P1550-P0120 Gaz Kelebeği Konum Sensörü Hatası ve Acil Sürüş Modu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mesut456
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
aynı hata bnm aracımda da mevcuttu 1 sene bu sorunla ilgilendim 1 senede anca bulabildim sounu :) size sorum haraket halindeyken veya dururken motor çalışır halinde iken arıza lambasını yakıp devir 1200 e çıkıyormu motor titreşimli çalışıyormu. arıza lambası yandığında vites boşta iken gaza sonuna kadar basmana rağmen çok az bir gaz veriyormu eğer sorunların bnm ki ile aynı ise sana yardımcı olabilirim. benim sorunum ortadan kalktı her ne hikmetse o arıza 1 ay vermiyo du 1 ay sonra arızayı vermeye başladımı yolda defalarca kontak açıp kapatıp beni kanser ediyordu 1 hafta düzeliyordu sonra tam düzeldi derken gene gaz tepki vermiyordu arabayı satıyordum bu sorun yüzünden arabadan bile soğumuştum beyin tamiri filan yaptırdık düzelmedi boşuna gitti paralar sorunumuz aynı ise kalıcı çözüm gösterebilirim resimli olarak. üstelik kendiniz yapabilirsiniz

bu sorun lpg kitinden beyinden meydana gelmemektedir. lpg ile alakası yoktur.

aynı hata bnm aracımda da mevcuttu 1 sene bu sorunla ilgilendim 1 senede anca bulabildim sounu :) size sorum haraket halindeyken veya dururken motor çalışır halinde iken arıza lambasını yakıp devir 1200 e çıkıyormu motor titreşimli çalışıyormu. arıza lambası yandığında vites boşta iken gaza sonuna kadar basmana rağmen çok az bir gaz veriyormu eğer sorunların bnm ki ile aynı ise sana yardımcı olabilirim. benim sorunum ortadan kalktı her ne hikmetse o arıza 1 ay vermiyo du 1 ay sonra arızayı vermeye başladımı yolda defalarca kontak açıp kapatıp beni kanser ediyordu 1 hafta düzeliyordu sonra tam düzeldi derken gene gaz tepki vermiyordu arabayı satıyordum bu sorun yüzünden arabadan bile soğumuştum beyin tamiri filan yaptırdık düzelmedi boşuna gitti paralar sorunumuz aynı ise kalıcı çözüm gösterebilirim resimli olarak. üstelik kendiniz yapabilirsiniz.
okadar yazı yazmışsın bari ne yaptığınıda yazda konu sahibi arkadaş sorununu çözmüşse bile sonradan bu konuyu bulanlara yol gösterdin be kardeşim
bu sorun lpg kitinden beyinden meydana gelmemektedir. lpg ile alakası yoktur

okadar yazı yazmışsın bari ne yaptığınıda yazda konu sahibi arkadaş sorununu çözmüşse bile sonradan bu konuyu bulanlara yol gösterdin be kardeşim
bu sorun lpg kitinden beyinden meydana gelmemektedir. lpg ile alakası yoktur

eğer sorunları benimkisi ile aynı ise inip resim çekicem araçtan çok kapsamlı anlatıcam o yüzden ne yapcağını yazmadım hocam

Ahmet Bey galiba para peşinde ya da yalvarılsın istiyor olabilir..
Bence eksik kalsın ondan gelecek tavsiye....
Yormasın kendini...

Ahmet Bey galiba para peşinde ya da yalvarılsın istiyor olabilir..
Bence eksik kalsın ondan gelecek tavsiye....
Yormasın kendini...

estağfurllah böyle bir niyetim yok. senin ne haddine bu şekilde itham ediyosun yaşına veriyorum. konuyu açan arkadaşın sorunu benim ki ile aynı olması halinde araca inip resim çekip öyle yardımcı olmaya çalışacaktım arkadaşın sorunu bu değilse nie boşu boşuna emek vereyim siz demekki böyle bilgileri para ile satıyorsunuz ki herkesi kendiniz gibi düşünüyorsunuz konuyu açan arkadaşı tanımam hayatımda görmem neden yalvartıyim ya başka bişiler daha yazardım ama yaşına verdim dede

ahmet bey siz sorunun çözümünü detaylı olarak anlatında belki ayni arızayı yaşayan biri olursa yardımınız olur

yukarıdaki kendi aracımda arıza belirtilerini yazdığım sorunlar çıkması halinde ;

genelde 2000 ve üst model opel motorlarında meydana gelmektedir. opel bu modellerde x16xel motor kullanımını durdurmuş ve z16xe motor kullanımına başlamıştır.
z16xe motorlar da gaz teli olmadığı için gaz ve gelebek potansiyometresi kullanarak elektrikli boğaz kelebeği kullanılmıştır. zaten bu arıza da bu yüzden oluşmaktadır.

