Otomatik vites sevenler derneği

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan canse89
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bende 1998 model 2500 motor V6 otomatık vites cdx opel vectram var .. sürüş keyfine diyecek yok tek sıkıntım yedek parça bulamamam modeli 10 yaşındna büyük oldugu için yetkili servisler yedek parça bulundurmak zoruda değiller bu yüzden parçanın almanyadan gelmeini beklemek inanırmsınız 20 ocak 2010 tarihinden bugune kadar su flansının gelmesini bekliyorum .evde yapmaya kalksam inanın yapardım..eger opelin otomatık vites aracını kullanıyorsanız aracınızı çocugunuz gibi sevin ....

bende 1998 model 2500 motor V6 otomatık vites cdx opel vectram var .. sürüş keyfine diyecek yok tek sıkıntım yedek parça bulamamam modeli 10 yaşındna büyük oldugu için yetkili servisler yedek parça bulundurmak zoruda değiller bu yüzden parçanın almanyadan gelmeini beklemek inanırmsınız 20 ocak 2010 tarihinden bugune kadar su flansının gelmesini bekliyorum .evde yapmaya kalksam inanın yapardım..eger opelin otomatık vites aracını kullanıyorsanız aracınızı çocugunuz gibi sevin ....

yan sanayisi acayip gelişmiştir, sanırım size ankaradan ve istanbuldan telefonlar lazım. çok nadir parça bulamassınız onlarda yan sanayiden 1-2 haftaya gelir.
bu yaşdaki arabaların yüksek ücretler karşılığında yetkili servise mecbur olmaması lazım.
yan sanayi derken 2 çeşit var 1 tanesi serviden ucuz olur, ama aracın orjinal yedek parçasının üreticisinden opele girmeden biniciye satılanıdır. buna genelde sanayide orjinal derler. diğeri başka firmalarca üretilen kalitesi biraz daha düşük fiyatıda o derece düşük parçalardır.
sanayide işi bilmeyenlere yan sanayiyi orjinal diye çok satarlar. ama genelde tamirciler yapar.
izmit opel yedek parçacısı yaşar çamdağ 262 3496661 (şase numarası sorar mutlaka)

Otomatik vites

Arkadaşlar bende otomatik vites 97 model opel vectra b var.Sabahları ilk çalıştırdığımda,sıcaklık belli bi dereceye geldiğinde vitesi D ye taktığımda ekranda Automatic Getriebe. diye yazı çıkıyor ve araba yanı traktörün takviye vitesi gibi oluyor.ne kadar da gaza basmam çok ağır gidiyor.tekrar stop edip çalıştırınca düzeliyor.bazen bu bir seferde düzeliyor.bazende bi kaç defa stop edip çalıştırmam gerekiyor.Yardımcı olursanız sevinirim.

Arkadaşlar bende otomatik vites 97 model opel vectra b var.Sabahları ilk çalıştırdığımda,sıcaklık belli bi dereceye geldiğinde vitesi D ye taktığımda ekranda Automatic Getriebe. diye yazı çıkıyor ve araba yanı traktörün takviye vitesi gibi oluyor.ne kadar da gaza basmam çok ağır gidiyor.tekrar stop edip çalıştırınca düzeliyor.bazen bu bir seferde düzeliyor.bazende bi kaç defa stop edip çalıştırmam gerekiyor.Yardımcı olursanız sevinirim.

dostum sorun pek mekanik gelmedi bana (kontak kapatıp düzeldiği için), sanırım elektronik bir sorun var, bunuda bilgisayara bağlayıp öğrenebilirsin. sana tam olarak nerden olduğunu söyleyebilir.
eğer yağın tam ve zamanı geçmemişse, filtren tıkalı değilse -ki bunları takip ettiğini düşünüyorum- motor ısısını şanzımana bildiren bir sistem varsa ve bu sistemde (kablo kopukluğu- ısı sensör arızası vb.) bir hata karşısında şanzıman kendini korumaya alabilir.

sen en iyisi yağının değişim km sini kontrol ederek başla işe. bunlar tam ise bilgisayara bağlat ve yağ seviyesini ölçtür, kaydedilmiş şanzıman hatasına baktır. aldığın neticeyi ustaya sor yada burda yayınla ki yardımcı olalım.

motor ısı sensörün sağlıklımı? şanzıman arıza verip gitmemezlik yaptığında bilgisayardan motor ısısınada baktır.

aracı yenimi aldın? öyle ise satan adama güvenme yağ ve filtreni değiştirmekle başlayabilirsin. kimisi satacam diye masraf etmiyor ama arabama baktım demek içind eğiştirdim diyor.

aracı yeni almadıysan bu arıza ne zaman başladı? belli birşey yapıldıkdan sonramı?

aracının bu arıza ile birlikde fazla yaktığını söyleyebilirmisin?(kontak kapayıp düzelsede yakıt fazlalaştımı)

kayseride gerçek usta ararsan benm için veli usta vardır, kendisi amerikancıdır. mercedes bayi bayraktarların berisinde çıraklık eğitimin yanında dükkanı var. bizim amerikanlara hep o bakar. çok iyi ustadır ama bırakıp arabayı yapılmasını bekleme, işden işe atlar. başında durup yaptır ve selamımı söyle. aksaraydan polat de o bilir.

geçen bu frene basıp gaz verme olayını yaptımda araba 2000 devirden yukarı çıkmıyo nedenini anlayamadım

az bassamda çok bassamda aynı 2000 deviri geçmiyo polat abi acaba şanzımandamı bi sorun var dicem ama şanzımana baktırdık

az bassamda çok bassamda aynı 2000 deviri geçmiyo polat abi acaba şanzımandamı bi sorun var dicem ama şanzımana baktırdık

aksine sağlam olduğunun göstergesi. kaçırma filan yok, baksana motoru kasıyor fren yapınca.
normal gidişde filan bi sorun yok dimi.
belki güvenlik sistemi vardır 2000 devri geçmesin diye.

Geri