlerinde hafif gazdan çektiğinizde 1 den 2 ye geçerken aracın vites değişimi sırasındaki rahatsızlık ortadan kalkacaktır.

Geri