alacağımız malzemeler balata spreyi ve kontak sipreyi 10 numara cırcır ve lokma ile cırcır arasındaki ek uzatma ince düz tırnavida geniş çaplı pense

önce boğaz kelebeği üzerindeki plastik hava hortumlarını söküyoruz.
boğaz kelebeği ni sabitleyen civataları söküyoruz. (4 adet)
kelebekteki kurum bağlamış olan her yeri balata spreyi ile temizliyoruz elimizle kelebeği açıp spreyin ulaşmadığı yerleri de temizliyoruz fırça kullanılabilir ben parmaklarım ile temizledim.
kelebek potansiyometresinin saplamalı elektronik kutusunu ince düz tornavida ile saplama kapağını çıkarıyoruz. ve karşımıza çıkan elektronik karta kontak spreyini bolça sıkarak temizliyoruz.
motorda söktüğümüz 4 civata delikleri arasındaki kelebek altındaki motor boğazına 1 beze balata spreyi sıkarak motor boğazını temizliyoruz.
söktüğümüzün tersi olarak kelebeği yerine monteliyoruz.opcom veya tech 1-2 ile arıza kodlarını siliyorz. hepsi bu kadar.

Son düzenleme:
yukarıdaki kendi aracımda arıza belirtilerini yazdığım sorunlar çıkması halinde ;

genelde 2000 ve üst model opel motorlarında meydana gelmektedir. opel bu modellerde x16xel motor kullanımını durdurmuş ve z16xe motor kullanımına başlamıştır.
z16xe motorlar da gaz teli olmadığı için gaz ve gelebek potansiyometresi kullanarak elektrikli boğaz kelebeği kullanılmıştır. zaten bu arıza da bu yüzden oluşmaktadır.

alacağımız malzemeler balata spreyi ve kontak sipreyi 10 numara cırcır ve lokma ile cırcır arasındaki ek uzatma ince düz tırnavida geniş çaplı pense

önce boğaz kelebeği üzerindeki plastik hava hortumlarını söküyoruz.
boğaz kelebeği ni sabitleyen civataları söküyoruz. (4 adet)
kelebekteki kurum bağlamış olan her yeri balata spreyi ile temizliyoruz elimizle kelebeği açıp spreyin ulaşmadığı yerleri de temizliyoruz fırça kullanılabilir ben parmaklarım ile temizledim.
kelebek potansiyometresinin saplamalı elektronik kutusunu ince düz tornavida ile saplama kapağını çıkarıyoruz. ve karşımıza çıkan elektronik karta kontak spreyini bolça sıkarak temizliyoruz.
motorda söktüğümüz 4 civata delikleri arasındaki kelebek altındaki motor boğazına 1 beze balata spreyi sıkarak motor boğazını temizliyoruz.
söktüğümüzün tersi olarak kelebeği yerine monteliyoruz.opcom veya tech 1-2 ile arıza kodlarını siliyorz. hepsi bu kadar.

Torunum, iki satır yazı yazdın, öğrendiğini, bildiğini - israrlara dayanamıyarak- paylaştın çok yorulmuşsundur, artık dinlen biraz..

Forumlar hep kendi sorunlarına cevap almak için olsa idi hiç kimse sorununa cevap bulamazdı.. Nerede olduğunu neden burada olduğunu aklından çıkarma derim sana dedesinin torunu...

arkadaşlar bu konuyu açan arkadaş yazmayı unutmuş ama sorunu çözüldü bu arızaların sebebi lpg elektrik tesisatından kaynaklandığı tespit edildi ve uzun bir süredir sorun bulunmamaktadır başına gelen varsa ilgili noktalara baktırın. keyifli forumlar

Geri