Otomatik far sensörü yapımı

birde kapı açma kablosundan alacaksanız benim size göndermiş olduğum devrede yapmış olduğum ikinci(kontağa bağlı) roleyi sökün ve kondansatör değerini 8 saniye için 4700 mikorfarad değerinde tutun ...

birde kapı açma kablosundan alacaksanız benim size göndermiş olduğum devrede yapmış olduğum ikinci(kontağa bağlı) roleyi sökün ve kondansatör değerini 8 saniye için 4700 mikorfarad değerinde tutun ...

devre resminde 100uf yazıyor, üstteki yazınızda 470uf 12 sn gecikme aldım demişsiniz. şimdide bana 4700 yazmışsınız.. acaba hangisi doğru....
ben bu sizin devreyi yapacamda.. alta devrenin son halini bi koyabilirmisiniz..

bide doğrumu anladım şöyle açıklayayım; devreye elektrik gelip röle çekecek.. ama elektrik kesildiğinde röle 8 saniye geç bırakacak kontaklarını..

şimdi ben 470 mf kondansatörü ankarakazan nikli arkadaşın eklemiş olduğu geciktirme devresi için kullandım yani kontağı açtığınızda 12 saniye sonra yanması için...
benim yapmış olduğum hani tavan lambasına bağlı olan bir başka devre var ya onu kapıların kilit mekanizmasından alacaksanız eğer kontağa bağlı olan roleyi iptal edeceksiniz ve 100 mf lık kondansatör yerine 4700 mf lık kondansatör kullanacaksınız...amaç rolenin 8 saniyede boşalmasını sağlayarak kapıları merkezi kilitten kitlediğinizde farların yanmasını sağlamak...kapıları kitlediğinizde devre çalışır ve üzerinden 12 volt geçer kısa bir süreliğine, şarz olan kondansatörde roleyi 8 saniye sonra bıraktırır...

8uj7w17jycjpt0biy2kk.jpg

bu göndermiş olduğum devreyi yapıpı kapı kilidinden enerjiyi alabilirsiniz kullanmış olduğunuz kondansatörün değerini yükseltirseniz rolenin bırakma süreside artacaktır...

teşekkür ederim. gayet açık ve net anladım :):):):):):)

ayrıca belirtmek isterim. ben kapı kilitlenince yanmasını istemiyom. tam tersi kapı açılınca yanmasını istiyorum.. yani ben kapı açılınca elektrik giden kabloyu bulup ona bağlayacam. :)

8uj7w17jycjpt0biy2kk.jpg

bu göndermiş olduğum devreyi yapıpı kapı kilidinden enerjiyi alabilirsiniz kullanmış olduğunuz kondansatörün değerini yükseltirseniz rolenin bırakma süreside artacaktır...

bişey soracam.. bu kondansatörün ufak tarafı mı eksi idi. hep karıştırıyorum.:):)

olur oda kapı kitleme ucundan alırsın yanlız şöyle bir sıkıntı oluyor onuda söyleyeyim arabanın kapısını içeriden kitlediğinde (aracı kullanırken ) sonra açtığında farlar yanıyor follow me olarak...
üst taraftaki küçük olan uç artı aşağıdaki eksi....

evet haklısın aynen öyle olacak.. bak bu hiç aklıma gelmemişti. ama pek önemli değil.

olur oda kapı kitleme ucundan alırsın yanlız şöyle bir sıkıntı oluyor onuda söyleyeyim arabanın kapısını içeriden kitlediğinde (aracı kullanırken ) sonra açtığında farlar yanıyor follow me olarak...
üst taraftaki küçük olan uç artı aşağıdaki eksi....

Sertan Onu Ben Denedim Yanmadı Hiç Bir şekilde Biliyorsun Bende Hem Açmada hem kapamada yanıyor.Ben Tetiği Bulurken Kumandadan Kapadım Açtım oyle buldum.Acaba elle kaldırınc Başka Bir Yerdenmi Veriyor +'yı :S

bende otosens vardı onun ucunu kapı açma kablosundan aldım arabadan inerken kapılar kilitli ise açtığımda far sensörü aktif oluyordu yani tetikleme yapıyordu...

Geri