öldüm ya gülmekden.
Çıkışlarda, çok manuelci hırpaladım abi...Fark ettiğiniz üzere Burak ortadan kayboldu...Bilin bakalım kim yaptı ?...

Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
öldüm ya gülmekden.
merhaba dernek nbrsiniz?? nasıl gidio durgunuz bugünlerde..
bir arkadaşıma yaris bakıyoruz otomatik (multi-mode) şanzıman 6 ileri 1 geri..dizel..sizce japon arabası otomatiği nasıldır...sorun olurmu??
Pikap işi ne oldu Burak, nerelerdesin.
sağol abi...başkan japonlar dizele yeni geçtiler ve genelde fiyat farkından dolayı çok satmadılar. problem ve diğer avantaj/dezavantajları pek duyulmadı. yani parça fiyatları, arıza durumları, motor ömürleri ve rektefiye fiyatları gibi durumları öğrenebileceğin kaynak çok az.
kısaca japon dizelleri 2 yıldır satıldı diyebilirim. alıcı kesiminde fazla km yapan olmadıkları malum. özellikle yaris gibi evin 2.yada 3.arabası olacak modellerde km ve zaman olmadığından arızasına kimse birşey diyemez.
japonlar genel olarak dizele uzaktırlar. ticari dizelleride teknolojiden uzaktır. bineklerde dizel, avrupa pazarındaki gelişmeye göre çıkardılar. çokda bildikleri bir konu değil.
renault da çok şaşkın biçimde yeni nesil dizel çıkarmıştı. şimdi fiat-hyundai 2-3 milyara rektefiye yapılırken renaulta 5-6 milyar para veriyorsunuz. üstelik ilk çıktığında baya problem yaşadılar. gerçi adetleri japonlardan hayli fazlaydı.
japon otomatiği iyidir ama parça sorunu var diye biliyorum. yani sadece servisde bulursun. harici yan sanayileri yok. tabi rakipsizlikde fiyatları artı yönde etkiler.
otomatik iyidir derken çokda sağlam demek istemem. çünki değiller. problemsiz diyebilirim ama sağlam diyemem. nazik sayılabilirler, amerikanlar gibi hatayı affetme özellikleri yok.
şimdi japon dizeli ve japon otomatiği birleşirse ne olur işte ona cevabım yok. sadece markaya güvenmen gerekecek. yani garantili bir araba alın.
Valla bilmiyorum.Pikap işi ne oldu Burak, nerelerdesin.