Otomatik far sensörü yapımı

Saygı değer insanlar bu bir far sensörü zaten
burada ldr ve direncin yerlerini değitirip bir devre daha yaparsanız ters devre olup hava aydınlanınca sönen lambalar olur kapı ya veya tavan lambasına bağlamaya gerek yok direk far anahtarına bağlanır ozaman sizin yaptığınız devrede üzerine (ldr )nin yük geldiğinde yani hava kardığında lambalar otomati yanar potansiyometre ile de önce parklar sonra kısalar olacak şekilde ayarlanır benim dediğim devre yapılıp bağlanırsada ldr nin üstünden yük gittiği zaman yani hava aydınlandığında lambalar sırayla söner önce kısalar sonra parklar

bu söylediğiniz nasıl olacak...

Son düzenleme:
birde belki bilmiyorsunuz ,follow me dediğimiz özellikte farlar veya parklar sürekli yanmaz sizin direç ve ldr nin yerini değiştirdiğiniz devreye sürekli elektrik gelmesi gerekecek yani 12 volt sürekli gelecek ve devre sadece geceleri çalışacak. Arabadan indiğinizde çalışmaya devam edecek kapı kilitlemesinden 12 volt alsanız oda 1 saniye civarı 12 volt veriyor kontaktan alsanız kontağı çıkardığınızda 12 volt gidecek peki 12 voltu nereden almayı düşünüyorsunuz???

Son düzenleme:
far sensörünün devresinin altında kontağı açar açmaz devreye girmesin diye bir devre şeması daha koymuştunya şimdi değiştirmişsin sanırım onu sormuştum

o devreyi yaptım ama çalışmadı onun için sildim arkadaşları yanlış bilgilendirmemek için...
eğer bildiğiniz bir devre varsa kontağı açtığımızda zamanlama yapacak şemasını gönderirseniz sevinirim...

bende dün odevreyi yapmaya başlamştım tam ozman boşa uğraşmaym bari bende bir turn on devresi var onu yapayım çalışrsa paylaşırım buradan

Son düzenleme:
valla ii olur bende sizden haber bekliyorum...

ii akşamlar sertan az önce senin devreyi bitirdim çalışıyor hemde güzel çalışıyor. bana nasıl video yükleyeceğimi söylersen çalışan halinin videosunu yüklerim.:) aşağıyada bir devre ekleyim çalışıyodur herhalde basit bir devre

ii akşamlar sertan az önce senin devreyi bitirdim çalışıyor hemde güzel çalışıyor. bana nasıl video yükleyeceğimi söylersen çalışan halinin videosunu yüklerim.:) aşağıyada bir devre ekleyim çalışıyodur herhalde basit bir devre
direk görünen resim eklemeyide bilmiyorUm :)

Ekli dosyalar

• trn on.webp
    trn on.webp
    8.6 KB · Görüntüleme: 85
Geri