arkadaşlar ben geldim:=)
çayınız varmı:=)
inş yakında tam otomatik 2010 model focus 1.6 benzinli almayı düşünüyorum.
bu arada titanium paket olacak büyük ihtimal
görüşleriniz benim için çok önemli .
saygılarımla.
tam otomatik şartı ve garanti süresince kullandığınız sürece forda ses çıkarmam. ama garanti bittiği zaman ve özellikle 5 yaşından sonra problem çıkaran araçlardır. opel gibi arızasının nerden olduğu bulunamayan bir marka değildir ama parçaları pahalıdır. bir ara yakıtla başları dertteydi (kurumla başları beladaydı) ama birkaç yıldır bunu aştılar.
dizel ve triptonik şanzımanı birleştirerek müşterilerin başlarını çok yaktılar.bir anı;
müşteri(M) -araba 98binde ve 3.kez şanzıman değiştiriyorsunuz, 2bin km sonra garanti bitiyor,napacaz o zaman. buna kaç para veriyorsan ver al geri. sıfırmı verecen, beni forddan kurtarıp duamı alacan bilemem.
satıcı(S) - abi genel bir arıza bu, halletmeye çalışıyorlar, ama ben bunu alamam. alsam elimde patlar. kime nasıl vereyim bunu. versem 20-30bin km sonra gene şanzıman gidicek. zaten piyasada biliyor kimse almıyor.
(M) - oğlum yarı parasına razıyım. göstermediğim kişi inmediğim rakam kalmadı.senden iyi biliyorum kimse almadığını ondan sana geldim. hadi bi rakam söyle gideyim. vallahi verecem arabayı. zaten benden çok servisde durdu. yemin olsun yarı parasına razıyım.
(S) - abi alamam inan. bizde yasaklandı bu modeller. ne şartla olursa olsun alamıyoruz.
vs vs vs diye bir kavga sürüyor. bizzat önümde ford bayisi satış müdürü ile bir müşteri arasında yaşanmıştır.
ama sen tam otomatik ve benzinli alacağın için böyle sorunun yok. bu arada bütün ford modelleri emsallerinden fazla yakar. opel belki teknolojiyi çok fazla kullandı ama yararı düşük emisyon ve düşük yakıttır.