Arkadaşlar bende otomatik vites 97 model opel vectra b var.Sabahları ilk çalıştırdığımda,sıcaklık belli bi dereceye geldiğinde vitesi D ye taktığımda ekranda Automatic Getriebe. diye yazı çıkıyor ve araba yanı traktörün takviye vitesi gibi oluyor.ne kadar da gaza basmam çok ağır gidiyor.tekrar stop edip çalıştırınca düzeliyor.bazen bu bir seferde düzeliyor.bazende bi kaç defa stop edip çalıştırmam gerekiyor.Yardımcı olursanız sevinirim.
dostum sorun pek mekanik gelmedi bana (kontak kapatıp düzeldiği için), sanırım elektronik bir sorun var, bunuda bilgisayara bağlayıp öğrenebilirsin. sana tam olarak nerden olduğunu söyleyebilir.
eğer yağın tam ve zamanı geçmemişse, filtren tıkalı değilse -ki bunları takip ettiğini düşünüyorum- motor ısısını şanzımana bildiren bir sistem varsa ve bu sistemde (kablo kopukluğu- ısı sensör arızası vb.) bir hata karşısında şanzıman kendini korumaya alabilir.
sen en iyisi yağının değişim km sini kontrol ederek başla işe. bunlar tam ise bilgisayara bağlat ve yağ seviyesini ölçtür, kaydedilmiş şanzıman hatasına baktır. aldığın neticeyi ustaya sor yada burda yayınla ki yardımcı olalım.
motor ısı sensörün sağlıklımı? şanzıman arıza verip gitmemezlik yaptığında bilgisayardan motor ısısınada baktır.
aracı yenimi aldın? öyle ise satan adama güvenme yağ ve filtreni değiştirmekle başlayabilirsin. kimisi satacam diye masraf etmiyor ama arabama baktım demek içind eğiştirdim diyor.
aracı yeni almadıysan bu arıza ne zaman başladı? belli birşey yapıldıkdan sonramı?
aracının bu arıza ile birlikde fazla yaktığını söyleyebilirmisin?(kontak kapayıp düzelsede yakıt fazlalaştımı)
kayseride gerçek usta ararsan benm için veli usta vardır, kendisi amerikancıdır. mercedes bayi bayraktarların berisinde çıraklık eğitimin yanında dükkanı var. bizim amerikanlara hep o bakar. çok iyi ustadır ama bırakıp arabayı yapılmasını bekleme, işden işe atlar. başında durup yaptır ve selamımı söyle. aksaraydan polat de o bilir.