Otomatik vites sevenler derneği

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan canse89
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Abi eline sağlık, ekledim favorilere. Audi çok güzelmiş ona birde çıkma klima uyduracaksın tadından yenmez

klimasına dikkat etmemiştim. ama klimalıda bulunur (zaten onu al demezdim çünki kırmızı zor satılır) amaç o kasaya paran yeter demekti (dizel olması güzeldi)

Bu tür ama keseye biraz daha uygun olması lazım. Bugün araç pazarında 91 2.0i gl vardı 4 cam otomatik, lpg'li v.s. fiyatıda 5000tl :eek::eek: masraflı idi araç, boya, lpg depo değişimi, muayne v.s.

Belki bilen vardır, avrupa üretim 94 tipo s 1.6'larda hidrolik direksiyon kesinlikle yok değilmi?

valla dinçer birde şöyle bir alternatif sunayım sana. kazalı araba alırsan yada kaporta boya masraflı izmite yakın bir araç için yarı fiyatına kaporta boya yaptırabiliriz. buna göre az hasarlı araçda düşünebilirsin. izmite yakın demem yol masrafın olmasın seni kurtarsın diye. istanbul bursa gibi yerlerde olabilir.

klimasına dikkat etmemiştim. ama klimalıda bulunur (zaten onu al demezdim çünki kırmızı zor satılır) amaç o kasaya paran yeter demekti (dizel olması güzeldi)
Tamam abi, bugün sordurduğum tipo s kırmızı imiş, h.direksiyonda olmayınca iş zora girdi :(
valla dinçer birde şöyle bir alternatif sunayım sana. kazalı araba alırsan yada kaporta boya masraflı izmite yakın bir araç için yarı fiyatına kaporta boya yaptırabiliriz. buna göre az hasarlı araçda düşünebilirsin. izmite yakın demem yol masrafın olmasın seni kurtarsın diye. istanbul bursa gibi yerlerde olabilir.
pert araç satış siteleri var aslında abi, takip etmek lazım fırsatları :)

Selam bende ayda 4000-5000km arası ve %80 şehir içi araba kullanan biri olarak artık otomatiğe geçme kararı alanlardan biriyim :) otomatik çok ama çok keyifli fakat korkularım var!!!
alıcağım araç 1997 model vectra 2.0 cd LPG li
Bu araç üstüne çok yorum okudum ama hepside birbirinden farklı .
Siz otomatikçi abilerim kardeşlerim ustalarım... Sizce bu arabayı alıyımmı fiyatı 13.500tl ye anlaştım sayılır ama kimisi mutlaka al kimisi uzak dur diyor çok kararsızım yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler

Selam bende ayda 4000-5000km arası ve %80 şehir içi araba kullanan biri olarak artık otomatiğe geçme kararı alanlardan biriyim :) otomatik çok ama çok keyifli fakat korkularım var!!!
Siz otomatikçi abilerim kardeşlerim ustalarım... Sizce bu arabayı alıyımmı fiyatı 13.500tl ye anlaştım sayılır ama kimisi mutlaka al kimisi uzak dur diyor çok kararsızım yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler

araç temizse içine siniyorsa we güwendiğin kişiden alıyorsan gözün kapalı al.ustaya a dan z ye göster km sine baktır.ben 2001 model cdx i 138000 de aldığımı sanarken gerçekte 202000 küsür olduğunu 2 hafta önce öğrendim.canım sıkıldı ama arabamda hiçbir problem yok saat gibi maşallah :) şeytan kulağına roketatar :D

yeni aldığım ewe taşınmamdan dolayı foruma giremiyorum giresemde cepden yazamıyorum nokia 5800 la yazma girişimim oldu ama boş gidiyormuş bende bıraktım sadece bakıp çıkıyorum :D

Son düzenleme:

senelerdir etrafımda vectraların içindeyim. iyi bir usta varsa tadından yenmez. yılda 1 sensör temizliği ister. senede 1 z rot ister. başkada bişiyini duymadım. 1,6 ların kronik sorunları olduğunu biliyorum. bobindi direksiyon kutusuydu vb.

lpg opele uyumlumu konusuna gelirsek iş lpg ustasında bitiyor. şu marka bu marka diyemicem ama ustası iyi olan markayı tercih etmen önemli. yok bobin yakıyor yok arıza lambası yakıyor filan gibi hurafelere inanma. lpg temiz bir yakıttır. bujinin ömrünü yağın ömrünü uzatır.

opelde yağ yakma sorunu gibi bişi duyarsanda bu 2 nedendendir. 1.usta motor yapılırken gaydları değiştirmemiştir. yada aşırı kaliteli yağ kullanıyorsundur. burası dediğim gibi çok kaliteli yağı opel motoru yakar. bildiğin ucuz 10-40dan şaşma.

otomatik vites dikkat etmen gereken konu. çünki türkiyede otomatik konusunda ne kullanıcıların nede ustaların bilgisi var. otomatiğin tek düşmanı yanlış kullanım yada yağı zamanında değişmemektir. yanlış kullanım zaten sen alırken belli eder kendini ama yağdan emin olamassın. bu yüzden yağının düzenli değiştiğini ispat eden bir araba almanı tavsiye ederim. çünki başkalarının başına gelen yağı hiç değişmeyen bir şanzıman almanı önermem. elinde kalıyor.

vectrada fiyatlar çok esnekleşti. ama o bulduğun araba bana biraz pahalı geldi. 11500-12000 gibi bir fiyat normaldir. birde alırken aksesuarına iyi bak. aynı paralara belki full unü alabilirsin. her ikiside cd geçer ama biri kumaş döşeme manuel klima diğeri deri döşeme dijital klima sunrooflu olabilir. keşke demeden önce iyice bir bak.

araç temizse içine siniyorsa we güwendiğin kişiden alıyorsan gözün kapalı al.ustaya a dan z ye göster km sine baktır.ben 2001 model cdx i 138000 de aldığımı sanarken gerçekte 202000 küsür olduğunu 2 hafta önce öğrendim.canım sıkıldı ama arabamda hiçbir problem yok saat gibi maşallah :) şeytan kulağına roketatar :D

yeni aldığım ewe taşınmamdan dolayı foruma giremiyorum giresemde cepden yazamıyorum nokia 5800 la yazma girişimim oldu ama boş gidiyormuş bende bıraktım sadece bakıp çıkıyorum :D

bizde km takıntısı oldukca daha çooook km düşürürler. takip edin kaç tane 200bini geçik araba var piyasada. beyinci arkadaş var haftada 20-30 tane km düşürme işi yapıyor.
benim kafam rahat. 230binde araba aldım motoru sıfırladım. 270bin olduğunda dağıttığım arabanın km saatini taktım. şimdi 140binde. he he he.

Geri