otomatik şanzıman?manuel şanzıman?

otomatik şanzıman?manuel şanzıman?

• Kullanılan toplam oy
    281
Aslında manuel diyen arkadaşlar genelde otomatik pek kullanmayan dolayısıyla pek de tecrübesi olmayan arkadaşlar niye derseniz yaklaşık 7 sene manuelden sonra otomatiğe geçmeye karar verdim arkadaşlar otomatik vitesli aracı 6500 d/d ya kadar sündürebilirsiniz yada 100 le giderken motor devrini 15 20 lerde tutabilirsiniz yada spor modla devri 3000 nin altına düşürmeden kullanabilirsiniz.. nedenmi yazdım olaki bilmeyen ama bilmiş gibi görünenler şimdi aut. vit. hakkında bilinçlenmiş olurlar diye.:)(Tabi bu söylenenleri bilenlere ve manuel diyenlere sözüm yok.)
Aracımı %80'nini şehir içinde kullanıyorum. Bu yüzden otomatik vites araba kullanmak çok zevkli, dur kalk'larda 1 nci vitese tak çıkar derdi yok. Sokak aralarında devamlı 1 ve 2 nci vitesa arasında git geller olmuyor. Bu yüzden tercihim otomatik vitesten yana.

Aslında manuel diyen arkadaşlar genelde otomatik pek kullanmayan dolayısıyla pek de tecrübesi olmayan arkadaşlar niye derseniz yaklaşık 7 sene manuelden sonra otomatiğe geçmeye karar verdim arkadaşlar otomatik vitesli aracı 6500 d/d ya kadar sündürebilirsiniz yada 100 le giderken motor devrini 15 20 lerde tutabilirsiniz yada spor modla devri 3000 nin altına düşürmeden kullanabilirsiniz.. nedenmi yazdım olaki bilmeyen ama bilmiş gibi görünenler şimdi aut. vit. hakkında bilinçlenmiş olurlar diye.:)(Tabi bu söylenenleri bilenlere ve manuel diyenlere sözüm yok.)
helal olsun kendi duygularinada benimkilerede tercuman olmussun.bende ayni dusunuyodum otomatik kullanmadan once ama hanimin israrlari uzerine otomatige gectim vede iyikide gecmisim yaw.rahatlik varmis.

Benim tercihim otomatikten yana. Otomatik kullanmaya başladığımdan beri şehiriçinde manuel vitesin eziyet olduğunu farkettim. Bundan sonra kolay kolay manuel almam. 200 hp lik bir aracım olsa manuel keyifli olabilir ama 1.6- 2.0 araçlar için manuel vitesin hiçbir keyfi yok.

Ben 3 nedenden dolayı otomatiği tercih etmiyorum;

1- Şu anki aracımı ihtiyaçtan çok zevk için kullanıyorum.200hp+ bir araçta manuel vites daha zevkli.
2- Ani müdahele gereken durumlarda kompresyonla hız kesme vb. sebeplerden manuel vites daha güvenli.
3- Şanzıman arızalarında otomatik vites arızaları, manuel vites arızalarına oranla çok daha masraflı.

Geri