Otomatik vites sevenler derneği

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan canse89
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
otoparka bıraktım aabayı bugün. adam aldı anahtarı bindi. park edecek arac durmadan geriye bi manevra durmadan ileriye. gittim yanına "hemşerim iyimisin" dedim. alık alık bakıyo. bi dursun araba ne o acele ya. indircen şanzumaı buırak ben yanaştırırım dedim. indi bozludu falan. cık cıkk. ben kullanmaya kıyamıyorum adam dans ettriyo arabayı cık cıkc cıkk.

otoparka bıraktım aabayı bugün. adam aldı anahtarı bindi. park edecek arac durmadan geriye bi manevra durmadan ileriye. gittim yanına "hemşerim iyimisin" dedim. alık alık bakıyo. bi dursun araba ne o acele ya. indircen şanzumaı buırak ben yanaştırırım dedim. indi bozludu falan. cık cıkk. ben kullanmaya kıyamıyorum adam dans ettriyo arabayı cık cıkc cıkk.
tabi adamın kendi malı değil ya:mad::mad:
valla ben anahtarı asla kimseye vermem ,hatta çok mecbur kalmadıkça otoparka bile çekmem:D
neyse geçmiş olsun .
sana tavsiyem kendin başka kimseye anahtarını verme...

Barış Abi aynı sorunlar bende de var alıştım artık 3 kez baktırdım değişen pek bişey yok araba ısınana kadar lpg de problemli

benim enjektörler sanırım valtek denilenlerden (atiker). hortumları söktüğümde enjektörlerin yağlı olduğunu gördüm. enjektörleri söktürmeden temizlemenin bir yolu var mı ? forumun birinde wd40 demişler enjektörlerin içine wd40 sıkarsam sorun olur mu?

Barış Abi aynı sorunlar bende de var alıştım artık 3 kez baktırdım değişen pek bişey yok araba ısınana kadar lpg de problemli

benim enjektörler sanırım valtek denilenlerden (atiker). hortumları söktüğümde enjektörlerin yağlı olduğunu gördüm. enjektörleri söktürmeden temizlemenin bir yolu var mı ? forumun birinde wd40 demişler enjektörlerin içine wd40 sıkarsam sorun olur mu?

wd40 ın yağlama özelliği var diye biliyorum ben, ama balata temizleyici yada boğaz temizleyici kullanabilirsin.
aracı gazda çalıştır, 1 tane enjektörün gaz borusunu sök ve hortumun ucunu iyice kapa. basınç yüksek ise kör tıpa yap.
enjektöre kısa bir hortum bağla ve araba çalışır halde iken (sarsıntılı çalışır 3 silindir olduğundan) enjektöre temizleyiciyi sık. kısa aralıklarla ve aralarda 3 saniye boşluk bırakmayı unutma. bir arkadaşın hafif gaz verebilir, arada sen sıkarken gaza 3000-4000 devire kadar basabilir.
temizleyicinin tüpü yeterince güçlü basmazsa peşine hafifden hava basarak temizleyicinin silindire kadar gitmesini sağlayabilirsin.
bir silindir bitince diğerine geçerek sırayla yapabilirsin. şüphelendiğin hortumları sökerek dışarda benzinle temizleyebilirsin.

bunları yapmadan önce birkaç lpg ciye (markana ait) akıl danış, deki enjektör yolunu boğaz temizleyici ile temizleyecem, bir zararı varmı. belki enjektör tamamen kuru olursa bozulabilir.

aracınız çalışmıyor, ateşlemeyi kontrol ettiniz sıra yakıt sisteminde. araçda yakıt olduğundan eminsiniz. yapacaklarımız.
benzin pompasının çalışıp çalışmadığını kontrol edeceğiz. pompa genelde benzin deposunun içindedir. benzin deposuda genelde arka koltuğun altında. bazılarında da bagajda bir kapağın altında.

pompa çalışırken genelde ses yapar. bu ses kontağı açtığınızda birkaç saniye sürer. kontağı açıp birkaç saniye bekleyip tekrar kapa aç yaparak sesi dinleyin. ses var ise çalışıyordur. kontağı açtığınızda birkaç saniye sürsede araba çalışırken devamlı çalışır.

bazı araçlarda ise pompanın çalıştığı zor duyulur, bunun için koltuğu söküp pompanın depoyu kapattığı yere elinizi koyarak anlayabilirsiniz. veya kulağınızı buraya dayayabilirsiniz.

farzedelim pompa çalışmıyor. ilk işiniz sigortası olsun. genelde depoya 3-4 kablo girer. bunlardan 2 tanesi ve hafif kalın olanları pompanındır. diğerleri benzin seviye göstergesinindir (bazen 1 tane bazen 2)

pompaya gelen elektiriği kontrol etmek için en kolay yol bir parça kablo ve arabadan sökeceğiniz bir ampüldür (far ampulu değil tabiki).
kablonun bir ucunu ampule değdirerek diğer ucunu pompaya gelen kabloya değdirin, ampulun dip ucunuda önce şaseye(arabanın tüm demir aksamı şase yani eksi(-) yüklüdür) yanmıyorsa her hangi bir artı(+) uca değdirerek deneyin. eğer elektirik geliyorsa 2 denemeden birinde ampul yanacaktır.
pompaya gelen diğer ucuda kontrol ederseniz hem elektirik gelip gelmediğini bulursunuz hemde pompaya gelen uçların hangisinin artı(+) hangisinin eksi(-) olduğunu bulursunuz.

farzedelim kabloda bir kopukluk var yada bir yerde temassızlık. tamirciye kadar idare edecek tek yöntem pompaya direkt elektirik vermektir. yani az önceki ampul testinde hangi ucun artı, hangi ucun eksi olduğunu bulduk ya, işte onlara başka bir yerden direkt kabloyla elektirik verin. pompa çalışır çalışmaz marş yapıp arabayı tamirciye götürün. stop ettiğiniz gibi kabloları sökmeyi unutmayın. (tavsiyem elektiriği çakmaklıkdan almanız çünki genelde kontağa bağlıdırlar)

diyelimki pompa basıyor ama araç yinede çalışmıyor, yakıtın basıncını ölçmek istiyoruz. zor olsada genelde yakıt hattında (enjektörlerden önceki yakıtın biriktiği yer) hava alınması için basmalı bir tahliye deliği vardır. buraya basarak yakıt fışkırıp fışkırmadığına bakabilirsiniz.

dizel araçlarda yakıt filtresinin boruları şeffafsa ordanda gözle görebilirsiniz.

Aman abi ne yaptın sen? Bu ülkede kimseye arabanı verme derim ben. Tabi öyle kullanır. Ben bu otopark konusunda neler çektim zamanında. Paranla rezillik. Git uzaklara bırak yine anahtar sende kalsın yürü. En temizi. Anahtarı babama bile vermem. Aman en iyisi arabasızlık yaa :D

Yahu hep teknik arıza mı konuşacaksınız :D

Dinleyin bakalım seven olur belki.
http://www.youtube.com/watch?v=6ebIcdy1kq8

Son düzenleme:
gece gece iyi gitti burak. eline sağlık. zaten seyduna türkülerini çok sevmiştim. dinlemeyenlere tavsiyemdir.

ben arabayı kimseye vermemek gerektiğini yıkamacıdaki eleman gacırrrrrrrrrrrt diye önümde durunca anladım

Geri