Otomatik vites sevenler derneği

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan canse89
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Uzun zamandır Volvoları inceliyorum arkadaşlar. s60 ve s80 üzerinde duruyorum. seneye bu vakitler belki diye felan biraz hayal kuruyorum. İlginç bri kaç bilgiye rastladım. Volvolarda servisler şanzıman yağı değiştirmiyorlarmış ve tamir yoluna gitmiyorlarmış genellikle. ve 100 bin km civarında satılan volvoların şanzımanı tutanın elinde kalıyor gibi bir şeymiş. Yag değişimi yapılamamasının yanında 100 bin km bir otomatik şanzıman için kısa bir ömür değil mi? Örneğin Allah kaza bela vermezse olağanüstü bri durum olmazsa alman arabalarının çoğunda otomatik şanzıman ömürlük. hatta yanlış kullanılmaması halinde mercedesin otomatik şanzımanının bozulma ihtimali olmadığını duydum. keza bizim opellerin otomatiği için 100 bin km hiçbir şey değil.

Bence bunlar birer hurafe Sami. Böyle bir şey olabileceğini hiç zannetmiyorum şahsen. O kadar para dökeceksin, araba 100 binde "yeter ben bittim, gitmiyorum." diyecek. Öyle şey mi olurmuş..

Volvo şahane arabadır. Kullananlar Mercedes'te o zevki alamadıklarını söylüyorlar. Biraz fanatiklik yapıyorlar ama gerçekten güzel ve sağlam arabalar. Bakımları ve parçaları pahalıdır. Alabilecek ve binebilecek bütçen varsa, hiç durma derim.. Ha birde ikinci elde para etmiyor o da var. 75 bine sıfır alırsın, 2 sene sonra 36-37 bin liraya satamazsın.

Bence S60, S80'den daha güzel.
2.0 Turbolar fişek gibi yol almasıyla birlikte fişek gibi benzin gönderiyor motora :)

Son düzenleme:
sami bende taktım volvoya, kullananlara filan sordum. hatta belki bundan sonraki V70 olabilir. ama benim beğendiklerim satılmadan önceki 90küsür modeller. 2000 üstünü fordun eline geçti diye sevmem. zaten kalitenin düşüş farkıda bariz.
ama yinede emsallerine göre güzel ve sağlamdır.
dez avantajları burağın söylediği gibi 2.el değeri, zor satılması. gerçi S60-S80 nin güzel bir hayran kitlesi var ama yinede büyükşehirler hariç insanların şüpheyle yaklaştığı birgerçek (mesela sen ve ben).
benim için dezavantajı izmitde ustası yok. arızalar için istanbuldaki birkaç özel servise gitmem gerekecek. kolay arıza yapmasada, yaptığında çekiciyle götürmem gerekecek. bundan başka dezavantajı yok bence.

zaten benm baktığım 850 serisi ve o civardaki modelleri satanlar takas olarak s60-s80 kabul ediyorlar. demekki 10-15 yaşındaki bir arabayı satan memnunki yine aynı markanın üst modelini istiyor. bunlar beni cesaretlendiren nedenlerdi.

yakıt konusu doğru. biraz yakıyor ama lpg ile uyumlu olması çoğu turbo motorlu 850 de lpg kullanılması yakıtlarının benimkiyle aynı olmasıda büyük avantaj.

ben yine burağa katılarak uygun fiyatlı 2.el derim. ama sıkışınca hemen satarım diyede düşünme.

ya arkadaşlar win 7 64 bit kurdum, win7 vardı zatende 64 bitde ilk deneyimim. resmen 4 gündür cebelleşiyorum. araba hastalığı kadar film hastalığımda var, resmen kumlu gösteriyor bu meret. nereyi yanlış yaptım anlamadım.
win 7 ve codec lerle haşır neşir olanlar varmı aranızda?

dükkanı açan olmamıs bu sabah ben açayım bari gerçi aksam oldu ama otomatikciler hepinize merhabalar

Polat abi 64 bit için Codec kiti v.s. vardır belki bir araştır abi ?

Polat abi 64 bit için Codec kiti v.s. vardır belki bir araştır abi ?

dinçer 64 bit codec çıkarmışlar ama player 32bit olduğundan işe yaramıyor. mecbur 32 bit codec yüklüyorsun.
benim şüphelerim arasında ekran kartımın driveri var, yada ben yanlış bişiler yaptım. birde windows 7 kendi codecleri var. daha bazı şeyler tam oturmamış anlıyacağın. en kısa zamanda 32 bit win7 kurup böyle devam edicem.
64 bit ide icat eden manuelcilerdir kesin.

ee millet durumlar nasıl, varmı gelişmeler. ben sıkıntım nedeniyle birkaç ay çalışayım diyorum. aranızda ufak ölçekli iş fikirleri olan varsa paylaşsın. özellikle "çok çevrem var ve çevrem beni çok sever ve çok güvenir özellikle otomotiv konusunda" bu özelliklerime göre yapacağınız tavsiyeleri duymak isterim.

burak seyahat felan dedin, izmitden geçiyorsan misafir etmek isterim. tanışmış oluruz. araba işi noldu bu arada?

ah polat ah bende ne fikirler var da zaman hafiften geçti gibi geliyor. akıl başa geç geldi. belki hala gelmedi.

burak seyahat felan dedin, izmitden geçiyorsan misafir etmek isterim. tanışmış oluruz. araba işi noldu bu arada?
Valla memnun olurum ben de Polat. Seyahatlerim başlayacak kısa zamanda. Çoğunlukla İstanbul, Konya ve Adana. Seyahatler seri olacağından ve grup halinde olacağından bilmiyorum buluşup görüşebilirmiyiz. Dur bakalım. Duruma göre haber veririm ben sana.

Araba işi sakat :) Söz konusu ben olunca her şey yarım ve kararsız zaten :D

Geri